Skip to content

Wat te doen als uw iPhone-e-mail niet werkt?

18 de juli de 2021
checkingemailsmartphone PeathegeeInc Getty 5a62362b845b3400366de979

Je iPhone is je communicatielijn naar de wereld, wat het zo frustrerend maakt als je iPhone-e-mail niet werkt. Het goede nieuws is dat er verschillende methoden zijn die u kunt proberen om u bijna overal in contact te houden.

Hoe iPhone-e-mail te repareren die niet werkt

Er zijn veel problemen die ervoor kunnen zorgen dat uw iPhone-e-mail niet goed werkt. Als u zich in deze situatie bevindt, hebben we tien tips die de meeste iPhone-e-mailproblemen kunnen oplossen. Lees verder om meer te weten te komen over elk ervan.

  1. Controleer de iPhone-netwerkverbinding. Je iPhone kan geen e-mail ontvangen als deze niet is verbonden met internet. U moet via uw telefoonmaatschappij of een Wi-Fi-netwerk verbonden zijn met een mobiel netwerk zoals een 4G LTE-netwerk om toegang te krijgen tot e-mail. Om verbinding te maken met een mobiel netwerk, tikt u op Instellingen > mobiel > en verplaats de Mobiele data schuifregelaar naar uit/wit en vervolgens terug naar aan/groen. Als je hulp nodig hebt bij het verbinden met wifi, lees dan Hoe je iPod touch of iPhone met wifi verbindt. Als je helemaal geen wifi ziet en denkt dat je dat wel zou moeten, lees dan Wi-Fi uitgegrijsd op iPhone? Hier leest u hoe u het kunt repareren. Het is ook slim om ervoor te zorgen dat de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld op je iPhone. Dat kan verbindingen met mobiele en wifi-netwerken blokkeren. Meer informatie over de vliegtuigmodus.

  2. Controleer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de e-mail. Als uw e-mail niet wordt verzonden of gedownload, kan het zijn dat er een probleem is met de gebruikersnaam en/of het wachtwoord voor dat e-mailaccount. In die situatie is de kans groot dat u een pop-upvenster krijgt waarin u wordt gevraagd uw gebruikersnaam of wachtwoord opnieuw in te voeren. Als u die pop-up niet krijgt, kunt u het e-mailaccount van uw telefoon verwijderen en opnieuw instellen. Lees verderop in dit artikel hoe je dat kunt doen.

  3. Sluit de Mail-app en start deze opnieuw. Een snelle manier om een ​​app te repareren die niet werkt zoals verwacht, is door hem af te sluiten en opnieuw te starten. Dit kan een aantal problemen oplossen die ervoor zorgen dat Mail niet werkt. Als de Mail-app is gesloten, tik je op de Mail app opnieuw om deze opnieuw te starten.

  4. Controleer de e-mailinstellingen. E-mailaccounts op de iPhone kunnen worden ingesteld om e-mail volgens een schema te controleren (bijvoorbeeld elke 30 minuten) of om e-mail naar uw apparaat te laten pushen zodra deze binnenkomt. De instellingen die u kiest, hebben invloed op hoe uw e-mail op uw telefoon aankomt.

  5. Herstart de iPhone. Als je internetverbinding goed is, je instellingen goed zijn en je de Mail-app opnieuw hebt opgestart, is je volgende stap een veelvoorkomende iPhone-probleemoplossingsmaatregel: je telefoon opnieuw opstarten. Geloof het of niet, het herstarten van een iPhone kan tal van problemen oplossen. Soms heeft je telefoon gewoon een nieuwe start nodig.

  6. iOS bijwerken. Een andere belangrijke stap voor het oplossen van problemen is ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van iOS hebt. Bijgewerkte versies van de iOS leveren bugfixes en verbeteringen aan functies. Het is mogelijk dat de problemen met uw e-mail het gevolg zijn van een bug die is opgelost met de nieuwste iOS-update of dat uw e-mailprovider sommige instellingen heeft gewijzigd en alleen de nieuwste iOS-versie met de wijziging werkt. Je kunt iOS updaten met iTunes of updaten zonder iTunes.

  7. Verwijder en stel e-mailaccount opnieuw in. Als geen van deze stappen heeft geholpen en je nog steeds problemen hebt met de e-mail van de iPhone, is er misschien niets mis met je telefoon. In plaats daarvan kan het probleem de instellingen zijn die u gebruikt. Als je het verkeerde serveradres, gebruikersnaam of wachtwoord hebt ingevoerd bij het instellen van het account op je telefoon, kun je geen e-mail ontvangen. Als dat het geval is, begin dan met het verwijderen van het lastige e-mailaccount. Nadat het e-mailaccount is verwijderd, controleert u alle instellingen die u moet gebruiken om toegang te krijgen tot dit account. Doorloop vervolgens opnieuw het proces van het toevoegen van een e-mailaccount aan uw iPhone.

  8. Neem contact op met uw e-mailprovider voor ondersteuning. Als je e-mail nog steeds niet werkt, is het tijd om directe technische ondersteuning te krijgen voor je e-mailproblemen. Een goede eerste stap is om contact op te nemen met uw e-mailprovider (Google voor Gmail, Yahoo voor Yahoo Mail, enz.). Elke e-mailprovider heeft verschillende manieren om ondersteuning te bieden, maar een goede gok is om in te loggen op uw e-mailaccount op internet en vervolgens te zoeken naar links zoals Help of Ondersteuning.

  9. Krijg rechtstreeks hulp van Apple. Als uw e-mailprovider u niet kan helpen, heeft u mogelijk een probleem dat groter of complexer is dan u kunt oplossen. In dat geval is het waarschijnlijk het beste om je iPhone — en alle informatie over het e-mailaccount — naar de dichtstbijzijnde Apple Store te brengen voor technische ondersteuning (je kunt ook Apple bellen voor ondersteuning). Apple Stores zijn echter drukke plaatsen, dus zorg ervoor dat u een afspraak maakt voordat u eropuit gaat om er zeker van te zijn dat u hulp krijgt.

  10. Als het een werkaccount is, neem dan contact op met uw IT-afdeling. Als u een zakelijk e-mailaccount probeert te controleren, kan het zijn dat het probleem helemaal niet bij uw iPhone ligt. Het probleem ligt mogelijk bij de e-mailserver waarvan u e-mail probeert te krijgen. Een tijdelijk probleem met die server of een configuratiewijziging waarvan u niet op de hoogte bent, kan de toegang van uw iPhone blokkeren. Als het account dat niet werkt, wordt geleverd door uw baan, neem dan contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf en kijk of zij kunnen helpen het probleem op te lossen.