Skip to content

Wat zijn de Zoho Mail Exchange ActiveSync-instellingen?

2 de augustus de 2021
ExchangeOptionsiPhoneANdroid 5b0d94523418c6003890ea0c

De Zoho Mail-service biedt Exchange ActiveSync-servertoegang om berichten te pushen en om agenda-, taak- en contactgegevens te synchroniseren tussen Zoho’s servers en uw favoriete e-mailprogramma. Deze procedure werkt met elk e-mailprogramma dat het ActiveSync-protocol van Microsoft ondersteunt — soms in het algemeen genoemd Aandelenbeurs.

Zoho Mail Exchange ActiveSync-instellingen

Gebruik deze instellingen voor toegang tot inkomende berichten en online mappen in een e-mailprogramma met Exchange of mobiel apparaat:

  • Server adres: msync.zoho.com
  • ActiveSync-domein: Leeg laten
  • Gebruikersnaam: jaons volledige Zoho Mail-e-mailadres
  • Wachtwoord: uw Zoho Mail-wachtwoord — of een applicatiespecifiek wachtwoord als u tweefactorauthenticatie op uw account hebt geactiveerd
  • TLS/SSL vereist: Ja

We hebben stapsgewijze zelfstudies ontwikkeld om u te helpen bij het instellen van Zoho Mail op Android en bij het instellen van Zoho Mail op iOS. U hebt alleen toegang tot de Exchange- of ActiveSync-protocollen met uw Zoho Mail-account als u een betalende abonnee bent. Gratis accounts ondersteunen deze functies niet.

Microsoft Outlook 2016 met Zoho Mail

Vanaf Outlook 2016 en inclusief Outlook 2019 en Outlook Microsoft 365, vereist de wizard voor het toevoegen van accounts dat een correct geconfigureerde automatisch ontdekken entry begeleiden het accountconfiguratieproces voor alle Exchange Server-accounts. In een notendop, Outlook kijkt naar de DNS-records van het domein van het e-mailadres om een ​​bestand (vaak een CNAME- of een SRV-record) binnen DNS te zoeken dat Outlook verwijst naar een specifiek XML-bestand of een ander configuratierecord op de Exchange Server dat de volledige instellingsgegevens voor het account. Uw Exchange-beheerder bij Zoho moet ervoor zorgen dat de juiste configuratiegegevens op de server staan. Als u een aangepaste domeinnaam gebruikt, kunt u kunnen in staat zijn om de verbinding te laten werken door een CNAME-record in DNS in te stellen dat autodiscover.domain.com naar msync.zoho.com verwijst met een TTL van 3600 – maar mensen hebben wisselend geluk gehad met die aanpak. In Outlook 2013 en eerdere versies kon u handmatig Exchange-gegevens invoeren. Met Outlook 2016 heeft Microsoft opzettelijk handmatige Exchange-configuratie verwijderd ten gunste van een autodiscover-or-nothing-logica voor accountbeheer. Interessant is dat de mobiele Outlook-client van Microsoft – een goed aangeschreven app voor e-mail en agenda voor iOS en Android – doet ondersteunt de handmatige instelling van Exchange-accounts, ongeacht de aanwezigheid of afwezigheid van relevante autodiscover-items. Verschillende websites bieden richtlijnen voor het instellen van specifieke registerinstellingen om de vereenvoudigde wizard voor het maken van accounts in de meest recente versies van het Outlook-bureaubladprogramma uit te schakelen. U kunt inderdaad een registerinstelling gebruiken om dit gedrag te negeren, maar wees voorzichtig, aangezien registeraanpassingen uw computer nadelig kunnen beïnvloeden op manieren die moeilijk te repareren blijken te zijn.

Plug-ins met Microsoft Outlook

Zoho biedt zijn eigen plug-in om agenda- en contactgegevens te synchroniseren met Outlook, maar de plug-in ondersteunt officieel geen Outlook 2016 of recentere versies. Zoek het in uw Zoho Mail-configuratiescherm door naar . te gaan Instellingen > Kalender > Synchroniseren > Microsoft Outlook.

Alternatieven voor het uitwisselen van ActiveSync met Zoho Mail

Het voordeel van ActiveSync ligt in het pushgerichte karakter van de technologie in combinatie met toegang tot e-mail, agenda-items, contacten en taken. Niet alle e-mailclients werken echter met ActiveSync, en in gevallen waarin ActiveSync-registratie mislukt (bijvoorbeeld vanwege ontbrekende of verkeerd geconfigureerde autodiscover-instellingen), kun je nog steeds het gemak van ActiveSync benaderen door de stof aan elkaar te naaien in plaats van het volledige, glorieuze tapijt te kopen. U komt er grotendeels door verschillende diensten te gebruiken:

  • Voor post: gebruik POP3 of IMAP als ontvangstprotocol en verzend via SMTP. Gebruik indien mogelijk SSL-gecodeerde e-mail.
  • Voor kalenders: De meeste e-mailtoepassingen ondersteunen het CalDAV-protocol — een industriestandaard voor agenda- en gebeurtenisgegevens. Zoho ondersteunt CalDAV via het adres calendar.zoho.com, met uw volledige e-mailadres en uw wachtwoord of app-wachtwoord.
  • Voor contacten: Veel e-mailtoepassingen ondersteunen het CardDAV-protocol, waaronder Zoho Mail. De URL is contacten.zoho.com.

Outlook 2016 en nieuwere versies ondersteunen verschillende gratis en betaalde plug-ins die CalDAV- en CardDAV-ondersteuning ondersteunen, omdat Microsoft deze industriestandaarden niet standaard ondersteunt in zijn vlaggenschip-desktop-e-mailclient.