Skip to content

De anti-pestfuncties van Instagram zijn misschien niet genoeg, zegt expert

20 de juni de 2021
GettyImages 1083772222 a5245bac4792435da8ef4040cf667df3

Belangrijkste leerpunten

  • Een update van het reactiesysteem van Instagram bevat nu meer waarschuwingen voor gebruikers die mogelijk aanstootgevende reacties proberen te plaatsen.
  • Opmerkingen die overeenkomen met eerder gerapporteerde negatieve opmerkingen, worden automatisch aan het zicht onttrokken.
  • Een expert zegt dat de veranderingen een goede stap voorwaarts zijn in de strijd tegen pesten, maar uiteindelijk moet Instagram meer actie ondernemen.

De laatste update van Instagram heeft nieuwe anti-pestfuncties geïntroduceerd. Deze zullen helpen om negatieve opmerkingen weg te filteren door gebruikers te waarschuwen en zelfs opmerkingen te verbergen die in strijd zijn met de communityrichtlijnen, maar het bedrijf zou meer kunnen doen. De update maakt deel uit van het tienjarige verjaardagsfeest van Instagram, dat ook klassieke iconen en een nieuw verhalenarchief bevat. De belangrijkste verandering zijn echter de nieuwe functies voor het bestrijden van online pestkoppen, waaronder uitgebreide waarschuwingen voor opmerkingen en een systeem om opmerkingen die als aanstootgevend worden beschouwd, volledig te verbergen. Hoewel het een stap in de goede richting is, blijven de nieuwe functies volgens een expert achter bij de acties die Instagram moet ondernemen. “Ik denk dat Instagram een ​​stap in de goede richting zet, maar het is niet genoeg”, zegt Makaila Nichols, bestsellerauteur van Overduidelijk eerlijk: normale tiener, abnormaal leven, zei in een e-mailinterview. “Het is zo eenvoudig voor een pestkop om een ​​veelvoud aan nepaccounts aan te maken, maar wat houdt ze tegen om dat te doen als ze hun account de eerste keer verliezen?”

Gebruikers in de goede richting duwen

Een van de nieuwe wijzigingen in de manier waarop Instagram omgaat met online intimidatie, is een toevoeging aan een functie die oorspronkelijk in oktober vorig jaar werd gelanceerd. Het is een systeem voor vroegtijdige waarschuwing dat verschijnt wanneer gebruikers opmerkingen maken die aanstootgevend kunnen zijn. Na de release van de tienjarige verjaardagsupdate, zal het systeem nu een nieuw scherm openen dat gebruikers waarschuwt dat de inhoud van de opmerking vergelijkbaar is met andere die zijn gemeld. “Hoewel deze functie leuk is, biedt hij nog steeds te veel ruimte voor het slechte om er doorheen te komen”, zei Nichols.

Gelukkig onderneemt Instagram deze keer wat meer actie door een systeem te introduceren dat automatisch opmerkingen verbergt die vergelijkbaar zijn met degenen die in het verleden zijn gemeld. De opmerkingen kunnen nog steeds worden bekeken en zelfs worden toegestaan, als u dat nodig acht, maar zonder extra gebruikersactie blijven ze aan het zicht onttrokken. Hoewel het misschien niet precies is wat Nichols bedoelde, kan het het bedrijf in ieder geval op het goede spoor zetten om de hoeveelheid negativiteit die er is te verminderen.

Een lange weg te gaan

Sinds de opkomst van sociale media zijn online vervolging en intimidatie in de loop der jaren alleen maar erger geworden, waardoor gebruikers een anonieme manier hebben om het zelfrespect en de gevoelens van hun medemensen aan te vallen. Deze nieuwe updates, hoewel bescheiden, zijn nog steeds een stap voorwaarts in de strijd om pesten volledig te beëindigen. “Ik ben dankbaar dat Instagram cyberpesten serieus neemt, maar dit is slechts oppervlakkig”, antwoordde Nichols toen hem werd gevraagd naar de nieuwste antipestfuncties van Instagram. Veel sociale-mediawebsites maken giftig gedrag mogelijk, ondanks het feit dat er systemen zijn om het te helpen bestrijden. Met zoveel mazen in de wet – zoals het maken van nieuwe accounts wanneer ze worden verbannen – die beschikbaar zijn voor pesters, hebben bedrijven zoals Instagram nog een lange weg te gaan als ze giftig gedrag in hun applicaties volledig willen uitroeien. “Zelfs als de opmerkingen niet bij uw directe foto’s worden geplaatst, zijn ze voor iemand anders.” Natuurlijk is Instagram zich terdege bewust van de problemen op zijn platform; Adam Mosseri, hoofd van Instagram, zei dat in de verjaardagsaankondiging. “Onze community zal het hart van Instagram blijven”, zei hij, “en we zullen ons blijven concentreren op het beschermen van mensen en het bouwen van nieuwe functies die pesten bestrijden, gelijkheid verbeteren, eerlijkheid aanpakken en mensen helpen zich gesteund te voelen.”

Doe jouw deel

Totdat we echter hele teams zien die zich inzetten voor het bestrijden van online intimidatie, zal er altijd een zekere mate van pesten zijn. Daarom is het ook belangrijk dat gebruikers hun steentje bijdragen. U kunt dit doen door giftige opmerkingen en accounts te melden die pesters zijn. Wat je echter niet moet doen, is contact opnemen met mensen die negatieve opmerkingen maken die in strijd zijn met de communityrichtlijnen.

meisje in bed sms't op smartphone

“Wees geen omstander”, schreef Nichols in ons e-mailinterview. “Zelfs als de opmerking niet bij je directe foto’s wordt geplaatst, zijn ze aan iemand anders. Meld eventuele negatieve opmerkingen die je ziet, want het is aan ons allemaal om Instagram een ​​veiligere plek te maken om onze ervaring met de wereld te delen. ” De bijgewerkte functies van Instagram bieden nieuwe manieren om online negativiteit te bestrijden. De duwtjes geven gebruikers duidelijke waarschuwingen en de mogelijkheid om lastige opmerkingen automatisch te verbergen zal ongetwijfeld door veel gebruikers worden verwelkomd. Instagram heeft beloofd dat de strijd nog lang niet gestreden is, en het zal doorgaan met het verbeteren en toevoegen van nieuwe manieren om intimidatie en andere vormen van online toxiciteit te bestrijden. U kunt ook uw steentje bijdragen door slechte opmerkingen te melden en zelfs gebruikers te blokkeren die u problemen bezorgen.