Skip to content

E3 2021: datums, nieuws, aankondigingen, geruchten en al het andere om te weten

2 de juli de 2021
E3Logo Color RGB white tm de52c7246bac42b09b26097c22047ddf

E3 is een jaarlijks evenement dat wordt gesponsord door de Entertainment Software Association (ESA) voor softwareontwikkelaars, hardwarefabrikanten en uitgevers van videogames. Het evenement is een soort van antwoord van de game-industrie op CES (een jaarlijks evenement voor consumentenelektronica); honderden exposanten met nieuwe en opkomende producten pronken met gamedemo’s, hosten presentaties en presenteren de nieuwste videogames en innovatieve technologieën gedurende meerdere dagen.

Wat zijn de data voor de volgende E3?

ESA organiseert het evenement dit jaar virtueel van 12 tot 15 juni 2021. Ze hopen in 2022 terug te keren naar een persoonlijke show. Dit jaar zijn de organisatoren van plan om van het evenement een meer fanvriendelijke show te maken en beroemde gamers aan te moedigen en social media influencers om aanwezig te zijn om het evenement uit te breiden tot meer dan alleen bezoekers uit de branche.

Voorspellingen: welke producten worden aangekondigd?

We weten niet veel over de producten die zullen worden getoond of gelanceerd, noch welke fabrikanten zullen besluiten deel te nemen. Als het evenement van 2019 echter een indicatie is, is het redelijk om enkele verrassingen te verwachten. Dat jaar maakte Nintendo een plons aan het einde van de show met aankondigingen over: Animal Crossing en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Er gaan geruchten dat de langverwachte Nintendo Switch Pro tijdens het evenement van dit jaar zou kunnen worden aangekondigd. Sony is typisch een lawaaimaker op het evenement, hoewel het geen PlayStation E3 2019-conferentie heeft georganiseerd. Na een afwezigheid van twee jaar is het waarschijnlijk dat het bedrijf updates zal geven over aankomende games en, hoewel het onwaarschijnlijk is dat het een volledige lanceringsaankondiging zal doen, kan het zelfs enkele teasers geven over de geruchten PSVR 2. Men kan dromen, toch? Microsoft kondigde de Xbox Series X/S aan als ‘Project Scarlett’ op E3 ​​2019; verwacht dat het bedrijf het evenement in 2021 zal gebruiken om gamers verder naar zijn platforms te lokken. Ook Google zou moeten proberen de boel op te stoken voor Google Stadia en YouTube Gaming, en Amazon zal waarschijnlijk ook in de strijd springen met Amazon Luna-gerelateerde aankondigingen. De productieve game-maker Ubisoft zal naar verwachting ook verschillende nieuwe game-aankondigingen doen, net als andere, kleinere videogamebedrijven. Dus over het algemeen zou E3 2021 een bomvol evenement moeten zijn voor gamefans.

Lifewire’s E3-voorspellingen

Op basis van verschillende geruchten en onderzoekswerk voorspellen we:

  • Nintendo zal nieuwe games aankondigen en erg terughoudend zijn over de volgende versie van de Switch.
  • Sony zal nieuwe games aankondigen en net zo terughoudend zijn over PSVR als Nintendo over de Switch.
  • Microsoft zal een overname van gamestudio’s en/of een samenwerking met gamestudio’s aankondigen. Zou het Ubisoft kunnen zijn?

E3 streamen en bekijken

De ESA heeft een uniek virtueel evenement beloofd als reactie op COVID-19-beperkingen, maar we weten niet precies hoe het evenement zal verlopen. Je kunt het hele ding streamen op de officiële Twitch- en YouTube-pagina’s van de E3.

Het laatste E3 en ander gamingnieuws

Je kunt altijd je gaming-nieuwsfix krijgen bij Lifewire, maar hier zijn een paar koppen die je misschien ook interesseren. We komen terug met meer nieuws (en een paar geruchten) naarmate het evenement vordert; blijf kijken!