Skip to content

Een Apple Watch repareren die iPhone-berichten niet spiegelt

16 de mei de 2022
001 apple watch not mirroring iphone messages how to fix the problem 5190293 70a593c7f67a452eb33b608544f4755f

Wanneer een Apple Watch geen berichten en meldingen van je iPhone spiegelt, kan het veel van de functie van de wearable tenietdoen; een van de grootste voordelen is immers dat je je telefoon niet zo vaak uit je zak hoeft te halen. Het probleem heeft verschillende mogelijke oorzaken en enkele eenvoudige oplossingen. Dit is wat u moet doen.

Oorzaken van een Apple Watch die iPhone-berichten niet spiegelt

Verschillende factoren kunnen voorkomen dat u meldingen van uw iPhone op uw Apple Watch ziet. De meeste hebben betrekking op functies die niet zijn ingeschakeld (bijvoorbeeld Bluetooth of de daadwerkelijke spiegeloptie) of actief zijn. Mogelijk hebt u ook een algemeen synchronisatieprobleem tussen uw apparaten.

Hoe maak ik mijn Apple Watch Mirror mijn iPhone?

Als uw Apple Watch geen meldingen van uw iPhone weergeeft, zijn hier enkele oplossingen die u kunt proberen.

 1. Zorg ervoor dat uw Apple Watch is ontgrendeld. Het eerste dat u moet controleren, is dat de toegangscode van uw Apple Watch niet actief is.

 2. Controleer of Niet storen is ingeschakeld. Als je de functie Niet storen hebt ingeschakeld voor je Apple Watch of iPhone, wordt deze niet naar de andere gespiegeld. Om het te deactiveren, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het startscherm van uw Apple Watch en zorgt u ervoor dat het maanvormige pictogram niet blauw is. Op uw iPhone bevindt de knop Niet storen zich in het Control Center, dat u kunt openen door vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden te vegen.

 3. Staat de vliegtuigmodus aan? Vliegtuigmodus zorgt ervoor dat uw iPhone en Apple Watch geen gegevens kunnen verzenden, dus als deze is ingeschakeld, kunnen ze niet communiceren. Controleer de Control Centers op beide apparaten om te zien of de knop met een vliegtuigpictogram niet actief is.

 4. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Uw Apple Watch en iPhone gebruiken Bluetooth om met elkaar te communiceren, dus u moet er ook voor zorgen dat Bluetooth actief is. De bedieningselementen bevinden zich op dezelfde plaatsen als waar u Do Not Disturb op beide apparaten hebt gevonden.

 5. Schakel wifi in. Je telefoon en horloge communiceren ook wanneer ze zich op hetzelfde lokale netwerk bevinden, dus je moet dubbel controleren of wifi voor beide is ingeschakeld. Keer terug naar de Control Centers om toegang te krijgen tot deze knop.

 6. Zet spiegelen aan. U moet ook controleren of de spiegelfunctie überhaupt is ingeschakeld. Open hiervoor de Horloge app op uw iPhone, scrol omlaag en tik op Berichten. Tik bovenaan het volgende scherm op Spiegel mijn iPhone. Als de spiegeloptie al actief is, probeer deze dan uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

 7. Stel de verbinding opnieuw in. Deze stap verschilt van het opnieuw synchroniseren van uw Apple Watch, wat een intensievere en destructievere stap is. Schakel in plaats daarvan uw Apple Watch en iPhone uit. Zet vervolgens je iPhone weer aan, gevolgd door de Apple Watch.

 8. Synchronisatiegegevens opnieuw instellen. Net als bij een webbrowser, kunt u enig succes hebben met het wissen van de gegevenscache op de Apple Watch. In de Horloge app op je iPhone, scroll naar beneden en tik op Algemeenen selecteer vervolgens Resetten onderaan het volgende scherm. Selecteer Synchronisatiegegevens resettenen de app zal de synchronisatiegegevens van uw Apple Watch wissen en vervolgens resetten.

 9. Ontkoppel en koppel uw Apple Watch opnieuw. De meest drastische stap die u kunt nemen, is om alle gegevens op uw wearable te verwijderen en vervolgens opnieuw te beginnen. Open hiervoor de Horloge app op je iPhone. Selecteer Alle horloges in de linkerbovenhoek en selecteer vervolgens de i pictogram rechts van uw Apple Watch. Selecteer in het volgende scherm Apple Watch ontkoppelen en bevestig vervolgens. Dit proces duurt enkele minuten, waarna uw horloge opnieuw wordt opgestart en u de stappen op het scherm kunt volgen om de twee apparaten opnieuw te koppelen.

 10. Neem contact op met Apple-ondersteuning. Als geen van deze oplossingen werkt, heeft uw Apple Watch mogelijk een hardwareprobleem dat u niet zelf kunt oplossen. Neem contact op met Apple voor service-opties.

Hoe synchroniseer ik mijn Apple Watch- en iPhone-berichten?

Zodra uw iPhone en Apple Watch correct zijn gesynchroniseerd, hoeft u geen actie meer te ondernemen om dezelfde berichten op beide apparaten te zien. Zolang het horloge binnen bereik is, gaan de meeste meldingen naar het apparaat dat actief is. Dat wil zeggen, als uw telefoon is ontgrendeld, gaan de meldingen daarheen in plaats van naar het horloge. Als uw telefoon is vergrendeld en uw Apple Watch is ingeschakeld en niet is beveiligd met een toegangscode, verschijnen daar meldingen. Voor apps die alleen op je Apple Watch staan, zoals Breathe of Noise, ontvang je alleen meldingen op je pols.

Waarom wist mijn Apple Watch mijn berichten niet?

Tenzij u naar een melding op uw iPhone kijkt, zal uw Apple Watch deze niet per se vanzelf wissen. U kunt dit handmatig doen door het Berichtencentrum te openen en op het scherm naar beneden te slepen of de Digital Crown te draaien om de Wis alles knop boven uw lijst met waarschuwingen. Tik daarop om alles in één keer te wissen. U kunt ook op een afzonderlijk bericht tikken en vervolgens naar beneden scrollen en selecteren Duidelijk om alleen de meldingen van die app te verwijderen.

FAQ

 • Hoe wis ik alle meldingen op mijn Apple Watch?

  Om alle meldingen van uw Apple Watch te wissen, veegt u omlaag om naar het Berichtencentrum te gaan en tikt u vervolgens op Wis alles. Voor oudere watchOS-versies die Force Touch ondersteunen, houdt u ingedrukt terwijl u zich in het Berichtencentrum bevindt en tikt u vervolgens op Wis alles.

 • Hoe stel ik notificaties in op mijn Apple Watch?

  Apple Watch-instellingen weerspiegelen standaard de iPhone-instellingen, maar u kunt bepalen hoe u meldingen voor afzonderlijke apps ontvangt. Open de Watch-app op je iPhone en tik op Mijn horloge > Meldingen. Tik op een app, zoals je Berichten-app, en kies vervolgens een van beide Spiegel mijn iPhone of Aangepast. Tik Aangepast om meldingen toe te staan ​​of te stoppen en andere instellingen te kiezen. Je kunt zelfs kiezen Verzenden naar Berichtencentrum om al uw meldingen rechtstreeks naar het Berichtencentrum te laten verzenden zonder dat uw horloge u hiervan op de hoogte stelt.

 • Hoe verwijder ik berichten op mijn Apple Watch?

  Druk op de digitale kroon om het app-scherm te openen en selecteer vervolgens Berichten. Veeg naar links in een gesprek en tik vervolgens op de prullenbak om de draad te verwijderen.

 • Hoe zet ik berichten op mijn Apple Watch uit?

  Als je geen berichten op je Watch wilt ontvangen, open je de Watch-app op je iPhone en tik je op Mijn horloge > Meldingen. Tik Berichten > Aangepasten tik vervolgens op Meldingen uit.

 • Hoe verwijder ik alle berichten op mijn Apple Watch in één keer?

  Er is geen echte optie om meerdere berichten tegelijkertijd op uw Apple Watch te verwijderen. U moet berichtenthreads afzonderlijk verwijderen.