Skip to content

Facebook brengt videochat voor 8 personen naar Mac, pc Messenger-app

19 de juni de 2021
3027250SimpleMacBookProontable 7e7c182dcbc2496aa71757ca9b60c3af

Het hebben van een andere, misschien minder zakelijke manier om met onze vrienden te chatten vanaf onze Macs en Windows-pc’s zou mogelijk een deel van de zorgen rond Zoom kunnen verlichten en een betere scheiding tussen werk en thuis kunnen behouden.

Als je je zorgen maakt over Zoom en zijn privacyschendingen, ben je misschien geïnteresseerd in de nieuwe stand-alone Messenger-app van Facebook voor Mac (en Windows, hoewel het niet nieuw is). Je kunt nu met maximaal 8 mensen tegelijk chatten vanaf je computer, waardoor het een persoonlijkere manier is om met je vrienden om te gaan.

Hoe werkt het: Facebook Messenger is beschikbaar als een enkele app voor Windows 10 en macOS in elk van de platformspecifieke app stores. Eenmaal gedownload, log je in met Facebook en krijg je een venster met al je Facebook Messenger-chats erin. Maak een groep van maximaal 8 personen (inclusief uzelf) en klik op het videocamerapictogram en u zult binnen de kortste keren chatten, camera tegen camera. Tijdens onze tests konden we desktops, laptops en mobiele versies van Messenger met geen enkel probleem verbinden.

Wat maakt jou dat uit: De huidige quarantainebeperkingen zorgen ervoor dat velen van ons thuis blijven en werken. Zoom is de lieveling geworden van onze behoefte om samen te werken en te socializen, maar het bedrijf heeft de laatste tijd wat privacy- en beveiligingsproblemen gehad. Dat wil niet zeggen dat Facebook beter is in het beschermen van je privacy, maar als je al deel uitmaakt van de Messenger-ervaring op je telefoon of internet, is dit een probleemloze manier om contact te maken met anderen.

Waar het op neerkomt:: Toegegeven, Zoom kan verbinding maken met maximaal 100 mensen tegelijk (en je grappige virtuele achtergronden geven om mee te spelen), en Google’s Hangouts is ook een robuuste oplossing, maar Messenger is iets dat we waarschijnlijk al gebruiken en 8 mensen is over het algemeen genoeg om een ​​goed gesprek (of happy hour) mee te hebben.

Via: TechSpot

Meer informatie over Facebook Messenger