Skip to content

Google Pixel 6 (Pixel XE): nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

27 de juni de 2021
pixel 6 pro champagne 652a9e4abbce4725a238a2c99d5b2390

Een opvolger van Google Pixel 5 is in de maak en zou Pixel XE kunnen heten, zoals sommige geruchten hebben gesuggereerd. Wat nu wordt gespeculeerd, is de mogelijkheid van een in-display vingerafdruksensor, een Pro-model, Face Unlock en twee simkaartsleuven.

Pixel 6 Pro-weergave.

Wanneer wordt de Pixel 6 uitgebracht?

Google heeft de Pixel 6 niet officieel aangekondigd, dus een bevestigde releasedatum is nog niet beschikbaar. Een enorme indicator dat deze telefoon komt, is echter afkomstig van informatie uit de Android 12-bètasoftware. Vier modellen werden ontdekt, inclusief hun codenamen en Japanse modelnummers:

  • Barbet (Pixel 5a 5G) – G4S1M
  • Wielewaal (Pixel 6-familie) – GR1YH
  • Raven (Pixel 6-familie) – GF5KQ
  • Paspoort (Pixel Fold) – GPQ72

Die Pixel 6-versies zijn hoogstwaarschijnlijk de basis- en Pro-modellen die zijn bevestigd via de onderstaande mockups.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Onze gok voor wanneer de Pixel 6 uitkomt is september of oktober 2021. Van Pixel 5 tot en met alle Pixel 4-versies werden de afgelopen verschillende telefoons van Google tussen augustus en oktober in de VS aangekondigd, dus een vergelijkbare schatting voor 2021 is niet te wild . De Google I/O van dit jaar leek ook een back-up te maken van deze tijdlijn.

Pixel 6 prijsgeruchten

Uit het uiterlijk van de (heel weinig) hardware-informatie die we hieronder hebben, zou deze telefoon dezelfde octa-coreprocessor kunnen hebben als in de $ 499 Pixel 4a 5G, hoewel hetzelfde in de $ 699 Pixel 5G zit. Vertaling: het is echt niet te zeggen wat het kan kosten. Het zou verbeterde camera’s, een groter scherm, een grotere batterij of meer RAM of opslag kunnen hebben om het tegen een veel hogere prijs te plaatsen. Het zou ook een aantal van die dingen kunnen verminderen en geadverteerd kunnen worden als een betaalbaar apparaat en uitgebracht tegen een nog redelijkere prijs. Als wij meer weten, weet jij dat ook.

Pre-order informatie

Ervan uitgaande dat onze schatting van de release van september/oktober 2021 juist is, zal de Pixel 6 diezelfde maand beschikbaar zijn voor pre-orders, waarschijnlijk op dezelfde dag dat de telefoon officieel wordt aangekondigd. Ter vergelijking: dit is de beste gok omdat de Pixel 5 in september 2020 beschikbaar was voor pre-orders. Die telefoon werd de volgende maand naar Amerikaanse klanten verzonden; we kunnen dezelfde tijdlijn zien met de 2021 Pixel.

Pixel 6-functies

De meeste functies blijven bij een nieuwe Pixel-telefoon, en als de lekken echt zijn, zullen we er enkele zien met de Pixel 6. Van de weinige vermeende screenshots die we hebben gevonden, zijn hier enkele van de functies van deze nieuwe telefoon van Google:

  • NFC
  • Dichtbij delen
  • Android-straal
  • Chromebook koppelen
  • Twee simkaartsleuven

Pixel 6-specificaties en hardware

Echte foto’s die van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn gemaakt, zijn vertaald naar renders waarover je meer te weten kunt komen in deze video van leaker Jon Prosser. Dit ontwerp wordt ook bevestigd door lekken in de behuizing.

Zoals je kunt zien, is er een brede behuizing voor de camera’s aan de achterkant (twee op de normale versie en drie op het Pro-model) die een flinke hobbel veroorzaakt. Wat dat betreft, onthult een recent lek dat we dit jaar een nieuwe camerasensor zullen zien, een verandering die zelfs in de laatste paar jaar van Pixel-releases niet is gezien. Op het Pro-model wordt een 50 MP hoofdcamera met 5x optische zoom verwacht.

Pixel 6 Pro-weergave

Pixel 6 Pro-weergave.

Het is te vroeg voor te veel andere details over de specificaties van de nieuwe Pixel, maar we hebben een aantal screenshots gevonden die beweren van de instellingen van de telefoon te zijn. Je kunt hier zien dat het model zegt dat het van een apparaat is genaamd Google Pixel XE die Android 11 draait met een 8-core CPU en twee SIM-slots:

Een tip van Slashleaks toont verbindingsvoorkeuren (NFC, Cast, Bluetooth, etc.). Iets anders om op te merken van deze vroege foto’s is dat de cameralens zich in het midden bevindt in plaats van in de hoek zoals bij andere Pixels. Dit ontwerp komt overeen met de meest recente veronderstelling over de camera van de bovenstaande renders en van 9to5Google’s APK-demontage.

Afbeelding van de Pixel XE-cameralens in het midden van de bovenrand

Geruchten over een XL-versie circuleerden op een gegeven moment ook, maar uit de Prosser-video hierboven is het nu duidelijk dat we in plaats daarvan naar een Pro-model kijken. Die XL-geruchten kwamen van een binnenkijken bij Android 12 Developer Preview die ook grotere menu’s op het scherm suggereerde, een vingerafdruksensor op het scherm en Face Unlock. Een recent rapport van 9to5Google zegt dat de Pixel 6 zal worden aangedreven door Google’s eigen chip. Het kan ook ondersteuning bieden voor ultrabreedbandconnectiviteit.

Lekker Max Weinbach heeft onthuld dat de Pixel 6 Pro een 5.000 mAh-batterij, mmWave 5G en een 6,67-inch AMOLED-scherm zal hebben, terwijl de niet-Pro-versie een 4.500 mAh-batterij en een 6,4-inch scherm zal hebben.

Het laatste nieuws over de Pixel 6

U kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele van de laatste geruchten die we hebben gevonden over de mogelijkheid van een nieuwe Pixel: