Skip to content

Hoe Instagram het gemakkelijker maakte om te zoeken

30 de juni de 2021
GettyImages 1094579402 7ff51ce9379a470e865a1597aee2094e

Belangrijkste leerpunten

  • De laatste update van Instagram voor zoekopdrachten brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee.
  • De mogelijkheid om met elk trefwoord te zoeken is een enorme verbetering voor Instagram-gebruikers.
  • Het verwijderen van hashtag-vereisten bij zoekopdrachten moet Instagram toegankelijker maken.

Een recente update van de zoekfunctie van Instagram verwijdert de vereiste om hashtags te gebruiken, wat het zoeken gemakkelijker maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe inhoud. Instagram blijft nieuwe updates voor de applicatie leveren en de laatste brengt een nieuwe functie naar het zoeksysteem. Waar de app vroeger het gebruik van trefwoorden met hashtags ervoor vereiste, bijvoorbeeld #nofilter, laat het nieuwe systeem gebruikers zoeken zonder trefwoorden. Volgens experts zou deze verandering het zoeken op Instagram voor gebruikers veel gemakkelijker moeten maken. “De mogelijkheid om naar trefwoorden te zoeken zonder dat het systeem hashtags vereist, is een kopie van wat Twitter en YouTube een tijdje geleden hebben geïmplementeerd”, zei socialemedia-expert Bianca Polizzi in een e-mail. “Het is ongelooflijk nuttig en is absoluut een stap in de goede richting voor de evolutie van de mogelijkheden van zoekmachines.”

Steeds evoluerend

Zoals de meeste sociale-media-apps, werkt Instagram regelmatig zijn applicatie bij, met nieuwe functies zoals Reels en zelfs met anti-pestsystemen om makers van inhoud te beschermen. De laatste update heeft een paar andere wijzigingen toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om te zoeken zonder hashtags. “Veel mensen weten nog steeds niet hoe ze hashtags moeten gebruiken.” Hoewel dit misschien geen grote verandering lijkt, gelooft Polizzi dat het de app gebruiksvriendelijker kan maken en zelfs de manier kan verbeteren waarop Instagram-gebruikers hun berichten plaatsen. Instagram vereist al geruime tijd dat gebruikers hashtags zoals #nofilter, #food, enzovoort opnemen om hun inhoud te taggen voor zoekopdrachten.

Dit heeft de makers ook gedwongen om een ​​heleboel verschillende tags in hun bijschriften op te nemen, wat kan helpen om hun inhoud aan meer mensen in de applicatie te laten zien. Door de poort te verwijderen die hashtags plaatsen bij het ontdekken van inhoud, opent Instagram de sluizen voor kleinere makers van inhoud om naam te maken in de drukke wereld van online fotografie. Vanaf januari 2020 had Instagram naar verluidt meer dan 1 miljard actieve gebruikers, wat betekent dat het een enorme klus was om je inhoud op te laten vallen met het oude hashtag-systeem. Door de zoekvereisten te vereenvoudigen die nodig zijn om nieuwe inhoud te presenteren, geeft Instagram eindelijk een kans aan alle kleinere makers die er zijn. “Veel mensen weten nog steeds niet hoe ze hashtags moeten gebruiken, zodat gebruikers gemakkelijk verbinding kunnen maken”, zei Polizzi later tijdens onze e-mail. “Het is een stap weg van het ‘coderende’ rijk naar een gemakkelijk toegankelijke wereld.”

Twee kanten van dezelfde munt

Niet alles is echter een stap voorwaarts met de nieuwe updates. Hoewel de nieuwe zoekfunctie voor gebruikers veel gemakkelijker zal zijn om te navigeren, ziet Polizzi ook enkele gebreken in het systeem. “Vooral deze update heeft voor veel drama gezorgd onder Instagram-gebruikers, waarbij de meldingen naar de voorpagina zijn verplaatst en een belangrijke Reels-functie centraal staat.” zei Polizzi. Ondanks enige minachting over de veranderingen die met de Reels-functie zijn gekomen, zijn velen naar Twitter gegaan om hun opwinding over hashtag-loos zoeken te uiten. “Spannend om te zien dat deze wijzigingen naar Instagram komen”, zei Twitter-gebruiker @jasminedefoore in reactie op een video waarin de nieuwe zoekwijzigingen worden opgesplitst. “De interface met zoekresultaten is ook leuk. Zal handig zijn voor foto-editors die op zoek zijn naar fotografen.”

Als u eenvoudig een woord kunt typen waarvoor u berichten wilt zien, in plaats van u zorgen te maken over hashtags, kunt u nog meer nieuwe inhoud in uw feed opnemen. Zoeken naar trefwoorden op Instagram was misschien eerder een beetje vervelend, maar Polizzi is van mening dat de update van het systeem een ​​enorme stap in de goede richting is en hoopt zelfs dat dit ertoe kan leiden dat gebruikers langere bijschriften plaatsen, wat hen op zijn beurt zou kunnen helpen meer bereik en volgers krijgen met hun berichten. Door te vereenvoudigen hoe makers inhoud in de app delen, is de nieuwe zoekfunctie van Instagram een ​​enorme zegen die gebruikers zou moeten helpen nieuwe inhoud te bieden die ze met het oude systeem niet zo gemakkelijk zouden hebben gevonden.