Skip to content

Instructies Destiny 2

23 de juni de 2021
howtoplaydestiny2 5a6a1b138023b9001972d7c3 ec067a1ab5f647b89c382826b0f99118

Destiny 2 is een first-person shooter (FPS) in de traditie van de legendarische Halo-serie van ontwikkelaar Bungie, maar het heeft ook een progressiestijl die rechtstreeks uit het RPG-genre komt. Het is ook altijd online, en je kunt met mensen van over de hele wereld spelen. Dus hoewel het technisch gezien geen massaal multiplayer online (MMO) spel is, is het niet zo ver weg. De originele Destiny was alleen beschikbaar op consoles, maar je kunt Destiny 2 spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc. Je kunt je game cross-save tussen platforms als je wilt.

Aan de slag in Destiny 2

Het eerste dat je in Destiny 2 moet doen, is een klasse kiezen. Dit is een belangrijke beslissing omdat het een enorme impact zal hebben op de manier waarop je het spel speelt. Bungie geeft je echter drie personage-slots, dus je kunt alle drie de klassen spelen als je dat soort tijdsinvestering kunt betalen. Elke klasse heeft ook drie subklassen, die de manier waarop ze spelen veranderen. Je begint met één subklasse en krijgt tijdens het spelen toegang tot de andere door klassegerelateerde relikwieën te verdienen, meestal door deel te nemen aan openbare evenementen en Lost Sectors te voltooien. Elk relikwie laadt langzaam op naarmate je meer inhoud voltooit. Zodra het opladen is voltooid, moet je terugkeren naar de Shard of the Traveler om je nieuwe subklasse te ontgrendelen. Als je van plan bent om maar één klasse te spelen, dan is dit waar je naar kijkt:

 • Titan: In een echte MMO zou Titans de tankklasse zijn. Ze kunnen schade aanrichten, maar ze kunnen er ook meer van opnemen zonder dood te gaan. Als je je vrienden wilt beschutten achter een torenhoog schild en het grootste deel van je tijd wilt besteden aan het in het gezicht slaan van buitenaardse wezens, dan is Titan jouw klasse.
  • schildwacht: Blinkt uit in het beschermen van teamgenoten en heeft een schild dat naar vijanden kan worden gegooid.
  • spits: Een meer aanstootgevende subklasse die ook opties heeft om je eigen schilden te versterken.
  • Zonnebril: Gespecialiseerd in het gooien van vlammende hamers, het spetteren van vuur en staan ​​in vuur.
 • Tovenaar: Het tweede deel van de heilige drie-eenheid van de MMO is genezer, de niche van Warlock. Omdat Destiny 2 geen echte MMO is, zijn ze echt meer een ondersteuningsklasse. Warlocks kunnen een heilzame kloof op de grond werpen om teamgenoten te genezen en te buffen. Het zijn in feite ook ruimtewizards, dus als je graag in de lucht zweeft en flitsende dood van boven uitdeelt in de vorm van bliksem en vlammende zwaarden, dan is Warlock wat je zoekt.
  • Dageraad: Door vijanden te doden terwijl je in de lucht bent, kun je zowel granaten als melee-energie opladen en krijg je een vlammend zwaard en vleugels.
  • Voidwalker: In staat om gezondheid of granaatenergie terug te krijgen door vijanden aan te vallen.
  • Stormroeper: Kan de helende kloof vaker gebruiken als teamgenoten in de buurt zijn.
 • Jager: Het laatste deel van de traditionele MMO-drie-eenheid is een schadedealer. Alle drie Destiny 2-klassen zijn ontworpen om schade weg te pompen, maar Hunter heeft de meeste tools die gericht zijn op het beschadigen en debuffen van vijanden in plaats van het beschermen, genezen of polijsten van teamgenoten. Ze kunnen ook driedubbel springen.
  • Boogschutter: Verdeelt elektrische boogaanvallen en laadt zijn slagvaardigheid op met kunstzinnig ontwijken.
  • scherpschutter: Beschikt over een exploderend werpmes en kan melee-aanvallen herladen of opladen door te ontwijken.
  • Nacht stalker: Heeft een vaardigheid die voorkomt dat vijanden hun vaardigheden gebruiken.

Nadat je je klas hebt gekozen, word je meteen in de actie gegooid. In het begin lijkt het misschien allemaal overweldigend, maar het voltooien van de verhaalmissies is echt de beste en gemakkelijkste manier om door het vroege spel te komen. Als je vast komt te zitten met een te laag niveau, of als je gewoon wat meer uitrusting of vaardigheidspunten wilt, bekijk dan het volgende gedeelte.

Inzicht in openbare evenementen, avonturen, verloren sectoren en meer

Screenshot hoe je destiny 2 public events adventures strikes speelt

Wanneer je je planetaire kaart opent in Destiny 2, zie je een hele warboel van verwarrende symbolen. De meeste van deze symbolen vertegenwoordigen activiteiten waaraan u kunt deelnemen, en de meeste van die activiteiten leveren nieuwe uitrustingen, vaardigheidspunten en andere beloningen op.

Openbare evenementen
Deze verschijnen willekeurig rond planetaire kaarten en worden weergegeven door een blauwe ruitvorm met een wit midden en een oranje omtrek die een timer voorstelt. Ga naar een van deze markeringen en je zult meestal een stel andere bewakers vinden die op aliens schieten. Doe mee voor beloningen of help er een heroïsch evenement van te maken voor nog betere buit.

Avonturen
Avonturen zijn als sidequests die je niet hoeft te voltooien om het spel te voltooien. Elk geeft ervaring en een andere beloning als je het voltooit, variërend van uitrusting tot vaardigheidspunten. Zorg ervoor dat je degenen doet die vaardigheidspunten geven.

Verloren sectoren
Het grootste deel van Destiny 2 speelt zich af in een open wereld, maar Lost Sectors zijn als kerkers waar het alleen jij en je fireteam tegen de aliens zijn. Zoek naar symbolen op je kaart die eruitzien als twee omgekeerde “ons” die op elkaar zijn gestapeld, en je zult ergens in de buurt een ingang voor een verloren sector vinden. Versla de baas aan het einde en je krijgt een buitkist.

Patrouille Missies
Dit zijn korte missies waarin je wordt gevraagd om specifieke locaties op de kaart te bezoeken, vijanden te doden en andere eenvoudige taken uit te voeren. Voltooi de taak en je krijgt een beloning.

Destiny 2 sociale ruimtes: de boerderij, de toren en de vuurtoren

destiny 2 sociale ruimtes Screenshot

Destiny 2 staat niet vol met MMO, maar het heeft wel sociale ruimtes waar je je kunt mengen met je mede-voogden, je uitrusting kunt laten zien of agressief neon ramen kunt eten bij je zoute vrienden.

De boerderij
De eerste sociale ruimte die je tegenkomt is de boerderij. Dit landelijke toevluchtsoord van de vraatzuchtige buitenaardse hordes is waar je je engrammen kunt laten decoderen in krachtige uitrusting, post en items kunt ophalen die je de eerste keer hebt gemist, en missies kunt pakken.

De toren
De tweede sociale ruimte in Destiny 2 is de toren. Dit bevat allemaal dezelfde verkopers en niet-spelerpersonages als de boerderij, naast factieleiders en de Eververse, de geldwinkel van Destiny 2.

De vuurtoren
De derde sociale ruimte werd geïntroduceerd in de Curse of Osiris DLC en je moet de DLC kopen om er toegang toe te krijgen. Het bevat een nieuwe NPC met nieuwe beloningen en heeft een verborgen kist als je een puzzel kunt bedenken.

Hoe de Crucible te spelen in Destiny 2

hoe destiny 2 crucible pvp-screenshot te spelen

The Crucible is de player versus player (PVP)-modus van Destiny 2 waarin je je vaardigheden kunt inzetten tegen andere voogden. Het is al heel vroeg beschikbaar en je hoeft geen niveau 20 of niveau 25 te zijn om deel te nemen.

Hoe werkt de smeltkroes?
The Crucible is een 4v4-teamactiviteit. Je kunt feesten met een vuurteam van vier vrienden of clanleden, of als je alleen in de rij staat, word je automatisch gekoppeld aan vier andere voogden. Niveau doet er niet toe, dus het belangrijkste is om de juiste subklasse en wapenuitrusting te kiezen. Voel je niet onder druk gezet om je krachtigste wapens mee te nemen, want het uitrustingsniveau maakt niet uit in deze modus. Kies de wapentypen waarmee u zich het prettigst voelt en waarvan u denkt dat ze het meest effectief zijn. Er zijn drie verschillende spelmodi beschikbaar:

  • Snel spel is de meer ontspannen PVP-modus waarin doodgaan je team niet zo veel pijn doet.
   Botsen: een standaard deathmatch-modus waarin het eerste team dat 75 kills maakt, wint. Als de timer afloopt, wint het team met de meeste punten.
  • Controle: een modus met drie controlepunten die je strijdt om te veroveren en vast te houden. Teams krijgen punten voor het vasthouden van deze gebieden en het doden van het andere team.
  • Suprematie: het doden van een tegenstander zorgt ervoor dat ze een object laten vallen dat je moet terughalen. Als je het oppakt, krijgt je team een ​​punt, maar als een tegenstander het als eerste bereikt, is het een verspilde moord. Het eerste team dat 50 verzamelt, wint het spel.
  • Competitief is een beetje meedogenlozer omdat je team een ​​beperkt aantal respawns heeft, dus elke dood telt.
   Aftellen: een asymmetrische modus waarbij het ene team een ​​bom moet plaatsen en beschermen, terwijl het andere team ze moet stoppen. Je blijft dood als je sterft, maar elke speler kan één teamgenoot tot leven wekken.
  • Overleving: een deathmatch-modus waarin elk team een ​​gedeelde pool van acht levens heeft. Sterven en respawnen kost een van deze levens. Geen levens meer en geen respawns meer. Win door al je tegenstanders te doden of de ronde te beëindigen met meer resterende levens.
  • Beproevingen van de Negen is de meest intense PVP-modus in Destiny 2.
   Alleen beschikbaar elke week van vrijdag tot en met maandag.
  • Winnende wedstrijden geven toegang tot een nieuwe sociale ruimte en beloningen.
  • Win zeven wedstrijden zonder verliezen voor de grootste beloning.

Destiny 2-mijlpalen begrijpen

hoe destiny 2 mijlpalen te spelen Screenshot

Zodra je het maximale niveau hebt bereikt, is de meest efficiënte manier om betere uitrusting te krijgen, het voltooien van je wekelijkse mijlpalen. Dit zijn eigenlijk gewoon taken die je kunt voltooien door het spel normaal te spelen, maar als je precies weet waar je naar op zoek bent, zorg je ervoor dat je geen krachtige uitrusting op tafel laat liggen.

 • Oproep tot wapens: Neem deel aan smeltkroes wedstrijden. Je kunt elke modus spelen die je wilt, maar door te winnen kun je de mijlpaal sneller voltooien. Praat met Shaxx voor je beloning nadat je deze mijlpaal hebt bereikt.
 • Vlampunt: Reis naar de gespecificeerde planeet en voltooi openbare evenementen. Zodra je 100 procent hebt bereikt, ga je praten met Cayde-6 voor je beloning.
 • Clan-XP: Word lid van een clan en speel het spel om clan XP te verdienen. Zodra je in totaal 5.000 clan-XP hebt verdiend, kun je met Hawthorn gaan praten voor je krachtige uitrusting.
 • Heroïsche aanvallen: Voltooi drie heroïsche aanvallen.
 • vallen van de avond: Voltooi de wekelijkse nachtelijke staking, wat een moeilijkere kijk is op heroïsche aanvallen.
 • Leviathan: Voltooi de Leviathan raid of raid lair.

Mijlpalen worden elke week op dinsdag om 10:00 uur PDT / 13:00 uur EDT (9:00 uur PST / 12:00 uur EST) gereset, zodat u ze elke week kunt herhalen. Bekijk onze gids voor Destiny 2 cheats, codes en ontgrendelingen voor specifieke informatie over hoe je elke mijlpaal kunt ontgrendelen.

Clans-voordelen in Destiny 2

bestemming 2 clans Screenshot

Clans zijn groepen spelers in Destiny 2 die voordeel halen uit het spelen met elkaar. Je hoeft technisch gezien niet lid te worden van een clan, maar er is geen echte reden om dat niet te doen, en als je vroeg lid wordt, krijg je toegang tot een aantal leuke voordelen. Naast de wekelijkse Clan XP-mijlpaal ontvangen leden van een clan ook wekelijkse beloningen als iemand in de clan specifieke taken voltooit, zoals het winnen van smeltkroeswedstrijden, het verslaan van de overval of het voltooien van de wekelijkse Nightfall-aanval. Deze beloningen kunnen behoorlijk krachtig zijn en ze zijn in wezen gratis, dus er is geen reden om ze niet te grijpen. Je draagt ​​ook bij aan je clan door het spel te spelen en Clan XP te verdienen, aangezien clans toegang krijgen tot grotere en betere voordelen naarmate ze een hoger niveau bereiken.