Skip to content

Is de Pokemon White Hand Enemy echt?

11 de juli de 2021
GettyImages 74077189 57f7c0863df78c690f63589a

Stedelijke legendes zijn op elk moment van het jaar veerkrachtige verhalen, maar hun populariteit piekt tijdens het Halloween-seizoen. Iets over vervagende bladeren, pompoenen en de frisse lucht maakt het gemakkelijker om de meest belachelijke kampvuurverhalen te geloven. Zelfs stedelijke legendes op basis van videogames krijgen een verlengd verblijf in de schijnwerpers wanneer oktober rondrent, inclusief de twijfelachtige bewering dat Pokemon Red en Pokemon Blue een verontrustende sprite van een dode hand hebben verborgen in de code van de games. Deze legende staat bekend als de “White Hand Sprite” of de “Dead Hand Sprite”. Nintendo’s serie speelt al gastheer voor een paar stedelijke legendes. De legende van Pokemon Lost Silver spreekt van een game waarin een Pokemon-trainer een lange, eenzame dood sterft, en er zijn nog steeds genoeg Pokemon-fans van generatie één die erop zullen staan ​​​​dat de muziek voor Pokemon Red / Blue’s Lavender Town waanzin kan veroorzaken (zie ” Lavender Town Syndroom”).

Het verhaal van de Witte Hand Sprite

Het is niet verwonderlijk dat de White Hand Sprite-legende ook is gebaseerd op Lavender Town – het “koninklijke paarse” dorp dat ook dienst doet als kerkhof voor overleden Pokemon. Volgens het verhaal zou de Witte Hand verschijnen in een willekeurige ontmoeting op de derde verdieping van Lavender Tower (dezelfde locatie waar een moeder Marowak stierf terwijl ze haar baby Cubone beschermde tegen gevangenneming door Team Rocket). De White Hand Sprite, die zogenaamd begraven is in de Pokemon Red / Blue code als “WhiteHand.gif,” bevat griezelige details. Het skeletachtige aanhangsel heeft zijn benige vingers tot een halve vuist gekruld met rottende reepjes vlees die aan de botten bungelen. Bungelende pezen geven aan dat de hand door een ander wezen is afgehakt. White Hand zou vier animaties hebben: een “introductie” -animatie, een inactieve animatie en twee aanvalsanimaties die in de spelcode zijn gelabeld als “Fist” en “Brutal”. Bij het uitvoeren van “Vuist”, ballt White Hand in een vuist en zwaait naar voren. De “brutale” aanval is echter vager. De legende zegt dat de meeste animatieframes voor bewegingen ontbreken in de code van het spel, en dat de hand alleen wordt geopend voordat de afbeelding wegvalt. Witte Hand verschijnt dan een paar seconden later opnieuw, de vuist nogmaals half gesloten.

De Pokemon White Hand Sprite is een mythe

Witte Hand is een mythe. En in tegenstelling tot Lavender Town Syndrome en Pokemon Lost Silver, het is niet eens een bijzonder goed geschreven mythe. De zwart-witte sprite voor White Hand is zeker verontrustend, maar niets anders aan het verhaal klopt. White Hand zou geanimeerd moeten zijn, maar de eerste Pokemon-games – dezelfde games waarin je Lavender Tower onderzoekt – missen geanimeerde vijanden. 2001’s Pokemon Crystal voor de Game Boy Color was de eerste Pokemon-titel met animatie, maar zelfs die bewegingen waren simplistisch. De vermeende animaties van White Hand hebben een complexiteitsniveau dat de serie vele jaren na de conceptie niet zou zien. Het is echter niet moeilijk te begrijpen waarom de White Hand sprite-mythe is uitgevonden. Pokemon Red / Blue’s Lavender Tower is een griezelige plek die schokkend is tegen de andere zonnige locaties in het spel (“zonnig” in de metaforische zin, aangezien Rood / Blauw zwart-wit Game Boy-spellen zijn). Bovendien is Lavender Tower ook de thuisbasis van de “GHOST”-vijand, een geest-sprite die fungeert als een stand-in voor de vijanden van de toren totdat je ze kunt identificeren met het Silph Scope-item. De GHOST-sprite ziet er behoorlijk griezelig uit, zelfs voor iets uit een kinderspel. Het kan ook niet worden bestreden of gevangen, waardoor het een anomalie is onder Pokemon. Degene die de White Hand-mythe heeft gemaakt, bedoelde duidelijk dat het wezen dezelfde dreigende aanwezigheid zou dragen als GHOST. Met een beetje meer werk zou de legende misschien overtuigend zijn geweest.