Skip to content

Laten we een Minecraft-server maken!

9 de juli de 2021
Server 1 56a61d0c5f9b58b7d0dffd52

Minecraft’s “Download Server”-pagina

Minecraft “Download Server”-pagina.

Wil je Minecraft spelen met je vrienden, maar wil je niet met een stel andere mensen op een openbare server zijn? Misschien wil je een bepaalde map spelen. Ongeacht je redenering, laten we er meteen in springen! Wat je eerst gaat doen, is naar www.minecraft.net/download gaan en het respectievelijke “minecraft_server”-bestand voor Mac of pc downloaden. Ongeacht de versie van Minecraft waarvoor u de server instelt. Het installatieproces voor elk van de servertypen moet hetzelfde zijn, dus download gewoon de nieuwste versie voor uw systeem!

De Minecraft-servermap maken

Minecraft-servermap

Minecraft-servermap.

Maak een map aan op de door u gewenste locatie, het maakt niet uit waar, maar onthoud waar deze is. De naam van de map doet er niet toe, maar om het in een mum van tijd te kunnen vinden, probeer het “Minecraft Server” te noemen. Een locatie die ik gebruik is het bureaublad omdat het gemakkelijk te vinden en te navigeren is! Ga naar de plek waar het bestand vanuit uw browser is gedownload en verplaats het bestand naar de map die u hebt gemaakt. Nadat u het bestand naar de map hebt verplaatst, opent u het betreffende “minecraft_server”-bestand en accepteert u de beveiligingswaarschuwing door op ‘Uitvoeren’ te klikken.

De Minecraft “EULA”-overeenkomst

Bericht licentieovereenkomst eindgebruiker

Het Minecraft “EULA”-bestand.

Na het starten van het bestand
Nadat het bestand is gestart, wordt een console gestart en begint deze met het laden van eigenschappen en dergelijke. U zult zien dat het heeft gezegd “Kan eula.txt niet laden” en u vertelt “U moet akkoord gaan met de EULA om de server te kunnen gebruiken. Ga naar eula.txt voor meer info.” Het moet vanzelf sluiten of open blijven. Als het u heeft verteld dat u akkoord moet gaan met de EULA en op dat moment vastzit, sluit u het venster “minecraft_server”. Ga naar de map die je hebt gemaakt en je zou daar een aantal nieuwe bestanden moeten vinden. Open het .txt-bestand met de tekst “eula.txt” en open het in een teksteditor. De meeste computers zijn uitgerust met Kladblok, dus gebruik dat gerust!

De EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers)
Na het openen van het bestand met de naam “eula.txt”, ziet u verschillende formuleringen en vervolgens de uitdrukking “eula=false”. Na het bekijken van de EULA via de link van Mojang in Kladblok, voel je vrij om de “eula=false” te veranderen in “eula=true”. Nadat u het van ‘false’ naar ’true’ hebt gewijzigd, slaat u het bestand op. Bij het opslaan gaat u akkoord met de door hen verstrekte EULA van Mojang.

Uw server starten en configureren!

Minecraft Server-venster

Minecraft Server-venster.

“minecraft_server” starten
Open nogmaals “minecraft_server” en de server zou moeten beginnen. Om uw server in de lucht te houden, moet u het bestand up-to-date houden. Als u op enig moment de server moet stoppen, verlaat het venster dan niet. Typ gerust “stop” in het opdrachtvenster.

Uw IP-adres achterhalen
Om uw IP-adres te achterhalen, kunt u naar Google gaan en zoeken op “Wat is mijn IP?”. Wanneer u dit doet, moet uw IP-adres onmiddellijk worden weergegeven zodat u het onder de zoekbalk kunt zien. Zorg ervoor dat je dit ergens opschrijft, zodat je dit adres gemakkelijk kunt geven aan iedereen die lid wil worden van je server.

Port forwarding
Om uw IP-adres door te sturen, moet u uw IP-adres gebruiken dat u heeft gekregen in het URL-vak van de gewenste browser van uw keuze. Wanneer u het IP-adres invoert in het URL-vak, moet u om een ​​gebruikersnaam en een wachtwoord worden gevraagd. Dit is voor de meeste routers anders, dus het kan zijn dat u wat rond moet kijken voor de uwe. U kunt beginnen met zoeken naar uw standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor de router door naar PortForward.com te gaan en uw router te matchen met de vele opgegeven routers. Nadat u via gebruikersnaam en wachtwoord in uw router bent gekomen, zoekt u het gedeelte “Port Forwarding” van de routerconfiguratie. U kunt elke naam invoeren in het aspect ‘Servernaam’, maar probeer het iets te onthouden dat u zich herinnert, zoals ‘Minecraft Server’. U wilt poort 25565 gebruiken en voor het IP-adres het IP-adres dat u van Google heeft gekregen. Stel het protocol in op “Beide” en sla op!

Dat is het! – Veel plezier met je Minecraft-server!

Minecraft-personages

Minecraft-personages.

Dat is het! U zou op dit punt in het proces een werkende Minecraft-server moeten hebben. Om iemand toegang te geven tot uw server, geeft u iemand uw IP-adres en nodigt u ze uit! Ze moeten verbinding kunnen maken en je zou ze in jouw wereld moeten kunnen zien!