Skip to content

Meta voegt persoonlijke grenzen toe om intimidatie in VR-games te bestrijden

24 de september de 2022
273246623 1080678522782326 9079771974877224143 n a9e49664a906457a9fb454cd05d651a9

Meta heeft aangekondigd dat het een nieuwe Personal Boundary-functie toevoegt aan Horizon Worlds en Horizon Venues om mensen te beschermen tegen intimidatie. Personal Boundary creëert een soort bubbel rond avatars die voorkomt dat spelers te dicht bij elkaar komen en persoonlijke ruimte behoudt. Meta voegt zich bij andere VR-ontwikkelaars omdat deze functie lijkt te zijn gemaakt als reactie op een recent intimidatie-incident.

Meta legt uit dat de functie ervoor zorgt dat de personages van spelers ongeveer 1,20 meter van elkaar blijven en dat er geen feedback zal zijn wanneer ze die barrière raken. Het is vergelijkbaar met hoe videogames onzichtbare muren opzetten om te voorkomen dat spelers buiten de grenzen gaan. Acties waarbij personages elkaar moeten aanraken, zoals vuiststoten, zijn nog steeds mogelijk. Je hoeft alleen maar je arm verder te strekken. Personal Boundary wordt momenteel uitgerold naar Horizon Worlds en Horizon Venues en wordt de standaardstatus. Je kunt grenzen niet uitschakelen. Het bedrijf heeft verklaard dat het van plan is om besturingselementen voor persoonlijke grensinstellingen toe te voegen, zoals het wijzigen van de grootte van de bubbel, maar er is geen melding gemaakt van wanneer deze update zou kunnen plaatsvinden.

Persoonlijke grens in actie

Recente rapporten hebben duidelijk gemaakt hoe intimidatie een probleem is in deze metaverse games. November 2021 beweerde een bètatester voor Horizon Worlds dat haar avatar werd betast door een vreemdeling en dat ze zich geschonden voelde. Oudere VR-games, zoals Rec Room, hebben ook soortgelijke bubbels geïmplementeerd om intimidatie tegen te gaan. Andere ontwikkelaars implementeren communityrichtlijnen en functies om dit gedrag te modereren, aangezien experts stellen dat intimidatie in VR-games zal doorgaan. Meta hoopt dat deze stap een nieuwe gedragsnorm zal stellen.