Skip to content

Minecraft Mobs uitgelegd: Creepers!

31 de juli de 2021
minecraftcreeper c2dbea5157ab46a592fc825a0c3b5bb3

Ongetwijfeld komt een van de beroemdste personages uit de game-industrie uit een spel over overleven met blokken. Hij is gemeen, hij is groen, hij heeft een explosieve persoonlijkheid. De klimplanten van Minecraft zijn niets om mee te rotzooien.

Creepers waren oorspronkelijk varkens

De originele klimplant werd oorspronkelijk op 31 augustus 2009 in Minecraft gebracht. Door per ongeluk de lengte en hoogte van een varken te veranderen, keerde hij hun aantal om. Het varken was mager en lang versus kort en dik. Hij was grijs en had geen naam. Notch vond de fout zo leuk dat hij besloot om het in het spel te implementeren en een nieuwe vijandige menigte te creëren.

Klimplantbiologie

De klimplant kreeg het leven met een schaduw van groen en een eng gezicht om spelers van angst te laten trillen! Klimplanten zijn van nature agressief en zullen ’s nachts meer actief paaien (of in een gebied met lichtniveaus van minder dan 8). Ze zullen overdag rondzwerven en als ze dicht genoeg bij je komen, zullen ze graag ontploffen en proberen je mee te nemen als ze hun leven beëindigen. Als een klimplant door de bliksem wordt getroffen, worden ze een geladen klimplant. Notch heeft verklaard dat hij graag denkt dat klimplanten “knapperig zouden aanvoelen, zoals droge bladeren”, en dat hij zich graag voorstelt dat klimplanten van bladeren of iets dergelijks zouden zijn gemaakt. Hij weet echter niet precies waarom ze ontploffen. Wanneer een klimplant zich binnen een blok van een speler bevindt, maakt de klimplant een sissend geluid en begint te exploderen. Als je onverwacht het gesis van een klimplant hoort, kun je het beste onmiddellijk uit het gebied gaan, omdat hij veel schade zal toebrengen als de treffer direct is. Als je wilt dat een klimplant om wat voor reden dan ook ontploft, gebruik dan een vuursteen en staal op de menigte en het zal het proces onmiddellijk forceren. Als een klimplant vastzit in een spinnenweb, duurt het langer voordat hij ontploft.

Een Creeper doden

Er zijn veel manieren om een ​​klimplant te doden, sommige manieren voordeliger dan andere. Wanneer een klimplant wordt gedood, hebben ze een kans om ergens tussen 0-2 buskruit te laten vallen. Als een klimplant wordt gedood door een geladen klimplant, zal de klimplant die door de ontploffing wordt gedood, een klimplantkop laten vallen. Als een skelet een klimplant met een pijl doodt, laat de klimplant een muziekschijf vallen. Als je een klimplant snel wilt doden, kun je het beste zoveel mogelijk kritieke treffers op ze krijgen. Doe het in een rechtstreekse gevechten met een zwaard en spring terug nadat je hem rechtstreeks hebt geraakt, of doe het van ver met een pijl en boog. Beide manieren zijn geweldig om met deze woeste mobs om te gaan, maar als je het probleem niet correct aanpakt, heb je misschien een gat in de grond! Iets dat vele malen is getest, is hoeveel bepantsering er eigenlijk nodig is om een ​​directe treffer van een klimplant te weerstaan. Als je op de moeilijkheidsgraad ‘hard’ zat en werd aangevallen met een directe explosie van een klimplant die een volledig ijzeren harnas droeg, zou je 19 van je 20 gezondheidspunten (een half hart) hebben verloren. Opgeladen klimplanten zijn een veel gevaarlijkere menigte om mee te rotzooien. Geladen klimplanten zullen een explosie veroorzaken die twee keer zo groot is en veel meer schade aan de speler toebrengen wanneer ze worden geraakt. Je beste gok om een ​​geladen klimplant te doden is op afstand met een pijl en boog.

Scaredy-Cats

Klimplanten lijken niet veel te bang te zijn, maar verrassend genoeg zijn ze bang voor getemde katten en ocelotten! Als een klimplant zich binnen een bepaald bereik van genoemde dieren bevindt, zullen ze van hen wegrennen (ongeveer 30 blokken). Een tip om te overleven is om zeker een kat bij je te hebben als je op klimplant zwaar terrein gaat.

Tot slot

Creepers zijn geen kracht om mee te rotzooien, tenzij je er klaar voor bent. Zorg ervoor dat als je het tegen een van deze beesten gaat opnemen, wees voorbereid en houd je zeker niet in. Creepers zijn erg gevaarlijk, maar laten we eerlijk zijn, het zijn gewoon een stelletje bange katten!