Skip to content

Simulatiegames verkennen en spelen

1 de augustus de 2021
GettyImages 640966299web 57b34a3b5f9b58b5c29babf4

Bijna iedereen kan een simulatiespel vinden om te spelen! Simulatiespellen hebben actie, gevechten, management en strategie. Als je helemaal nieuw bent in dit genre van computerspellen, maak je dan klaar voor een leuke tijd.

Simulatie Spelletjes

Een simulatie is per definitie een imitatie. Simulatiegames zijn dus games die een levensechte situatie nabootsen. Een andere manier om erover na te denken is dat simulatiegames proberen een gebeurtenis uit het verleden na te bootsen. Maar games houden zich niet altijd aan die definitie, soms grenzen ze aan fantasie of mogelijke toekomstige situaties. Binnen het genre simulatiegames zijn er subgenres. Vanwege de verscheidenheid aan simulatiegames, is er waarschijnlijk minstens één subgenre dat je leuk vindt, of het nu vluchtsimulatiegames zijn of het leven.

Leven

Levenssimulaties imiteren het leven zelf rechtstreeks, of het nu gaat om het dagelijkse leven of het spelen van god. Dit is een geweldig genre dat de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Populaire spellen van dit type zijn ‘The Sims’ en ‘Black and White’.

Bedrijf

Dit gedeelte behandelt veel gebieden, waaronder games die ook zijn opgenomen in de categorie stedenbouw. Zakelijke games gaan over economische situaties en het beheren van uw eigen bedrijf.

Stadsgebouw

In stedenbouwspellen ontwerp je de lay-out, maak je wetten, int je belastingen en probeer je je stad te bouwen. De gameplay varieert van game tot game, maar het uitgangspunt is hetzelfde, om een ​​succesvolle stad te ontwikkelen.

Vlucht

Flightsims geven je de kans om piloot te worden van zowat elk vliegtuig of helikopter die je wilde vliegen. Het genre van vluchtsimulaties is de afgelopen jaren zo ver gekomen. De graphics zijn intens, er zijn veel speelmogelijkheden en het realisme zorgt ervoor dat flight sim-fans terug blijven komen voor meer. Als het ene type simulatiespel niet werkt, probeer dan een ander. Je houdt misschien van een goed tycoon-spel, maar kom niet in levenssimulaties. Daar is niets mis mee.