Skip to content

Top 20 cryptocurrencies die het bekijken waard zijn

25 de juli de 2021
GettyImages 938189922 c4182a19288545daa61f4a929bd32149

Er zijn honderden cryptocurrencies beschikbaar om te kopen of te verhandelen, elk met zijn unieke draai aan blockchain-technologie en ander bedoeld gebruik. Deze pagina bevat onze ranglijst van de 20 cryptocurrencies met het meeste potentieel. Houd ze in de gaten en werk eraan om cryptocurrency-zwendel te voorkomen. Deze lijst houdt rekening met de muntwaarde, het aantal munten dat in gebruik is, de legitimiteit van de personen achter de creatie van elke munt en de algemene populariteit en bruikbaarheid ervan. Het is belangrijk om al deze informatie in overweging te nemen wanneer u overweegt tijd of geld te investeren in een cryptocurrency. Een cryptomunt die veel geld waard is, heeft immers geen zin als hij nergens geaccepteerd wordt. Evenzo kan een munt met veel buzz allemaal rook en spiegels zijn als deze nooit in waarde stijgt en wordt omgeven door controverse. Deze informatie is bedoeld om onze lezers te informeren over de keuzes die beschikbaar zijn op het gebied van cryptocurrency. Het is niet bedoeld om te worden geïnterpreteerd als financieel advies. Zoals bij alle investeringen, moeten de betrokkenen verantwoordelijkheid nemen voor hun aan- en verkoopbeslissingen. Niemand zou meer moeten uitgeven dan hij bereid is te verliezen, vooral in een markt als cryptocurrency, die relatief nieuw is en dagelijks enorm fluctueert.

1: Bitcoin is de koning van crypto

Bitcoin (BTC) is misschien niet zo technologisch geavanceerd als sommige van zijn rivalen, zoals Ethereum. Toch heeft het iets dat velen van hen niet hebben: merkherkenning. Bitcoin is de originele cryptocurrency en is bekend in technologiekringen en ook bij het grote publiek. Veel mensen kiezen ervoor om Bitcoin te kopen omdat het waarschijnlijk de enige cryptomunt is waarvan ze hebben gehoord. Als gevolg van deze populariteit accepteren meer bedrijven nu Bitcoin-betalingen en is het aanzienlijk gemakkelijker om Bitcoin om te zetten in traditioneel of fiat geld dan andere munten. Bitcoin is voor cryptocurrency wat de Apple iPhone is voor smartphones. Het is technisch misschien niet de beste optie, maar de voorsprong in de branche heeft geresulteerd in veel steun van consumenten en bedrijven. Het zal moeilijk te verslaan zijn zonder significante innovatie van de concurrentie.

2 & 3: Tweede plaats: Litecoin en Ethereum

Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH) zijn solide tweede keuzes voor Bitcoin en zijn vooral in populariteit gegroeid dankzij Coinbase, de meest populaire plek om online cryptocurrency te kopen en verkopen, en ze samen met Bitcoin toe te voegen. Deze cryptomunten bieden goedkopere en snellere transacties dan Bitcoin en veel Bitcoin-geldautomaten ondersteunen ze ook. Litecoin is gebaseerd op Bitcoin-technologie. Het wordt beheerd door verschillende personen die het voortdurend upgraden met de nieuwste technologie om het sneller en beter te laten werken. Ethereum is een beetje anders omdat het naast het gebruik van cryptocurrency ook dienst doet als programmeertaal. Het is populair bij ontwikkelaars en grote bedrijven zoals Microsoft hebben interesse getoond in het ontwikkelen van op Ethereum gebaseerde projecten.

4-10: cryptomunten om in de gaten te houden

Bitcoin, Litecoin en Ethereum kunnen door de meeste mensen als “The Big Three” worden beschouwd. Toch zijn er legitieme crypto-rivalen aan de horizon die grip hebben gekregen en ze een run voor hun geld kunnen geven. Hier zijn er zeven met het grootste potentieel:

 • Streepje: Dash (DASH) gelanceerd in 2014 als een blockchain-aangedreven, gedecentraliseerd, digitaal contant alternatief voor PayPal. Van zijn coole logo tot zijn apps en integratie met tal van verkopers en diensten, Dash is een cryptocurrency die tot doel heeft de technologie benaderbaar te maken voor de gemiddelde consument.
 • Monero: Monero (XMR) wordt vaak de privacymunt genoemd omdat transacties op de blockchain moeilijker te volgen zijn dan met Bitcoin en andere cryptomunten. De technologie van Monero maakt het moeilijk om Monero te integreren in cryptocurrency-software en hardware-wallets, maar dat weerhoudt investeerders en toevallige gebruikers er niet van om het te proberen.
 • OMG-netwerk: OMG Network (OMG) is een financiële oplossing op basis van de Ethereum-blockchain en technologie. Hiermee kunnen bedrijven betalingen van verschillende crypto- en fiat (traditionele) valuta’s snel en betaalbaar verwerken. Het wordt al geïmplementeerd in enkele grote bedrijven, zoals McDonald’s, in verschillende Aziatische landen. Er zit veel steun achter OMG Network, met een indrukwekkende lijst van adviseurs en bedrijven zoals SBI Investors en SMBC die erin investeren.
 • Rimpeling: Ripple (XRP) is een blockchain-oplossing die is ontworpen voor grote financiële instellingen om de beveiliging en transactiesnelheid te verhogen en tegelijkertijd de bijbehorende kosten te verlagen. Meer dan 75 grote financiële instellingen zoals Westpac, MUFG, UBS en American Express zijn begonnen met Ripple te werken.
 • Zcash: Deze cryptocoin is een directe concurrent van Bitcoin, Litecoin en andere traditionele cryptocurrencies. Het streeft ernaar een reguliere betalingsoptie voor consumenten te worden. Zcash (ZEC) biedt meer veiligheid en privacy dan Bitcoin, maar de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in dergelijke functies geven er meestal de voorkeur aan om Monero te gebruiken.
 • BCash/Bitcoin Cash: Bitcoin Cash (BCH) krijgt veel publiciteit en is vaak een van de meest waardevolle cryptocurrencies op de markt. Het is belangrijk om te begrijpen dat Bitcoin Cash geen connectie heeft met Bitcoin, ondanks zijn naam, en dat het een controversiële munt is omdat veel mensen achter de creatie ervan het promoten als “de echte Bitcoin”. Deze verkeerde informatie heeft ertoe geleid dat nieuwe investeerders ten onrechte Bitcoin Cash hebben gekocht in plaats van Bitcoin. Veel services noemen het nu BCash om de hoeveelheid verwarring eromheen te beperken. Nu meer mensen zichzelf leren over cryptocurrency, is het onduidelijk hoe populair Bitcoin Cash in de toekomst zal blijven.
 • Steem: Steemit is een gedecentraliseerd blogplatform. Steem (STEEM) is de cryptocurrency die wordt beloond aan gebruikers voor het plaatsen, becommentariëren, upvoten en delen van inhoud op Steemit.

11-20: Cryptocurrencies met potentieel

De volgende cryptocurrencies zijn misschien niet in onze Top 10 van meest interessante munten terechtgekomen, maar ze hebben nog steeds potentieel en kunnen snel op de lijst komen als ze de juiste ondersteuning krijgen.

 • Dogecoin: Deze cryptomunt is een basismunt die gebruikt wordt voor het doen van betalingen. De Dogecoin (DOGE) technologie zal het moeilijk hebben om te concurreren met Litecoin en Bitcoin. Het logo, dat van de populaire meme met een Shiba Inu, heeft echter uitstekend werk geleverd door gebruikers naar zijn platform te trekken. Dogecoin is absoluut de leukste cryptocurrency. In januari 2021 werd Dogecoin in de schijnwerpers gezet toen een Reddit-groep genaamd SatoshiStreetBets besloot de aandelen van Dogecoin op te pompen, waarvan de prijs met meer dan 800 procent steeg.
 • Golem: Golem (GNT) is een project dat tot doel heeft cloud computing gedecentraliseerd te maken. In wezen zullen volledige websites en services worden gehost op de computers van gebruikers. Degenen die ervoor kiezen om hun computer beschikbaar te stellen voor deelname aan de service, worden beloond met de Golem-token (of munt).
 • ZOUT: SALT (SALT) is een door blockchain aangedreven leningplatform waar gebruikers hun verschillende cryptocurrencies deponeren en een echte geldlening ontvangen.
 • NEO: NEO (NEO) is een Chinese cryptocurrency die een moeilijke start had vanwege de constant veranderende houding van het Chinese vasteland ten aanzien van cryptocoins. NEO herstelde zich uiteindelijk. Velen zien het als een munt die enorm zou kunnen zijn in China als het land ooit andere cryptomunten verbiedt.
 • JOTA: IOTA (IOTA, MIOTA) is een door blockchain aangedreven marktplaats voor het verstrekken en verkopen van gegevens. De IOTA-service is vrij niche, maar de cryptocoin heeft behoorlijk wat geroezemoes gekregen van de crypto-gemeenschap.
 • EOS: Deze cryptocurrency is een directe concurrent van Ethereum en belooft betalingen zonder kosten te verwerken, wat een primeur zou zijn voor een cryptocoin. Het is onduidelijk of EOS kan concurreren met de enorme populariteit van Ethereum.
 • sterrenbeeld: Stellar (XLM) is een open-source blockchain-project dat tot doel heeft een revolutie teweeg te brengen in de banksector met snellere en goedkopere internationale betalingen.
 • TRON/TRONIX: Het TRON-project heeft tot doel entertainment te decentraliseren en een distributiemethode te bieden die makers en consumenten ten goede komt door het auteursrecht te beschermen en de kosten te verlagen. De cryptomunt van TRON is TRONIX (TRX). Het kan, samen met andere munten, worden gebruikt om inhoud en diensten op het netwerk te kopen.
 • burgerlijk: Deze beveiligde identiteitsdatabase heeft veel media-aandacht gekregen vanwege het potentieel om een ​​wereldwijde database te creëren voor het opslaan en delen van persoonlijke en medische gegevens op een veilige en gedecentraliseerde manier. Civic (CVC) heeft een niche voor zichzelf gevonden in de overvolle crypto-ruimte en heeft weinig rivalen.
 • USD Munt: USD Coin (USDC) is een door Ethereum aangedreven stablecoin die is gemaakt als alternatief voor de traditionele Amerikaanse dollar. Omdat het een stablecoin is, zal de waarde ervan altijd gelijk zijn aan die van de Amerikaanse dollar, waardoor het een minder risicovolle investering is dan andere cryptocurrencies die onafhankelijk van de reguliere financiering functioneren.