Skip to content

Twitter voegt DM-zoekfunctie toe aan Android

27 de juni de 2021
ScreenShot2021 05 14at10.44.38AM 59e40ec4220f410897a9c51b5bfc93f8

Twitter heeft donderdag aangekondigd dat het Android-gebruikers eindelijk de mogelijkheid geeft om door hun Twitter Direct Messages (DM’s) te zoeken. Het sociale netwerk oorspronkelijk debuteerde de functie in 2019 voor iOS-gebruikers, maar breidde de DM-zoekbalkfunctie uit naar alle Android-apparaten. Met deze functie kun je iemands naam of de naam van een groep in de DM-zoekbalk typen om een ​​recent gesprek met hen te vinden.

Twitter heeft ook aangekondigd dat het de zoekfunctie uitbreidt naar oudere gesprekken, in plaats van gebruikers toe te staan ​​alleen hun meest recente te doorzoeken.

De functie maakt het aanzienlijk gemakkelijker om een ​​specifiek gesprek met iemand te vinden, vooral voor gebruikers die de functie vaak gebruiken en honderden DM’s in hun inbox hebben. Op dit moment kun je alleen de naam van een persoon of een groepsnaam zoeken om sneller bij het gesprek te komen, maar Twitter zei in de aankondiging dat het werkt aan het toevoegen van de mogelijkheid om berichtinhoud te zoeken door een woord of onderwerp te typen. Het bedrijf zei dat het verwacht de functie later dit jaar uit te brengen, maar gaf geen specifieke datum. De nieuwe functie volgt op een hele reeks nieuwe updates die Twitter onlangs heeft gemaakt voor zijn 192 miljoen gebruikers. Vorige week heeft het grotere beeldweergaveformaten in tijdlijnen uitgerold, in plaats van afbeeldingen automatisch bij te snijden. Twitter heeft ook een fooienpot-functie, waardoor gebruikers betalingen of “fooien” kunnen doen aan andere gebruikers. Als uw tweet bijvoorbeeld viraal gaat, hoeft u uw PayPal-link niet in de thread toe te voegen. De functie is ook bedoeld om makers, journalisten, experts en non-profitorganisaties te helpen.