Skip to content

Waarom experts zeggen dat SpaceHey Facebook niet zal vervangen

12 de juni de 2021
PClaptoponsofa1 247f005686a14007b5d2aa6c50c6764c

Belangrijkste leerpunten

  • Een nieuw platform genaamd SpaceHey is gebaseerd op MySpace en groeit langzaam zijn gebruikersbestand.
  • Hoewel het platform misschien wat populariteit geniet vanwege zijn nostalgie, zeggen experts dat het niet het volgende grote sociale netwerk zal zijn.
  • Experts zeggen dat als MySpace vandaag zou bestaan, het niet zo populair zou zijn geweest als in de jaren 2000 vanwege de huidige aard van sociale media.

De goede oude tijd van MySpace probeert een comeback te maken met een nieuw platform dat het nostalgische sociale netwerk nabootst, maar experts zeggen dat het in deze tijd niet zal lukken. SpaceHey heeft de laatste tijd aandacht gekregen sinds het werd gemodelleerd naar het MySpace-platform, dat debuteerde in 2003 en zijn hoogtepunt bereikte tussen 2005-2008. Zelfs als het leuk zou zijn om je profiel aan te passen en je vrienden opnieuw tegen elkaar op te zetten voor de felbegeerde top acht plaatsen, zeggen experts dat nostalgie maar zo ver kan gaan. “Het retro-aspect zal voor een korte tijd goed zijn, maar ik denk niet dat het genoeg zal zijn om het volgende TikTok of clubhuis te zijn”, vertelde Tom Leach, mede-oprichter en directeur van Hike Agency. reddingsdraad in een telefonisch interview.

SpaceHey’s kijk op MySpace

SpaceHey is gemaakt in november 2020 en is geïnspireerd op MySpace, dus het ziet er precies zo uit als het platform dat je je herinnert. Tot nu toe hebben meer dan 72.000 mensen zich aangemeld voor SpaceHey – een verre schreeuw van MySpace’s piek van 100 miljoen gebruikers en de huidige 2,8 miljard profielen van Facebook.

SpaceHey omvat veel van dezelfde functies als de originele MySpace, zoals aanpasbare profielen – met behulp van HTML en CSS of vooraf gemaakte sjablonen – bulletins, de mogelijkheid om te zien welke vrienden online zijn en een ruimte om te laten zien wie je beste vrienden zijn.

Experts zeggen dat het belangrijkste verkoopargument van SpaceHey de afwezigheid is van een algoritme dat dicteert wat gebruikers zien. Volgens Vice neemt de 18-jarige Duitse maker van het platform, bekend als An, privacy serieus met SpaceHey en controleert hij persoonlijk alle inhoud van 72.000 mensen op haatzaaiende uitlatingen of geweld. “Ik denk dat wat er potentieel goed aan is, is dat [the moderator] is momenteel alles zelf aan het modereren, dus dat zou iets kunnen zijn dat werkt in [SpaceHey’s] gunst in tegenstelling tot Facebook, “zei Leach tijdens de oproep. Hoewel de SpaceHey-gemeenschap op dit moment klein is, zei Leach dat naarmate het in populariteit toeneemt, ook de problemen zullen toenemen, zoals het geval is met alle sociale netwerken. “Als SpaceHey groeit – waarvan ik niet zo zeker weet of het zal gebeuren – dan moeten ze er geld mee verdienen om geld te verdienen,” zei hij. “En dan wordt het gewoon een ander gefinancierd sociaal netwerk.”

MySpace in 2021?

MySpace was misschien wel het eerste en laatste “pure” sociale netwerk – een netwerk dat niet werd beschadigd door de noodzaak om geld te verdienen en de toevoeging van verzorgde advertenties van uw persoonlijke gegevens. Maar Leach zei dat MySpace succesvol was omdat het op het juiste moment uitkwam, en dat moment is niet nu. Experts zeggen dat een MySpace uiteindelijk om vele redenen niet zou werken in 2021. “SpaceHey zal veel initiële aanmeldingen zien (vastleggend op de nostalgie) en vervolgens bezaaid raken met verlaten, half ingevulde profielen, omdat de meeste mensen niet de tijd zullen nemen om te leren coderen om hun profielen aan te passen,” Mary Brown, directeur marketing en sociale media bij Merchant Maverick, schreef aan: reddingsdraad in een e-mail.

Startpagina van de populaire internetnetwerksite MySpace.

Tegenwoordig zijn sociale media gemaakt om verslavend te zijn voor gebruikers, dus ze blijven terugkomen voor meer en de platforms verdienen meer geld. Leach zei dat MySpace (en dus SpaceHey) gewoon niet verslavend genoeg is. Hoewel dat verfrissend kan zijn voor veel millennials die de capriolen van Facebook beu zijn, kan het moeilijker zijn om oudere generaties aan boord te krijgen. “Kun je je voorstellen dat je probeert je ouders op SpaceHey te krijgen en ze te leren navigeren door dit retro-thema?” zei Leach. Hoewel dat misschien moeilijk voor te stellen is, zeggen experts dat het niet te ver weg is om te zeggen dat mensen tegenwoordig verlangen naar een ander soort sociale netwerkervaring. “Ik geloof dat dit het juiste moment is voor een nieuw socialemediaplatform. Veel van mijn Facebook-vrienden hebben geprobeerd een alternatief platform voor sociale media te vinden, maar er is er gewoon geen die concurreert met Facebook”, schreef Patty Malowney, een sociale media-adviseur en influencer bij Badasswebgoddess.com, to reddingsdraad in een e-mail. “Mensen zijn op zoek naar meer dan dat.”