Skip to content

Waarom is Minecraft zo belangrijk?

29 de juli de 2021
12844824643 fa8576d327 o 5c5f151646e0fb0001dcd10b

De geschiedenis van videogames wordt bepaald door een zeer select aantal titels. Deze titels hebben invloed gehad op de manier waarop videogames zijn gemaakt, of ze nu wel of niet van invloed zijn op een genre of het concept als geheel. Minecraft heeft zowel oude als nieuwe ontwikkelaars veel concepten gegeven om mee te werken om hun ideeën tot leven te brengen. Naast het leren van ontwikkelaars hoe ze hun eigen videogames kunnen maken, Minecraft heeft ook de manier veranderd waarop videogames op scholen worden waargenomen. In dit artikel bespreken we de vele elementen van waarom Minecraft is zo belangrijk.

Een belangrijke tijd voor indie-ontwikkelaars

Hoewel veel indie-bedrijven het groot hebben gemaakt, hebben geen indie-ontwikkelaars het ooit zo groot gemaakt als Mojang. Het feit dat een indie-ontwikkelaar als Mojang zo snel beroemd kon worden vanwege een videogame als Minecraft zal zeker nieuwe makers en bedrijven over de hele wereld inspireren. Minecraft heeft kansen gegeven aan degenen die ideeën hebben. Als je vijf jaar geleden had teruggekeken en Minecraft had gezien voor wat het toen was, had je nooit geraden dat het zou veranderen in de culturele fenomenen die het nu is. In een tijd waarin elke dag nieuwe ideeën online worden gegooid, is het niet zo schokkend hoe Minecraft zijn populariteit heeft bereikt. Fans zijn samengekomen en gegeven Minecraft de liefde die het zeer verdient.

Het ultieme leermiddel

Lydia Winters, Brand Director, Minecraft

Veel scholen hebben zich aangepast aan het gebruik van Minecraft in hun klaslokalen om verschillende lessen te geven. Terwijl sommige lessen draaien om circuits en Redstone, draaien andere lessen om onderwerpen als geschiedenis, wiskunde en zelfs taal. Een driedimensionale, volledig aanpasbare instelling gebruiken zoals Minecraft geeft docenten de mogelijkheid om oude lessen op een nieuwe, meer opvallende manier te geven. Dit is een van de eerste videogames in de geschiedenis van gaming die veel mogelijkheden heeft gegeven om de menselijke geest te verrijken door middel van ervaringen in vooraf bepaalde lessen door instructeurs. Hoewel er in het verleden videogames zijn geweest die specifiek gericht waren op het geven van lessen zoals gecodeerd door de makers van de game, is geen enkele videogame zo aanpasbaar als Minecraft. Docenten kunnen hun leerlingen terug in de tijd nemen in een visuele weergave van echte plaatsen en gebeurtenissen zonder het klaslokaal te verlaten.

Pop cultuur

Lady Gaga - GUY - Een ARTPOP-film

Minecraft is op veel verschillende manieren in de popcultuur opgenomen. Het beroemde videospel bestaande uit blokken is op televisie verschenen, er wordt naar verwezen in advertenties, muziekvideo’s en nog veel meer. Als u op zoek bent naar online inhoud gebaseerd op: Minecraft, zou je beste plek om te kijken hoogstwaarschijnlijk YouTube zijn. Met miljoenen video’s die specifiek zijn geüpload over Minecraft, er is geen betere plek om te beginnen. Minecraft is in de loop der jaren een zeer groot onderdeel geworden van de website voor het delen van video’s. Honderden YouTube-kanalen zijn uitsluitend gewijd aan Minecraft inhoud en doen het buitengewoon goed in vergelijking met andere populaire gamekanalen met een verscheidenheid aan video’s die zijn gebaseerd op andere games. Als er niet genoeg naar wordt verwezen in de popcultuur, is Minecraft nog meer opgevallen in termen van speelgoed. Als je naar een speelgoedafdeling in Walmart, Toys “R” Us of een andere grote winkel gaat, zul je veel merchandise in de schappen zien. Lego’s, actiefiguren en schuimzwaarden in overvloed zullen de planken vullen terwijl je je kar door het gangpad duwt. De kans is groot dat de toegewijde fans van de videogame waarschijnlijk al een behoorlijke hoeveelheid merchandise bezitten. Veel beroemdheden, waaronder Jack Black, Deadmau5 en Lady Gaga, zijn opgemerkt als genietend Minecraft van tijd tot tijd. Zowel Jack Black als Deadmau5 zijn te zien in video’s op YouTube, waarin ze de videogame spelen. Lady Gaga’s ARTPOP-film “GUY” (Girl Under You) bevatte niet alleen een verwijzing naar: Minecraft maar ook gekenmerkt door de zeer populaire Minecraft YouTuber “SkyDoesMinecraft”. Lady Gaga heeft getweet over Minecraft eerder, verwijzend naar de muziekvideo “Form This Way” (Minecraft Parody of Lady Gaga’s Born This Way) van InTheLittleWood. Deadmau5’s band met Minecraft is echter niet alleen in de vorm van YouTube-video’s geweest. Een Creeper-tatoeage krijgen en de enige speler zijn van Minecraft met een speciaal ontworpen skin waarin zijn personage oren heeft zoals op zijn iconische helm, verstevigt zijn plaats als hardcore Minecrafter. In 2011 trad Joel Zimmerman ook op voor een zeer opgewonden publiek op Minecon. Zoals Minecraft wint voortdurend aan populariteit, het is alleen maar logisch dat er in verschillende kunsten en media naar wordt verwezen. Te zien zijn in veel tijdschriften, commercials, webcomics, televisieshows en andere vormen van entertainment kan alleen maar zorgen voor: Minecraft’s populariteit zal groeien.

Modding Cultuur

Minecraft Box-kostuums

Het aanpassen van videogames is niets nieuws in de videogamecultuur. Echter, vóór Minecraft, als je wilde modden, zou je een vrij uitgebreide kennis nodig hebben. Minecraft’s extreem grote community heeft veel kansen gecreëerd voor geïnspireerde makers. Veel makers ervaren op het gebied van modding Minecraft hebben tutorials gemaakt om degenen die hun eigen mods willen maken te leren hoe. Deze tutorials variëren van het aanleren van de basis tot het leren maken van volwaardige, complete en functionele mods. De Minecraft community heeft veel aanpassingen aan het spel van allerlei soorten creaties geïnspireerd. Sommige mods zorgen voor een gemakkelijkere ervaring om toegang te krijgen tot verschillende aspecten van het spel, terwijl andere mods volledig nieuwe omgevingen kunnen creëren die de manier waarop het spel wordt gespeeld volledig veranderen. Deze aanpassingen geven spelers nieuwe opties om hun perfecte manier van spelen te vinden Minecraft. Als je geïnteresseerd bent om te spelen ​Minecraft met vliegende eilanden en nieuwe, opwindende mobs, kan de Aether II mod je nieuwe beste vriend zijn. Als jouw Minecraft de neiging heeft om achter te blijven, is Optifine misschien uw beste optie. Veel mods zijn compatibel met elkaar, waardoor een zeer aanpasbare ervaring mogelijk is.

Vergelijkbare verschillen

Stilleven in Minecraft

Minecraft’s populariteit heeft geleid tot veel duidelijk geïnspireerde videogames sinds de eerste release van de videogame. Nadat ontwikkelaars zich realiseerden dat MinecraftHet blokvormige ontwerp trok de aandacht van miljoenen spelers over de hele wereld, velen hebben besloten dit soort kunststijl te gebruiken om mogelijk meer aandacht voor hun spel te krijgen. Sommige videogames die verschillende eigenschappen bevatten van: Minecraft’s kunststijl zijn Schoppenaas, Crossy Road, Kubus wereld, en vele anderen. Of deze videogames nu wel of niet rechtstreeks zijn geïnspireerd door Minecraft, waren ze meer dan waarschijnlijk geïnspireerd door andere omringende bronnen wat betreft de richting van kunst in andere games of media. Naast videogames die duidelijk geïnspireerd zijn en inspiratie halen uit Minecraft, kunnen veel videogames als complete oplichterij worden beschouwd. Sommige videogames hebben zeer duidelijk geïnspireerde mechanica, terwijl veel van de videogames volledig klonen zijn. Veel van de spellen volgen de mijnbouw- en knutselmechanica, terwijl vele andere hiervan aftakken. Ter wille van een voorbeeld; Jagex’s ​Schoppenaas bevat veel aspecten en ideeën van beide Minecraft en Valve’s Team Fortress 2. Hoewel Schoppenaas speelt niets als Minecraft, is er nog steeds een groot aantal spelers dat de twee games alleen op basis van het ontwerpstandpunt zal relateren. Deze videogames die zijn gemaakt met een voxel-achtig ontwerp worden meestal negatief bekeken, ongeacht hoe goed de videogame eigenlijk is. Met veel videogames die het blokkerige formaat volgen, is er over het algemeen een stigma op het ontwerp dat “copycat” schreeuwt.

De weg naar code

Minecraft-coderingsafbeelding voor Hour of Code

De introductie om op weg te gaan naar code is nog nooit zo eenvoudig geweest. Zoals eerder vermeld in het artikel “Minecraft met de Hour of Code-campagne”, Minecraft werkt samen met de Hour of Code-campagne om kinderen te inspireren om te beginnen met coderen en creëren. Omdat de technologie de afgelopen jaren snel vooruitging, realiseren onze huidige leiders in het ontwikkelen van nieuwe en opwindende gadgets, websites, games, services en verschillende andere soortgelijke concepten zich dat de volgende generatie de basisprincipes van codering zou moeten kennen. In plaats van kinderen in een omgeving te gooien met een toetsenbord en een scherm terwijl ze zeggen dat ze “iets moeten maken”, Minecraft en de Hour of Code-campagne hebben ervoor gezorgd dat ze de juiste tools en opleiding krijgen om hun enthousiasme voor het leren coderen een boost te geven. Zowel de Hour of Code-campagne als Minecraft heeft coderen buitengewoon leuk en onderhoudend gemaakt met een zeer vertrouwd blokkerig gevoel, in plaats van een leeg canvas te geven. Het bovenaanzicht van Minecraft in de tutorial voor codering geeft spelers het gevoel alsof ze iets aan het doen zijn. Als een speler heeft gemerkt dat wat hij heeft gedaan in de war is, kan hij dit oplossen door terug te gaan en te kijken naar wat hij verkeerd heeft gedaan. In plaats van de speler zo te frustreren dat hij nooit meer wil proberen te coderen, Minecraft en de campagne-tutorial van Hour of Code inspireert de speler om te blijven proberen totdat het werkt.

Grenzen verleggen

Minecraft-kerstboom

Minecraft’s impact op de wereld begint zich pas te ontvouwen. Met nieuwe technologische ontwikkelingen, Minecraft wordt in veel opgenomen. Spelers in de Minecraft community hebben tal van inspirerende creaties gemaakt. Deze creaties verleggen de grenzen tussen onze fysieke en onze digitale wereld. In december 2014 maakte i_makes_stuff op YouTube een “Minecraft Gecontroleerde kerstboom”. Deze creatie liet zien wat Minecraft kon doen met objecten uit de echte wereld. Door zijn kennis van coderen en programmeren te gebruiken, gaf Ryan zijn levensechte kerstboom een ​​heel uniek tintje. Bij het indrukken van verschillende hendels Minecraft, zou de levensechte kerstboom van Ryan oplichten, afhankelijk van de schakelaar die de speler selecteerde om in te drukken.

Tot slot

Terwijl we in dit artikel tal van redenen hebben opgesomd waarom Minecraft is belangrijk, er zijn er nog veel meer. Minecraft heeft vele wegen gecreëerd waarin spelers proberen hun creatieve vaardigheden, hun opleiding en nog veel meer te ontwikkelen. In een tijd waarin videogames elk jaar steeds vaker worden uitgebracht, is het moeilijk om een ​​videogame te vinden die een blijvende indruk zal maken.