Skip to content

Amazon’s Echo Show 5 is de perfecte metgezel aan het bed

19 de juni de 2021
IMG 1726 356e3d2a00ea4b58b7db2226b2c50fd8

Belangrijkste leerpunten

  • Ik was sceptisch dat ik Amazon’s Echo Show 5 nodig had toen ik het een paar maanden geleden kocht, maar het is de perfecte bedgenoot gebleken.
  • De luidsprekers zullen geen prijzen winnen van audiofielen, maar het is geweldig om naar podcasts te luisteren.
  • De Show 5 heeft een lichtsensor die het scherm op betrouwbare wijze uitschakelt wanneer het merkt dat het bedtijd is.

Ik heb een serieus probleem met slimme luidsprekers en schermen. Mijn huis is versierd met te veel piepende gadgets van Amazon, Google, Apple en zelfs een luidspreker die voorheen werd aangedreven door Cortana van Microsoft. Dus met een zekere scepsis kocht ik een paar maanden geleden de Amazon Echo Show 5 toen deze in de uitverkoop was. Had ik dit ding echt nodig? De Show 5 is ontworpen als een nachtkastje op steroïden. Het blijkt dat de Show 5 een fantastische bedgenoot is die doordacht is ontworpen om nieuws, informatie en entertainment te leveren zonder dat je te veel slaap verliest. “Ik vond het leuk om kleine nieuwsupdates te krijgen en kleine weetjes stroomden mijn hersenen binnen terwijl ik in bed van mijn koffie nipte.”

Zal een iPad niet vervangen

Het eerste wat je moet weten over de Show 5 is dat je er niet te veel van verwacht. Het 5-inch scherm met lage resolutie en de trage processor zullen je iPhone niet vervangen, en denk er niet eens aan om er films op te kijken, ook al kun je technisch gezien Netflix downloaden en afstemmen. Het blijkt echter dat om veel dingen vanuit bed te doen, is de Show 5 alles wat je nodig hebt. De speaker zal geen prijzen winnen van audiofielen, maar het is geweldig om naar podcasts te luisteren. Nieuwskoppen worden de hele dag door op het scherm weergegeven en je kunt erop tikken of Alexa vertellen om het af te spelen om een ​​verhaal te bekijken en te beluisteren. Ik vond het leuk om kleine nieuwsupdates te krijgen en kleine weetjes stroomden mijn hersenen binnen terwijl ik in bed van mijn koffie nipte. Ik heb zelfs een video-oproep van het ding gedaan, en de kwaliteit was meer dan acceptabel voor een snelle chat. Er is ongetwijfeld iets verraderlijks aan de manier waarop Amazon zich een weg baant in elk deel van je leven. Nu ben je niet eens veilig als je in bed ligt. Maar sommige privacyproblemen worden weggenomen omdat de Show 5 een verschuifbare privacyklep heeft om de camera te blokkeren.

Om te slapen, misschien Netflix kijken?

Mijn grootste angst over de Show 5 is dat het de reeds gebroken slaapgewoonten zou verstoren. Ik ben gevoelig voor elk soort licht in de slaapkamer, dus ik was bang dat het scherm me wakker zou houden. Geen zorgen, zo blijkt.

De Show 5 heeft een lichtsensor die het scherm betrouwbaar uitschakelt wanneer het bedtijd detecteert. Er verschijnen zeer vage cijfers op het scherm zodat je de tijd kunt zien, maar ze werpen niet genoeg licht om zelfs de meest veeleisende vampier te storen. Ik heb een Google Nest Hub en hoewel de twee schermen op het eerste gezicht vergelijkbaar zijn, dienen ze heel verschillende taken. De Nest Hub heeft een groter, scherper scherm dat perfect is voor het opzoeken van recepten op het aanrecht. Ik vind de Google-stemassistent ook handig bij het opzoeken van algemene informatievragen, terwijl Alexa beter is in het zoeken naar zaken als muziek. Een uitstekende maar verontrustende functie van de Nest Hub is dat hij slaapwaarneming bevat die beweert je te helpen beter te slapen. Het volgt je slaap en geeft je zogenaamd gepersonaliseerde inzichten. Ik weet niet zeker of ik wil dat Google zoveel weet over mijn slaapgewoonten, hoewel het beweert dat het de informatie privé houdt. Aan de andere kant is de Nest Hub een te storende gadget om naast mijn bed te hebben. Het is een informatiebron voor alle doeleinden die geweldig is voor het bekijken van korte video’s en tientallen andere taken. Maar de Echo Show 5 slaagt omdat hij kleiner en minder opdringerig is. Mijn enige klacht over de Show 5 is dat de geluidskwaliteit niet geweldig is. Het geluid is dunner en mist net zoveel bas als de meest recente Amazon Echo Dot. Als Amazon maar hetzelfde apparaat zou maken met zo goed geluid als Apple’s HomePod Mini, zou ik in een oogwenk upgraden.