Skip to content

Amazon’s Sidewalk Network roept privacyproblemen op

11 de juli de 2021
GettyImages 116781831 85398f78457a46a3b06d4e3a898800df

Belangrijkste leerpunten

  • Met het nieuwe Sidewalk-netwerk van Amazon kunnen gebruikers hun verbindingen delen.
  • De service helpt apparaten met internetverbinding beter te laten werken, maar roept ook privacyproblemen op.
  • Een woordvoerder van Amazon zei dat Sidewalk meerdere lagen van privacy en beveiliging zal hebben.
Amazon creëert een nieuw gedeeld netwerk, Sidewalk genaamd, dat beweert apparaten met internetverbinding beter te laten werken, maar het roept ook privacyproblemen op. Sidewalk wordt uitgerold omdat de zorgen over privacy op internetapparaten toenemen. Amazon zegt dat het voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van gebruikers te beschermen, en dat Sidewalk er alles aan zal doen, van het vereenvoudigen van de apparaatconfiguratie tot het uitbreiden van het aantal apparaten. Sommige experts zeggen echter dat het feit dat Sidewalk uw netwerk met vreemden deelt, rode vlaggen oproept. “Amazon heeft maatregelen genomen om de privacy van de gegevens van klanten te waarborgen, maar er zijn altijd onbedoelde gevolgen en het gebruik van nieuwe en niet-geteste technologie”, zegt Pieter VanIperen, managing partner bij IT-adviesbureau PWV Consultants, in een e-mailinterview. “Het grotere probleem hier is dat, hoewel consumentengegevens worden beschermd tegen Amazon en zijn partners, kwaadwillenden een manier zullen vinden om het te krijgen.”

Het land overbruggen

Sidewalk werkt door verschillende Amazon-apparaten te koppelen, waaronder Ring Spotlight- en Floodlight-cams en veel Echo-producten. Deze gadgets zullen fungeren als netwerkbruggen door het hele land. “Sidewalk is ontworpen met meerdere lagen privacy en beveiliging om gegevens die op het netwerk reizen te beveiligen…” “Tegenwoordig vertrouwen klanten op wifi-verbindingen om bijvoorbeeld thuis video’s te streamen”, zei een woordvoerder van Amazon in een e-mailinterview. . “Ze gebruiken mobiel om gegevens over lange afstanden te leveren. Amazon Sidewalk vormt een middenweg voor apparaten zoals sensoren of slimme lampen in en rond het huis die kunnen profiteren van verbindingen met een laag stroomverbruik en een lage bandbreedte.”

Illustratie die de connectiviteit van Amazon Sidewalk met verschillende apparaten toont

Als een Echo-apparaat bijvoorbeeld de wifi-verbinding verliest, kan Sidewalk het opnieuw verbinden met uw router vereenvoudigen. Met sommige Ring-apparaten kun je bewegingsmeldingen van je beveiligingscamera’s blijven ontvangen, en de klantenondersteuning kan nog steeds problemen oplossen, zelfs als de verbinding met je apparaten wordt verbroken. Amazon beweert ook dat Sidewalk het werkbereik kan vergroten voor apparaten met Sidewalk-functionaliteit, zoals slimme Ring-lampen, huisdierzoekers of slimme sloten, zodat ze verbonden kunnen blijven en over langere afstanden kunnen werken.

Privé gaan of naar huis gaan?

Hoewel de nieuwe functies nuttig kunnen zijn, kan het semi-openbare karakter van het netwerk een probleem zijn, zeggen sommige experts. “Je netwerk delen met onbekende apparaten is nooit een goed idee, omdat het je netwerk openstelt voor aanvallen van binnenuit”, zei Caleb Chen, redacteur van Privacy News Online, in een e-mailinterview. “Het enige dat nodig is, is de juiste zero-day-kwetsbaarheid in een Amazon Sidewalk-apparaat, en ineens zou Amazon Sidewalk theoretisch kunnen worden gebruikt om veel schade aan te richten.”

Amazon Sidewalk-bannerafbeelding die laat zien hoe mensen gemakkelijk verbonden zijn

Een Amazon-woordvoerder zei in een e-mailinterview dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over hun gegevens, en stelt dat het behoud van de privacy en veiligheid van klanten “van fundamenteel belang is voor de manier waarop we Amazon Sidewalk hebben gebouwd. Sidewalk is ontworpen met meerdere lagen van privacy en beveiliging om te beveiligen gegevens die over het netwerk reizen en om klanten veilig en in controle te houden.” “Amazon heeft voorzorgsmaatregelen genomen om de privacy van de gegevens van klanten te waarborgen, maar er zijn altijd onbedoelde gevolgen…” Sommige voorstanders van privacy zijn er echter niet van overtuigd dat Sidewalk het risico waard is. “Dit doet me denken aan vroeger, toen we allemaal hetzelfde grote buurtnetwerk deelden, zodat we multiplayergames konden spelen, maar dat betekent niet dat het een goed idee was”, zegt Heinrich Long, privacyexpert bij Restore Privacy. zei in een e-mailinterview. “Ik zou eerlijk gezegd wegblijven van deze functie, in ieder geval totdat we zien hoe het qua beveiliging gaat. Ik ben bang dat we een hoop op handen zijnde nieuwsverhalen over gehackte netwerken en apparaten tegemoet gaan.” Als het idee om deel te nemen aan een groots experiment in netwerken en het redden van huisdieren je aanspreekt, dan zul je blij zijn te weten dat Sidewalk binnenkort komt. Zo niet, dan is er altijd de mogelijkheid om het gewoon uit te schakelen.