Skip to content

Cisco SG300-28 Standaardwachtwoord

9 de augustus de 2021
cisco sg300 28 default password 2618031 cf80e2fad96740fa8dee4114166f6308

De Cisco SG300-28-switch heeft het standaardwachtwoord van: cisco. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig, dus het moet precies zo worden ingevoerd – gebruik geen hoofdletters. Naast dit wachtwoord gebruikt de SG300-28, zoals de meeste Cisco-apparaten, de standaard gebruikersnaam van: cisco om in te loggen met beheerdersrechten. Gebruik het standaard IP-adres om toegang te krijgen tot de Cisco SG300-28-switch: 192.168.1.254. Het moet worden ingevoerd in de navigatiebalk van de webbrowser waar URL’s naartoe gaan. Standaardwachtwoorden zijn soms anders voor bepaalde hardware- of firmwareversies, maar wat hierboven is beschreven zou moeten werken voor elke SG300-28-switch. Deze informatie is ook geldig voor andere Cisco SG300-switches, zoals de SG300-10, SG300-10MP, SG300-10P, SG300-20, SG300-28P en SG300-52.

Wat te doen als de standaard gebruikersnaam of wachtwoord van Cisco SG300 niet werkt?

Het is belangrijk om alle beheerde netwerkhardware te beveiligen door de standaardaanmeldingsgegevens te wijzigen. Als u dat niet doet, kan iedereen met netwerktoegang beheerdersrechten krijgen. Als u deze stap heeft genomen, werkt de bovenstaande informatie niet. Als u echter niet meer weet waarnaar u het wachtwoord hebt gewijzigd, stelt u het opnieuw in op de fabrieksinstellingen om de gebruikersnaam en het wachtwoord te herstellen naar cisco. Resetten is niet hetzelfde als de switch opnieuw opstarten. De eerste herstelt de gebruikersnaam en het wachtwoord, terwijl de laatste de switch uitschakelt en vervolgens weer opstart. U hebt fysieke toegang tot de switch nodig om deze te resetten. Hier is hoe het is gedaan:

  1. Zorg ervoor dat uw SG300-28 is ingeschakeld en draai hem dan naar de achterkant zodat u de kabels kunt zien.

  2. Koppel de switch los van het netwerk.

  3. Zoek het kleine gaatje aan de achterkant (de Resetten knop) en houd deze 5 tot 10 seconden ingedrukt met een puntig voorwerp, zoals een paperclip of speld.

  4. Koppel de voedingskabel een paar seconden los van de schakelaar en sluit deze vervolgens weer aan.

  5. Geef de schakelaar voldoende tijd om weer volledig in te schakelen, maximaal een paar minuten.

  6. Sluit de SG300-28-switch opnieuw aan op het netwerk.

  7. Log in op de switch op http://192.168.1.254 gebruik makend van cisco zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord.

  8. Wijzig het standaard switch-wachtwoord in iets veiliger. Bekijk deze voorbeelden van een sterk wachtwoord als je niet zeker weet hoe je er een moet maken. Bewaar het nieuwe, sterke wachtwoord in een wachtwoordmanager zodat het makkelijker te onthouden is.

  9. Configureer alle aangepaste instellingen die eerder in de switch waren opgeslagen opnieuw.

Wat te doen als u geen toegang krijgt tot de SG300-28 Switch?

Als 192.168.1.254 niet uw Cisco SG300-28 IP-adres is, betekent dit dat iemand het heeft gewijzigd in iets anders, vergelijkbaar met hoe u de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigt. Als voor de meeste netwerken het standaard IP-adres van uw switch is gewijzigd, kan het nieuwe IP-adres worden bepaald met tracert, een opdracht die beschikbaar is via de opdrachtprompt in Windows. Zie IP-adressen van netwerkhardware op een lokaal netwerk identificeren als u hulp nodig hebt bij het gebruik van die opdracht om het standaard-IP-adres van de SG300-28 te vinden. Het resetten van de SG300-28-switch herstelt de gebruikersnaam en het wachtwoord en ook het standaard IP-adres. Als je na een volledige reset geen toegang hebt tot de switch via het IP-adres, is er waarschijnlijk een probleem met de fysieke verbinding. Traceer de kabels van het apparaat vanaf de schakelaar naar buiten om ontbrekende verbindingen of slechte draden te vinden.

Cisco SG300-28 Handleiding en Firmware Download Links

De Cisco SG300-28-ondersteuningspagina op de Cisco-website is de officiële locatie van alles wat met de switch te maken heeft, of het nu gaat om downloads, video’s of documentatie. Via deze link vindt u de Cisco SG300-28 Downloads-pagina (in de Downloads tabblad), waar u de nieuwste firmware en MIB-downloads voor beheerde schakelaars kunt krijgen. Alle firmwarebestanden gebruiken de ROS-bestandsextensie, maar afhankelijk van de versie die u downloadt, krijgt u deze mogelijk in een ZIP-archief dat u moet openen voordat u het firmwarebestand vindt. Switches die beschikbaar zijn als verschillende hardwareversies gebruiken meestal unieke firmware, waardoor het belangrijk is om de juiste voor uw apparaat te downloaden. De Cisco SG300-28 switch heeft echter geen andere hardwareversies, dus de firmware die je via bovenstaande link vindt is dezelfde firmware voor alle SG300-28 switches. De Cisco SG300-28 Documentatiepagina (via de: Documentatie tab) bevat de brochures, opdrachtreferenties, datasheets, installatie- en upgradehandleidingen, release-opmerkingen en andere gerelateerde documenten voor het apparaat. Deze Cisco SG300-28 Quick Start Guide is een directe link naar het PDF-bestand dat u kan helpen bij het instellen van uw switch. De meeste, zo niet alle, documenten die u van Cisco kunt downloaden met betrekking tot de SG300-28-switch zijn in PDF-formaat. Gebruik een gratis PDF-lezer om deze bestanden te openen, zoals Sumatra PDF, als u Windows gebruikt.