Skip to content

D-Link DIR-605L Standaard wachtwoord

12 de juli de 2021
d link dir 605l wireless router 587f7f263df78c17b6412b42

Zoals met bijna alle andere D-Link-routers, gebruikt de DIR-605L geen standaardwachtwoord. De D-Link DIR-605L gebruikt een standaard gebruikersnaam van: beheerderechter. Het standaard IP-adres van de DIR-605L is: 192.168.0.1; dit adres geeft toegang tot de administratieschermen van de router. D-Link heeft geen standaard toegangsgegevens gewijzigd van versie A naar versie B.

Het standaardwachtwoord van de DIR-605L werkt niet

Wijzig het standaardwachtwoord van de DIR-605L in iets ingewikkelds en moeilijk te raden, want leeg laten is geen goede beveiligingspraktijk. Als u het DIR-605L-wachtwoord niet weet, reset de router dan naar de fabrieksinstellingen — de gebruikersnaam en het wachtwoord herstellen naar hun eenvoudige standaardinstellingen. Het resetten van een router is niet hetzelfde als het opnieuw opstarten van een router. Resetten verwijdert alle instellingen, inclusief elk aangepast wachtwoord of gebruikersnaam, waardoor de software effectief wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit proces is anders dan: herstarten, dat is gewoon het apparaat afsluiten en vervolgens weer inschakelen. Zo voert u een reset uit:

  1. Draai de DIR-605L om zodat je volledige toegang hebt tot de achterkant van de router.

  2. Zoek je weg naar de uiterst rechtse kant van de achterkant van de router, naast de rechter antenne, om de verzonken resetknop te vinden.

  3. Houd de ingedrukt Resetten knop voor 10 seconden. Mogelijk moet u een paperclip of ander klein, puntig hulpmiddel gebruiken om door het gat te komen.

  4. Geef de router een extra 30 seconden om de resetprocedure te doorlopen en weer in te schakelen.

  5. Verwijder de voedingskabel van de achterkant van de DIR-605L voor slechts een paar seconden en steek hem er dan weer in.

  6. Wacht nog een 30 seconden zodat de router klaar is met opstarten.

  7. U kunt nu de standaardinformatie van hierboven gebruiken (beheerder gebruikersnaam en een leeg wachtwoord) om weer toegang te krijgen tot uw router op het http://192.168.0.1-adres.

  8. Maak een nieuw wachtwoord aan voor de router en bewaar deze ergens veilig zodat je er altijd toegang toe hebt, zoals in een gratis wachtwoordmanager.

Nu de D-Link-router is gereset, zijn alle aangepaste opties die u in de router hebt geconfigureerd, zoals het draadloze wachtwoord, enz. verloren gegaan en moeten ze opnieuw worden geconfigureerd. Probeer een back-up te maken van de configuratie van de router nadat je alle instellingen hebt aangepast. Als u de router ooit opnieuw moet herstellen, kunt u al die opties gewoon opnieuw laden. Toegang krijgen tot Onderhoud > Instellingen opslaan en herstellen bladzijde.

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de DIR-605L-router

Net als de hierboven genoemde standaard gebruikersnaam en wachtwoord, heeft de DIR-605L, net als alle routers, een standaard IP-adres — 192.168.0.1 in het geval van deze. Ook bent u, net als bij de inloggegevens, vrij om het standaard IP-adres te wijzigen in iets anders. Als u geen toegang kunt krijgen tot uw D-Link DIR-605L-router omdat u bent vergeten waaraan u het IP-adres hebt aangepast, is het gemakkelijker om dit te vinden dan de hele router opnieuw in te stellen. Het enige dat u hoeft te doen, is de standaardgateway vinden waarvoor een computer die op de router is aangesloten, is geconfigureerd om te gebruiken.

D-Link DIR-605L Firmware en handmatige koppelingen

De D-Link DIR-605L-ondersteuningspagina bevat alle informatie over de DIR-605L-router die D-Link aanbiedt, inclusief softwaredownloads, documenten, ondersteuningsvideo’s, recente firmware-releases en veelgestelde vragen. Aangezien er twee hardwareversies van de DIR-605L-router zijn, zijn er ook twee verschillende gebruikershandleidingen. Zodra je de versie hebt gekozen (EEN of B), ziet u een downloadlink voor de gebruikershandleiding. De hierboven genoemde standaardreferenties en het IP-adres zijn hetzelfde voor beide versies van de DIR-605L, maar andere details tussen de twee versies kunnen verschillen. Als u twee verschillende hardwareversies hebt, moet u er zeker van zijn dat u ook de juiste firmware downloadt, aangezien beide versies verschillende firmware gebruiken. U vindt de juiste hardwareversie voor uw DIR-605L aan de onderkant of achterkant van de router; zoek de letter naast next H/W Ver. op het productetiket.