Skip to content

De indoor-aanwijzingen van Google Maps zijn er nog niet

22 de juni de 2021
GettyImages 1130689107 86216f27a7ef4a6ebb189fccecd816d7

Belangrijkste leerpunten

  • De nieuwste functie van Google Maps biedt routebeschrijvingen voor binnen op plaatsen zoals winkelcentra, luchthavens en treinstations.
  • Afbeeldingen die over de Live View zijn gelegd en aanwijzingen die hardop worden verstrekt, helpen u naar een specifieke plaats in deze openbare ruimtes te navigeren.
  • De functie kan enkele verbeteringen gebruiken voordat deze gebruikers echte voordelen biedt.
De nieuwe indoorbegeleiding van Google Maps zou nuttig kunnen zijn, maar er zijn nog wat problemen om uit te werken voordat gebruikers ervan profiteren. Deze week introduceerde Google Maps updates voor zijn app, waaronder routebeschrijvingen naar openbare plaatsen zoals winkelcentra, luchthavens en treinstations. Als iemand die vrij vaak wordt omgedraaid in grote openbare gebouwen, was ik opgewonden om deze nieuwe functie persoonlijk te proberen in een plaatselijk winkelcentrum. Hoewel Google Maps zichzelf heeft bewezen als een navigatie-app van het hoogste niveau, heeft het nog steeds een manier om de routebeschrijving binnenshuis te halen die van dezelfde kwaliteit is als de normale routebeschrijving. “De aanwijzingen voor binnen werken alleen als je stilstaat, dus om de paar meter moest ik stoppen met lopen, mijn telefoon voor me richten zodat de app mijn omgeving kon scannen.”

De weg vinden

Op dit moment is de nieuwe functie alleen beschikbaar in bepaalde winkelcentra in Chicago, Long Island, Los Angeles, Newark, San Francisco, San Jose en Seattle. Ik woon in Chicago, dus ik maakte een snelle reis naar een van de bevestigde winkelcentra die deze nieuwe functie zijn gaan gebruiken. De technologie zelf is niet nieuw: Google’s Live View kwam uit in 2019 en gebruikt kunstmatige intelligentie-aanwijzingen om je oriëntatie te begrijpen. Ik heb de Live View-functie nog nooit op straat gebruikt, dus dit was mijn eerste poging om deze Google-technologie te gebruiken. Ik heb de functie voor het eerst gebruikt om me te helpen een geldautomaat in het winkelcentrum te vinden. Zoals met alles op Google Maps, typ je ‘ATM’ in de zoekbalk, kies degene waar je naartoe wilt en klik op ‘Routebeschrijving’. Om de routebeschrijving binnenshuis te gebruiken met Live View, moet je van vervoermiddel veranderen om te lopen en klik onderaan op de optie Live View. De app vraagt ​​je om je telefoon omhoog te houden om het gebied om je heen te scannen om te zien waar je je in de openbare ruimte bevindt, en vertelt je vervolgens in welke richting je moet beginnen met lopen.

Screenshots van de Google Maps-app met routebeschrijvingen binnenshuis.

De aanwijzingen worden hardop gegeven en verschijnen als afbeeldingen over de Live View zelf, zodat u kunt zien waar u naartoe gaat. Het vertelt je zelfs hoeveel voet je nog moet lopen voordat je de volgende stap in de richting kunt zetten. De routebeschrijving binnenshuis werkt echter alleen als je stilstaat, dus om de paar meter moest ik stoppen met lopen, mijn telefoon voor me richten zodat de app mijn omgeving kon scannen en zien hoe ver ik moest blijven gaan. Ik kan zien dat blind lopen door alleen maar naar je telefoon te kijken en niet naar je omgeving gevaar kan opleveren, maar om de paar meter stoppen om de aanwijzingen te zien was vervelend en net zo omslachtig voor mensen om me heen. De app kostte me een heel omweg om bij de geldautomaat te komen, en toen ik daar aankwam, was er geen geldautomaat, alleen een Noodles and Company. Bij een tweede blik op de kaart zag ik dat de geldautomaat nog minstens 300 meter verwijderd was, ook al zei de app dat ik bij de geldautomaat was aangekomen. Uiteindelijk heb ik de geldautomaat alleen gevonden, zonder hulp van de routebeschrijving binnenshuis. De tweede keer dat ik de aanwijzingen probeerde, liet ik me naar een specifieke winkel brengen, die veel nauwkeuriger leek te werken dan het ATM-fiasco.

Is het de moeite waard?

De indoor-aanwijzingen van Google Maps hebben nog behoorlijk wat problemen om uit te werken. Ten eerste heb je een sterke internetservice nodig om correct te werken, en op veel drukke openbare plaatsen is de internetservice onregelmatig.

Twee mensen gebruiken looproutes op een kaart op een smartphone.

Ook werden de afbeeldingen die op het scherm verschijnen niet altijd weergegeven, waardoor je soms bleef hangen. Een ander probleem dat ik met de functie had, was dat je om de paar meter moest stoppen om de aanwijzingen voor je te zien. Ik kan me niet voorstellen dat ik om de paar minuten moet stoppen, starend naar mijn telefoon op een druk vliegveld waar mensen achter je waarschijnlijk haast hebben en een plek hebben om te zijn. Hoewel ik de waarde van deze functie op luchthavens of treinstations kan zien (zodra de knikken zijn uitgewerkt), kan ik de waarde ervan niet echt zien in winkelcentra, die al overzichtelijke mappen hebben en vrij eenvoudig zelf te navigeren zijn . Hoewel de routebeschrijving naar het winkelcentrum zo-zo was, zou ik graag willen zien hoe deze functie zich houdt op een drukkere en drukkere plaats zoals een luchthaven, maar Google moet enkele verbeteringen aanbrengen voordat de functie voor deze plaatsen wordt geopend.