Skip to content

De Journal-app van Microsoft biedt elegante eenvoud

11 de juni de 2021
BlackWindowstablet 5cffa9ac921d4b14b9fee414a44507bd

Belangrijkste leerpunten

  • Microsoft’s nieuwe logboek app is een geweldige tool voor het maken van aantekeningen.
  • Een belangrijk verschil met logboek in vergelijking met andere notitie-apps is dat het gericht is op pagina’s.
  • Ik kon gemakkelijk oude inktnotities vinden die ik had gemaakt in Logboek.

Microsoft heeft stilletjes een van de meest heerlijke apps gelanceerd die ik in lange tijd heb gebruikt met zijn logboek voor Windows 10 notitie-app. Ik ben van nature een krabbelaar en een fan van papieren notitieboekjes, maar geïnkte brieven lijken altijd te verdwalen. Moleskins raken kwijt en ik zit meestal achter mijn computer, dus ik ben nog steeds op zoek naar een uitstekende digitale vervanger. Misschien wel het meest verrassende aan logboek is dat het een product van Microsoft is. De softwaregigant staat bekend om opgeblazen applicaties, raadselachtige interfaces en meer functies dan nuttig zijn voor gebruikers. Daarentegen, logboek is een eenvoudige, sierlijke applicatie die een plezier is om te gebruiken. “Mijn enige zorg over logboek is dat Microsoft het zal veranderen of te veel functies zal toevoegen. Sommige dingen kun je het beste simpel laten.”

Een eenvoudig probleem dat zelden wordt opgelost

Het probleem dat Microsoft wilde oplossen lijkt eenvoudig, maar wordt zelden opgelost. Hoe maak je handgeschreven notities, bewaar ze en organiseer je ze op een computer? Ik heb tientallen apps in deze categorie geprobeerd, en de meeste hebben onhandige interfaces en andere beperkingen waardoor ik het opgeef en terugga naar papier. Daarentegen, logboek is een openbaring van strak design. Ik probeerde het uit met een low-end Surface Pro 7-tablet en -pen. Er waren geen problemen met de snelheid, en hoewel het een Garage-project is genoemd, ben ik geen bugs tegengekomen. Journal was gemakkelijk te gebruiken, hoewel het wordt geleverd met handige geanimeerde tutorials. Een deel van het plezier van het gebruik logboek zijn de dingen die het niet heeft. De Journal-app heeft bijvoorbeeld geen modi, dus ik hoefde niet te schakelen tussen inkten en wissen.

Een belangrijk verschil met logboek in vergelijking met andere apps is dat het gericht is op pagina’s. Veel vergelijkbare inkt-apps gebruiken een oneindige canvas-aanpak. Het voor de hand liggende voordeel van het canvas is dat je nooit zonder digitaal papier komt te zitten. Aan de andere kant heeft het hebben van een oneindige hoeveelheid ruimte me altijd vreemd geleken, omdat het geen verband houdt met de echte wereld. De logboek aanpak, waarbij je doorklikt voor meer pagina’s als je meer ruimte nodig hebt, was direct begrijpelijk en gemaakt om efficiënter aantekeningen te maken.

Regel voor indexkaarten

De beste manier om door de items die u hebt gemaakt te bladeren, is via een soort indexkaartlay-out. De kaarten zijn een visuele om zoekresultaten te bladeren. Ze maakten het gemakkelijk om de resultaten te bekijken, evenals een inhoudsopgave voor koppen die ik heb gemaakt. De gebaren binnen logboek zijn eenvoudig en intuïtief. Als je bijvoorbeeld een spelfout maakt, kun je die gewoon wegkrabben. U kunt inhoud selecteren door deze te omcirkelen of met uw vinger erop te tikken. Microsoft zegt dat de app kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om te bepalen in welke modus deze moet staan. De app kan zien of ik een woord of arcering in een tekening aan het wegkrabbelen was, ook al gebruiken ze vergelijkbare gebaren. Het vermogen van de app om te zien in welke modus ik me bevond, werkte in de praktijk opmerkelijk goed. “logboek is een eenvoudige, sierlijke applicatie die een plezier is om te gebruiken.”

logboek kan alledaags schrijven detecteren, zoals koppen, items met een ster, tekeningen en natuurlijk trefwoorden. De herkenning van de app ontgrendelt ook enkele mogelijkheden. Voor bepaalde herkende inkt, zoals tekeningen of koppen, staat er een kleine aanwijzing aan de zijkant van de pagina. U kunt erop tikken om snel de bijbehorende inhoud te selecteren en vervolgens acties uitvoeren zoals Verplaatsen of Kopiëren. AI maakt ook zoeken mogelijk in logboek met groot effect. Ik kon gemakkelijk oude inktnotities vinden die ik had gemaakt. De zoekfunctie biedt ook filters, zodat ik dingen kon vinden zoals lijsten of een notitie die ik op een specifieke datum had gemaakt. Voor Microsoft 365 werk- en schoolabonnees is er Agenda-integratie waarmee je dingen kunt doen zoals persoonlijke vergadernotities maken en deze toevoegen aan evenementen. Er is ook een erg coole @vermeld digitale steno-functie om privé naar mensen te verwijzen.

logboek is snel mijn favoriete app voor het maken van aantekeningen geworden. Mijn enige zorg over logboek is dat Microsoft het zal veranderen of te veel functies zal toevoegen. Sommige dingen kun je het beste simpel laten.