Skip to content

De potentiële waarde van Apple’s AirTags

15 de juni de 2021
Apple airtag accessories luggage 042021 f85ccec0941b4d30aab7b2dc084f340a

Belangrijkste leerpunten

  • Apple heeft onlangs de AirTag geïntroduceerd, een item dat Bluetooth-signalen en -geluiden uitzendt om items in de buurt te helpen vinden en dat kan worden gedetecteerd door apparaten in het Zoek mijn-netwerk van Apple.
  • Apple zegt dat het verschillende privacyfuncties heeft ingebouwd om te voorkomen dat mensen worden gevolgd zonder het te weten.
  • AirTags kosten $29 per stuk of $99 voor een four-pack. Op 30 april zijn ze beschikbaar.

Het kwijtraken van een waardevol item zoals je sleutels of portemonnee is stressvol, vooral als je niet weet of het voorgoed weg is of diep in een bankkussen of sporttas een paar meter verderop. Apple wil die stress verlichten met AirTags, die helpen bij het lokaliseren van alledaagse voorwerpen. Apple’s AirTag is de nieuwste apparaattracker die op de markt is gekomen en voegt zich bij een reeks stijlen van bedrijven als Tile en Chipolo. De AirTag helpt bij het vinden van uw zoekgeraakte items, maar heeft ook een paar coole functies die iOS-gebruikers zullen waarderen. AirTags gebruiken de Zoek mijn-app van Apple op iPhones en Mac-computers. Een van de handigste eigenschappen van AirTag is echter dat het verbinding maakt met het enorme Zoek mijn-netwerk van Apple, dat bestaat uit bijna een miljard apparaten die Bluetooth-signalen van een verloren AirTag kunnen detecteren en de eigenaar kunnen pingen met de locatie. “Crowdsourcing van dergelijke gegevens is een briljante oplossing voor het probleem”, iOS-ontwikkelaar en podcaster Guilherme Rambo vertelde Lifewire in een e-mail. Hij meldde voor het eerst dat Apple in 2019 aan een Tile-achtige itemtracker werkte voor: 9to5Mac. “Anderen hebben soortgelijke benaderingen geprobeerd, maar de enorme hoeveelheid Apple-apparaten die er zijn, maakt het veel waarschijnlijker dat een verloren AirTag in contact komt met een apparaat in de buurt dat zijn locatie aan de eigenaar kan doorgeven.”

Hoe AirTags uw spullen vinden

AirTags bieden verschillende functies om u te helpen thuis zoekgeraakte voorwerpen te vinden of waardevolle spullen op te sporen die elders verloren kunnen gaan. Als je je sleutels in een broekzak hebt laten zitten die in de wasmand is beland, kun je de Zoek mijn-app op je iPhone openen en de AirTag opdracht geven een geluid af te spelen om je naar je kast te leiden. Je zou ook de modus “Precisie zoeken” kunnen gebruiken, die iPhone 11- en 12-gebruikers helpt om items binnen het Bluetooth-bereik aan te scherpen met behulp van roterende pijlen en een uitlezing van hoeveel meter afstand de AirTag op de loer ligt. Dat detailniveau wordt mogelijk gemaakt door de U1-chips in AirTags die geschikt zijn voor Ultra-Wide Band-technologie.

AirTags kan het Find My-netwerk ook gebruiken om items verder van huis op te sporen. Als u een item buitenshuis verliest en een Apple-apparaat in de buurt de Bluetooth-signalen van de AirTag oppikt, ontvangt u een end-to-end versleutelde melding met de locatie van het item waartoe niemand anders toegang heeft. Door een AirTag in “Lost Mode” te zetten, hebben zowel iOS- als Android-gebruikers toegang tot contactgegevens van de eigenaar van een verloren AirTag met behulp van Near Field Communication (NFC)-technologie.

Privacyfuncties

Een van de belangrijkste problemen met volgapparatuur zijn potentiële privacy- en veiligheidsproblemen, waaronder het gebruik ervan om een ​​andere persoon in de gaten te houden zonder dat ze het weten. Apple heeft de AirTag echter ontworpen met wat het noemt een “set van proactieve functies die ongewenste tracking ontmoedigen, een primeur in de branche”. Apple zei in een persbericht dat “Bluetooth-signaal-ID’s die door AirTag worden verzonden vaak roteren om ongewenste locatiebepaling te voorkomen.” iOS-gebruikers krijgen een melding als een onbekende AirTag hen lijkt te volgen, en AirTags die lange tijd niet bij hun eigenaars zijn, beginnen een geluid af te spelen. “…De enorme hoeveelheid Apple-apparaten die er zijn, maakt het veel waarschijnlijker dat een verloren AirTag in contact komt met een apparaat in de buurt dat zijn locatie aan de eigenaar kan doorgeven.” “Deze maatregelen lijken zeker effectief te zijn voor voorzichtige gebruikers”, vertelde Zhiqiang Lin, universitair hoofddocent informatica en engineering aan de Ohio State University, in een e-mail aan Lifewire, hoewel hij eraan toevoegt dat hij niet zeker weet hoe moeilijk het is om AirTags op dit punt te hacken. Als er enige twijfel is over een ongewenste AirTag in de buurt, kunnen mensen ook Bluetooth-scanner-apps in Google Play en Apple’s App Store gebruiken om ze te laten zien, zegt Lin. Rambo zegt dat de functies goed doordacht zijn. “Een apparaat dat bedoeld is om gebruikt om dingen te volgen, zal onvermijdelijk de aandacht trekken van stalkers en andere mensen die ze voor snode doeleinden willen gebruiken, maar Apple heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat AirTags daar niet voor kunnen worden gebruikt”, voegde hij eraan toe.

Zijn AirTags het waard?

Voor $ 29 voor een AirTag of $ 99 voor een four-pack, is de prijs voor AirTags vergelijkbaar met bestaande trackers zoals de $ 34,99 Tile Pro en $ 24 Tile Mate. Chipolo biedt de ONE-tracker van $ 25 aan en zal binnenkort een nieuw model aanbieden dat compatibel is met Apple’s Find My-netwerk. U moet echter op een wachtlijst staan ​​om deze te krijgen.

Een Apple AirTag boven een hand die vasthoudt en een iPhone met de tracker actief. Rambo denkt dat het voor deze prijs “moeilijk is om nee te zeggen tegen AirTags” als je een iPhone-gebruiker bent. “Natuurlijk zijn er andere fabrikanten die vergelijkbare producten aanbieden, maar zoals gebruikelijk bij Apple’s producten is de integratie met het hele ecosysteem ongeëvenaard.”