Skip to content

De volledige lijst met twitch-opdrachten

17 de juli de 2021
the complete list of twitch commands bbbd8a5ea9544a86b333bee16b7d016a

De chatrooms van Twitch zijn een geweldige manier voor streamers en kijkers om met elkaar in contact te komen, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen woorden typen en Twitch-emotes activeren. Door Twitch-chatopdrachten in te voeren, kunnen gebruikers verschillende functies activeren, zoals het wijzigen van de kleur van het lettertype, het openen van gebruikersprofielen en zelfs het blokkeren van lastige trollen.

Beschikbaarheid van Twitch-chatopdrachten

Twitch-chatopdrachten zijn in wezen gewoon tekst die in een chat kan worden ingevoerd op elk platform dat de Twitch-streamingservice voor videogames ondersteunt. Dit betekent dat je chatopdrachten kunt invoeren bij het bekijken van een Twitch-stream via de Twitch-website, op een Xbox- of PlayStation-console en op de officiële iOS- en Android Twitch-apps. Twitch-commando’s zijn eigen aan het Twitch-platform, wat betekent dat je Valorant-chatcommando’s en je Minecraft-chatcommando’s hier niet werken.

Lijst met Twitch-chatopdrachten

Hieronder vindt u een volledige lijst van alle officieel erkende Twitch-chatopdrachten die door alle gebruikers kunnen worden gebruikt, inclusief de kanaaleigenaar en de gemiddelde kijker. Alle onderstaande chatopdrachten moeten worden voorafgegaan door een schuine streep (/) om te werken. Er mag geen spatie zijn tussen de schuine streep en de chatopdracht. Bijvoorbeeld: /mods

Hoewel Twitch-emotes technisch ook worden geactiveerd door chatopdrachten, werken ze een beetje anders en roepen ze een afbeelding of geanimeerde GIF op in plaats van een specifieke functie te activeren.

Opdracht Omschrijving
mods Toont een lijst van alle moderators in de chat.
vip’s Toont een lijst van alle VIP’s in de chat.
kleur {kleurnaam} Verandert de kleur van je gebruikersnaam in de chat. Beschikbare kleuren zijn Blue, Coral, DodgerBlue, SpringGreen, YellowGreen, Green, OrangeRed, Red, GoldenRod, HotPink, CadetBlue, SeaGreen, Chocolate, BlueViolet en Firebrick.
kleur {kleur HEX-waarde} Hetzelfde als hierboven, maar HEX-kleurwaarden kunnen worden gebruikt in plaats van kleurnamen.
blokkeer {gebruikersnaam} Als u dit gebruikt, voorkomt u dat u berichten van een specifieke gebruiker ziet.
deblokkeren {gebruikersnaam} Gebruik dit om iemand te deblokkeren die je eerder hebt geblokkeerd.
ik {typ hier iets} Gebruik dit voordat u typt om de kleur van uw bericht te wijzigen in die van uw naam. Dit wordt niet aanbevolen omdat veel streamers er niet van houden dat dit wordt misbruikt.
verbinding verbreken Deze chatopdracht zorgt ervoor dat de Twitch-chat niet wordt vernieuwd. U kunt opnieuw verbinding maken met de chat door het venster opnieuw te laden.
w {gebruikersnaam} {tekst} Gebruik deze chatopdracht om een ​​privébericht naar een andere chatgebruiker te sturen.

Chatopdrachten voor Twitch-mods

Naast de bovenstaande chatcommando’s voor kijkers, zijn er ook tal van extra commando’s die door moderators en kanaaleigenaren kunnen worden gebruikt. Hoewel streamers en mods ook de reguliere commando’s kunnen gebruiken, is hun unieke lijst met Twitch-chatcommando’s veel krachtiger en kunnen ze veel aspecten van een Twitch-uitzending besturen.

Bots en aangepaste Twitch-chatopdrachten

Als je naar een Twitch-stream kijkt, zie je soms nieuwe of ongebruikelijke chatcommando’s verschijnen die niet in de bovenstaande lijst voorkomen. Deze worden vaak gemaakt door een chatbot die de kanaaleigenaar aan zijn account heeft gekoppeld. Dergelijke chatbots kunnen worden gebruikt om extra functionaliteit toe te voegen aan een Twitch-chat door extra functies toe te voegen of door zelfs een game in de chat zelf te maken waaraan kijkers kunnen deelnemen. De verbonden chatbot zal meestal vermelden wat zijn speciale chatopdrachten zijn wanneer u begint met het bekijken van de chatbots. Twitch-stream of op een ingesteld getimed interval. Het zou onverstandig zijn om ze hier te vermelden, omdat ze sterk kunnen variëren, afhankelijk van welke chatbotservice wordt gebruikt en welke instellingen de streamer heeft geactiveerd of gedeactiveerd. Hier zijn de officiële chatopdrachtlijsten voor de meest populaire Twitch-chatbots:

 • StreamElementen
 • Nachtbot
 • Moobot

Twitch Streamer Discord Chat-opdrachten

Veel populaire Twitch-streamers gebruiken Discord als een plek om een-op-een of in groepsdiscussies contact te maken met hun volgers en abonnees. Net als Twitch ondersteunt Discord ook de installatie van chatbots voor extra functionaliteit en de variëteit is absoluut enorm. Sommige Discord-bots maken chatcommando’s mogelijk waarmee gebruikers rollenspellen kunnen spelen, terwijl andere leden toestaan ​​​​muziek rechtstreeks van Spotify of YouTube af te spelen. Hoewel sommige Discord-servers verbonden kunnen zijn met een Twitch-kanaal, kun je geen chatopdrachten van Twitch gebruiken op de Discord-service of omgekeerd. Meer van Lifewire

 • YouTube maakt peilingen en chats alleen voor abonnees beschikbaar voor alle streamers

  YouTube maakt peilingen en chats alleen voor abonnees beschikbaar voor alle streamers

 • Roodharige vrouw die een videogame streamt op Twitch

  5 geweldige chatbots om je Twitch-stream naar een hoger niveau te tillen

 • Sara Kadry op Twitch

  Hoe TikToker en Streamer Hijabberwocky haar eigen niche creëerden

 • Een man die videogames streamt op Twitch op zijn computer met paarse lichten om hem heen.

  Hoe te streamen op Twitch vanaf een computer

 • Een tiener die een videogame streamt op Twitch.

  De 7 meest populaire Twitch-emotes van 2021

 • Man met bril wordt verward met een computer

  Twitch Chat: 5 dingen die streaming-nieuwkomers verwarren

 • Twee gamers knuffelen in paars Twitch-licht

  9 coole manieren om je favoriete Twitch-streamer te ondersteunen

 • Gouden dollarsymbolen die uit een laptop komen

  7 manieren om geld te verdienen met het streamen van videogames op Twitch

 • Illustratie van een blij uitziende persoon die Twitch op een computerscherm bekijkt

  Twitch: alles wat je moet weten

 • Aziatische man speelt een videogame op zijn computer met een koptelefoon om zijn nek

  Top 5 services die elke Twitch-streamer zou moeten gebruiken

 • Een computertoetsenbord voor een gloeiende computermonitor. Alleen de handen van de persoon zijn zichtbaar

  De volledige lijst met Twitch Mod-opdrachten

 • Persoon die een Twitch-abonnement aanmaakt

  Twitch-abonnementen: hoe ze werken

 • Gamer-streaming op de Mixer-streamingservice voor videogames

  Mixer.com: wat het was en wat u moet weten

 • Twitch-logo

  Hoe mobiele games op Twitch te streamen

 • Een Twitch-stream die wordt afgespeeld op een tv in een paarse kamer.

  De 12 beste Twitch-streamers van 2021

 • Illustratie van een persoon die een gameconsole vasthoudt voor een enorm Twitch-scherm met geld dat door de lucht zweeft

  Donaties instellen op Twitch

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)