Skip to content

Een back-up maken van uw IP-beveiligingscamera’s in de cloud

2 de augustus de 2021
185253643 56a6a5713df78cf7728f91b4 819cb1452761479db6d7b2c9509bfcc9

Wat te weten

  • Controleer of de camera video naar de cloud kan uploaden via een abonnementsservice.
  • Gebruik SD-kaartopslag om lokaal video op te nemen als back-up.

Dit artikel legt het belang uit van het maken van back-ups van beelden van een beveiligingscamera en geeft een overzicht van verschillende manieren om dit te doen.

Waarom een ​​back-up maken van beveiligingscamera’s

U bent van plan om IP-beveiligingscamera’s op te hangen om 24/7 onbezorgde ogen op uw huis en bezittingen te hebben. Alles wordt opgenomen op een DVR of de harde schijf van uw computer. Je hebt alle mogelijke scenario’s met betrekking tot inbraken doordacht, maar er is één scenario dat je nog steeds dwarszit: wat gebeurt er als de slechteriken je computer of DVR stelen waarop alle beveiligingsbeelden zijn opgeslagen? Tenzij u uw beeldmateriaal naar een externe opslagdienst voor beveiligingscamera’s laat sturen, loopt u de kans in een stroomversnelling te raken als een dief uw computer of DVR steelt. IP-beveiligingscamera’s zijn geen nieuwe technologie. Ze zijn steeds populairder geworden en de technologie wordt steeds beter en goedkoper. Cameramakers produceren betaalbare camera’s, waarvan sommige, zoals Canary, bewakingsvideo’s uploaden naar de cloud via een abonnementsservice. De meeste IP-camera’s zijn stand-alone eenheden met een ingebouwde server die geen aparte computer nodig heeft om te werken. Sommige modellen voegen SD-kaartopslag toe om lokaal video op te nemen als back-up of alternatief voor computerbewaking en -opnameoplossingen. Als uw camera’s niet zijn geleverd met een abonnementsoptie voor cloudopslag, kunt (en moet) u zelf een back-up van de beelden naar de cloud maken.

Een back-up maken van uw camera’s naar cloudopslag

De eerste en moeilijkste taak voor het maken van een back-up van uw IP-camera’s naar off-site cloudgebaseerde opslag is het vinden van een serviceprovider. Er zijn er niet veel die geschikt zijn voor de gebruiker thuis of op een klein kantoor. Een aantal services valt echter op omdat een van hen een gratis optie heeft en de andere een volledig geïntegreerde oplossing biedt met video van HD-kwaliteit.

Mangocam

Mangocam is een in Australië gevestigd bedrijf dat cloudgebaseerde opslag biedt voor IP-camerabeelden. Een leuk ding van Mangocam is dat het een gratis optie heeft waarmee je een dag aan beeldmateriaal kunt opslaan (tot 1 GB). U kunt ook een schema instellen om alleen de gewenste uren en dagen vast te leggen. De service ondersteunt de meeste IP-camera’s. De betaalde opties van Mangocam beginnen bij $ 6 per maand en bieden een groot aantal extra functies, zoals bewegingsdetectie van gebeurtenissen, meerdere camera’s, een bewaartijd van zeven dagen (15 GB), het downloaden van beeldmateriaal via een ZIP-bestand, sms-waarschuwingen en meer. Het duurste abonnement ondersteunt maximaal acht camera’s, kan maximaal een maand aan beeldmateriaal (50 GB) bevatten en ondersteunt een hogere framesnelheid dan de andere abonnementen.

Nest

Nest biedt een volledig geïntegreerde end-to-end-oplossing voor thuis- en zakelijke gebruikers. Met zijn met internet verbonden Nest Cam Indoor beveiligingscamera krijg je een draadloze HD IP-beveiligingscamera van Nest die is uitgerust met 2-weg audio en nachtzicht. Nest slaat ook tot zeven dagen aan beeldmateriaal op en biedt gebeurtenisdetectie, die aandachtspunten markeert op de webgebaseerde DVR-videotijdlijn. Een nadeel van beide oplossingen is dat ze afhankelijk zijn van je internetverbinding, waardoor er een centraal storingspunt ontstaat. Dit is een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen camera’s te kopen met ingebouwde SD-kaartopslag die blijft opnemen, zelfs als de verbinding met de server wordt verbroken. Evenzo worden sommige camera’s geleverd met back-upbatterijen, zodat ze kunnen werken wanneer de stroom uitvalt. Een camera met ingebouwde SD-kaartopslag die lokaal wordt geback-upt naar een computergebaseerde DVR met cloudgebaseerde externe opslag zou de slechteriken in zowat elk mogelijk scenario moeten vangen.