Skip to content

Eenvoudig delen van bestanden in- of uitschakelen in Windows XP

6 de augustus de 2021
GettyImages 723497429 8e3fc250c1794ae8a1a0c7953d38fd45

Wat te weten

  • Ga naar Begin > Hulpmiddelen > Folder opties > Weergave. Rekening Eenvoudig bestanden delen gebruiken (aanbevolen) aanzetten. Selecteer OK.
  • Schakel in hetzelfde dialoogvenster het vinkje uit Eenvoudig bestanden delen gebruiken (aanbevolen) om het uit te schakelen en selecteer vervolgens OK.

Eenvoudig delen van bestanden werd geïntroduceerd in Microsoft Windows XP. SFS heeft enkele beveiligingsopties voor het delen van bestanden verwijderd die beschikbaar zijn in Windows 2000, met als doel Windows XP-beheerders te helpen bij het snel instellen van mapshares. Microsoft Windows XP wordt stopgezet en de ondersteuning aan het einde van de levensduur is in 2014 beëindigd. Upgrade naar Windows 10 om belangrijke beveiligingspatches en functie-updates te verkrijgen. Deze inhoud wordt bewaard voor degenen die XP niet kunnen upgraden naar een moderne versie van Windows.

SFS inschakelen in Windows XP Professional

Eenvoudig delen van bestanden is ingeschakeld en kan niet worden uitgeschakeld in Windows XP Home Edition. Het kan echter worden in- en uitgeschakeld in Windows XP Professional.

  1. Ga naar de Begin Menu of Windows XP Desktop en open Mijn computer.

  2. Ga naar de Hulpmiddelen menu en kies Folder opties.

  3. In de Folder opties dialoogvenster, ga naar de Weergave tabblad en selecteer de Eenvoudig bestanden delen gebruiken (aanbevolen) selectievakje om SFS in te schakelen.

  4. Om Eenvoudig delen van bestanden uit te schakelen, schakelt u de Eenvoudig bestanden delen gebruiken (aanbevolen) selectievakje.

  5. Selecteer OK om het dialoogvenster Mapopties te sluiten. De instellingen voor Eenvoudig delen van bestanden zijn nu bijgewerkt; opnieuw opstarten van de computer is niet nodig.

SFS-tips

Als u eenvoudig bestanden delen inschakelt, kunt u geen wachtwoorden op gebruikersniveau toewijzen aan gedeelde mappen. Als eenvoudig delen van bestanden is ingeschakeld op een computer, wordt externe gebruikers niet om een ​​wachtwoord gevraagd wanneer ze toegang krijgen tot de gedeelde mappen van die computer. Als de Windows XP Professional-computer deel uitmaakt van een Windows-domein in plaats van een Windows-werkgroep, heeft dit proces om Simple File Sharing in of uit te schakelen geen effect. Eenvoudig delen van bestanden blijft altijd uitgeschakeld voor computers die zijn aangesloten bij domeinen.