Skip to content

Face ID met een masker is minder veilig, maar de moeite waard

28 de augustus de 2022
GettyImages 1302358410 a0677571dfae4415ad2ab4c1cc1192e8

Belangrijkste leerpunten

  • Met de bètaversie van iOS 15.4 kun je Face ID gebruiken terwijl je een masker draagt.
  • Het beveiligingsniveau is lager, maar dat geldt ook voor een 4-cijferige pincode.
  • Masked Face ID werkt ook voor Apple Pay.

Over een paar weken kun je Face ID gebruiken om je iPhone te ontgrendelen terwijl je een masker draagt. Met de nieuwste bètaversie van iOS 15 kun je je telefoon trainen om je te herkennen terwijl de helft van je gezicht is bedekt met een masker.

U hoeft niet langer uw masker af te trekken en het risico te lopen uw ziektekiemen te verspreiden om uw telefoon in het openbaar te ontgrendelen, en u kunt Apple Pay verifiëren, zodat u terug kunt gaan naar veilige betalingen in de supermarkt. Het heeft even geduurd, maar Apple lijkt FaceID weer levensvatbaar te hebben gemaakt. “Dit maakt ons leven veel gemakkelijker; vergeet het gedoe van het afzetten van het masker of het invoeren van een 6-cijferig wachtwoord voor het gebruik van onze telefoon in het openbaar.

Het zal ons telefoongebruik in het openbaar versnellen en, belangrijker nog, het zal onze noodzaak om onszelf bloot te stellen aan het virus beperken”, vertelde Aseem Kishore, oprichter van Help Desk Geek, aan levensdraad via e-mail.

Aanraken of Gezicht

Persoon die in een telefoon kijkt die zijn gezicht scant

We zijn een paar jaar bezig met de pandemie, maar Apple is er nog maar net in geslaagd om Face ID bij te werken om met maskers te werken. De meest waarschijnlijke verklaring hiervoor is dat het moeilijk is om gezichtsherkenning veilig genoeg te houden met alleen het bovenste deel van het gezicht om aan te werken. Apple is bloedserieus over beveiliging, en zowel Face ID als Touch ID zijn fantastisch. We horen verhalen over Android-telefoons die worden ontgrendeld door foto’s van het gezicht van de eigenaar, maar het vervalsen van de biometrische gegevens van Apple lijkt vrijwel onmogelijk.

Je hebt een eeneiige tweeling nodig (of niet), en je moet je telefoon actief trainen om je tweeling te herkennen. Kortom, er was geen manier waarop Apple Face ID aanzienlijk zou verzwakken in het streven naar gemak. Als je echter alleen de ogen hebt om door te gaan, heb je minder gegevenspunten van Face ID’s raster van geprojecteerde stippen en infraroodcamera, die het gebruikt om een ​​3D-model van je gezicht vast te leggen.

De informatie op het scherm in het nieuwe Face ID-configuratiescherm bevestigt dit. “Het is minder veilig, maar voor veel mensen maakt het gemak ervan de verlaagde beveiligingsniveaus de moeite waard. ” Face ID is het meest nauwkeurig wanneer het is ingesteld voor alleen volledige gezichtsherkenning. Als u Face ID wilt gebruiken terwijl u een masker draagt, kan de iPhone de unieke kenmerken rond de ogen herkennen om te verifiëren. Gewoonlijk werkt Face ID prima voor mensen die een bril dragen. Maar voor de nieuwe versie met maskerontgrendeling moet u alle brillen die u draagt, registreren.

U moet ook rechtstreeks naar de telefoon kijken om hem te ontgrendelen. Maar ondanks dit kan het voor veel mensen de moeite waard zijn. “Het is minder veilig, maar voor veel mensen maakt het gemak ervan de verlaagde beveiligingsniveaus de moeite waard. Wat ze hebben gedaan om het zo veilig mogelijk te maken, is het zo ontwerpen dat de persoon rechtstreeks in de camera moet kijken. Het moet een recht-toe-recht-aan camera zijn. “op foto van het gezicht van de persoon, met oogcontact, wat niet vereist is voor standaard gezichts-ID zonder masker.

Dit helpt sommigen om ervoor te zorgen dat alleen de daadwerkelijke eigenaar van de telefoon het kan ontgrendelen”, Kristen Bolig, CEO van SecurityNerd , vertelde levensdraad via e-mail.

Aanraken en kijken

Persoon die hun Apple Watch controleert

Ondanks de daling van het beveiligingsniveau is dit waarschijnlijk nog steeds een stuk beter dan het alternatief. Ik ken mensen die een lange, veilige, moeilijk te typen toegangscode hebben gedumpt voor een eenvoudige vier- of zescijferige pincode om zaken als Apple Pay gemakkelijker te maken, wat een serieus veiligheidsrisico is.

We kunnen waarschijnlijk aannemen dat deze nieuwe Face ID met alleen ogen beter is dan dat, vooral omdat die eenvoudige toegangscode het enige is tussen een dief en al je Apple Pay-kaarten. Apple Watch-gebruikers kunnen hun horloges al een tijdje gebruiken om hun telefoons te ontgrendelen, en hoewel het handig en verrassend betrouwbaar is, voelde het nooit bijzonder veilig.

De ontgrendeling kan zelfs gebeuren als de camera van de iPhone niet op een gezicht is gericht, en het is gemakkelijk om de ontgrendelingswaarschuwing te missen die op het horloge verschijnt wanneer u zich op een drukke plaats bevindt. Het is een moeilijk op te lossen probleem, de ultieme afweging tussen veiligheid en gemak.

Maar alleen al het feit dat Apple dit als bètaversie heeft uitgebracht, betekent dat het blij is met de balans die het heeft bereikt. Het is misschien niet zo goed als het terugbrengen van Touch ID voor iPhones, maar het is een stuk beter dan niets.