Skip to content

FitXR’s virtual reality-bokstraining maakte me aan het zweten

24 de juni de 2021
BoxVR SS791 f74e17391b7e4d5e8910f4e3ff399309

Belangrijkste leerpunten

  • De virtuele bokstraining van FitXR is een leuke en effectieve manier om calorieën te verbranden.
  • Energieke muziek en gemakkelijk te volgen lessen maakten de FitXR een uitstekende optie om te sporten tijdens de coronaviruspandemie.
  • Met een controller in elke hand, voelde het natuurlijk om stoten uit te delen in virtual reality
De virtuele bokstraining van FitXR is zo leuk dat je vergeet dat je aan het trainen bent. Ik heb een boksachtergrond, dus ik heb FitXR met enige scepsis benaderd. Kun je de intense training van het ruilen van stoten in virtual reality nabootsen? Mijn hartslag antwoordde met een volmondig ja. De bokstrainingen maken deel uit van een groter assortiment aan trainingsopties in FitXR, maar ik besloot me voor deze beoordeling te concentreren op het soort ponsen. Het kost $ 29,99 met tientallen trainingen inbegrepen, en extra activiteiten zijn beschikbaar als bundels voor $ 9,99 per stuk. Het is beschikbaar voor de Oculus Quest, Playstation VR en de Oculus Rift S. “De focus op beweging in plaats van gimmicks loont… FitXR was een van de intensere trainingen die ik ooit in een game heb meegemaakt.”

Maak je klaar om te vechten

De training begint wanneer u uw lengte, gewicht en leeftijd invoert. Dan teken je, net als in een echte sportschool, een lange afstandsverklaring van aansprakelijkheid. Daarmee is het tijd om je lessen te kiezen. Het basispakket wordt geleverd met een flink aantal opties. Ik ging de virtuele sportschool van FitXR binnen en kreeg drie schermen te zien met verschillende manieren om een ​​training te kiezen. Het linkerscherm toont de “Klasse van de dag” met korte trainingen. Het middelste scherm heeft de “Aanbevelingen”, als je snel in een volwaardige trainingssessie wilt springen. Er is ook een “Klassenlijst”, die het volledige scala aan lessen toont die je kunt kiezen op instructeur, lengte, type muziek en intensiteitsniveau. Ik koos een snelle boksles uit de “Klasse van de Dag” om te beginnen. De muziek was erg energiek toen ik door een inleidende tutorial werd geleid, die tips gaf over hoe je moest staan, bewegen en stoten. Je staat voor een groot bord waarop je score, het aantal verbrande calorieën en de resterende tijd staan.

Een screenshot van het virtuele boksspel BoxVR.

De scoreborden zijn geweldig voor mensen die gemotiveerd zijn door statistieken, maar soms concentreer ik me liever op de activiteit dan op de klok te kijken. Er is een scorebord om te laten zien hoe je training zich verhoudt tot andere deelnemers, en je kunt zelfs met vrienden spelen als je competitiever wilt worden. Met in elke hand een controller, was het een heel natuurlijke beweging om stoten uit te delen in virtual reality. Aan de andere kant zou een yogales met een controller raar zijn geweest. Een warming-up begon. Daarna was het tijd om te boksen. Ik stond in het midden van een speelveld en nam een ​​bokshouding aan. De muziek begon en doelen schoten op me af. Af en toe verscheen er een blokpictogram en de game instrueerde me om mijn armen omhoog te houden alsof ik stoten blokkeerde. Om het onderlichaam te bewerken, verschenen er rechthoeken, waardoor ik moest leunen of hurken om ze te vermijden.

Futuristische afbeeldingen

Ik merkte meteen hoe abstract de beelden zijn. Het ziet eruit als een futuristische virtuele sportschool. In tegenstelling tot andere VR-workout-apps, is er geen poging om het gevoel te geven dat je in een echte sportschool of een boksring bent. Ik vind dit een goede zaak. De duidelijke richtlijnen van de game maken het gemakkelijk om te volgen en je te concentreren op fitness in plaats van op esthetiek. De focus op beweging in plaats van gimmicks loont. Als je nog niet eerder hebt gebokst, onderschat dan niet hoe vermoeiend het kan zijn. FitXR was een van de intensere trainingen die ik ooit in een game heb meegemaakt. “De scoreborden zijn geweldig voor mensen die gemotiveerd zijn door statistieken, maar soms concentreer ik me liever op de activiteit dan op de klok te kijken.” Het beste deel van boksen als oefening is het brede bewegingsbereik dat je tegenkomt, en de versie van FitXR was niet anders. Het gooien van jabs en uppercuts zorgde voor pijn in mijn armen. Mijn benen kregen ook een geweldige training, met alle beweging die bij het spel betrokken was. Net toen ik dacht dat de dingen gemakkelijker werden, gooide de instructeur wat squats om het uitdagender te maken. FitXR is het beste virtuele trainingsspel dat ik heb geprobeerd. Ik vond het leuk dat het zich concentreert op pure beweging en muziek, in plaats van extra jazzy virtuele omgevingen te creëren. Gouden handschoenen, hier kom ik.