Skip to content

Hoe ActiveX-besturingselementen van Internet Explorer te verwijderen

30 de juli de 2021
How to delete Internet explorer activex controls 2624490 final 3c7a284dca05432c97cded868e98c562

Internet Explorer ondersteunt uitgebreide functionaliteit door het gebruik van ActiveX-besturingselementen. Deze kleine programma’s, waarvan vele zijn ontwikkeld door andere bedrijven dan Microsoft, helpen IE dingen te doen die het alleen niet kan. Soms veroorzaken deze ActiveX-besturingselementen problemen die foutmeldingen genereren of IE helemaal niet meer laten werken.

Bepalen welk ActiveX-besturingselement een probleem veroorzaakt, kan bijna onmogelijk zijn, dus omdat ze veilig kunnen worden verwijderd (u wordt gevraagd om ze in de toekomst opnieuw te installeren), moet u ze één voor één verwijderen om de oorzaak van het probleem te achterhalen is een waardevolle stap voor het oplossen van problemen.

Hoe IE ActiveX-besturingselementen te verwijderen

ActiveX-besturingselementen kunnen uit Internet Explorer worden verwijderd via de: Add-ons beheren venster in Internet Explorer.

 1. Internet Explorer openen.

 2. Kiezen Hulpmiddelen uit de menukaart. Als u het menu niet ziet, drukt u op de Alt sleutel.

 3. Kiezen Add-ons beheren.

  Beheer add-ons Tools menu-item in IE

  Als er nog een set menu’s wordt weergegeven, selecteert u Invoegtoepassingen in- of uitschakelen.

  Internet Explorer Invoegtoepassingen beheren menu

 4. Kiezen Gedownloade bedieningselementen of, afhankelijk van uw versie van IE, Gedownloade ActiveX-besturingselementen, van de Show vervolgkeuzelijst. Zo ziet dit scherm eruit in Internet Explorer 11:

  Scherm Add-ons beheren in Internet Explorer 11

  Oudere versies, zoals Internet Explorer 7, zien er als volgt uit:

  Menu-item Activex-besturingselementen gedownload in Internet Explorer

  De resulterende lijst toont elk ActiveX-besturingselement dat Internet Explorer heeft geïnstalleerd. Als een ActiveX-besturingselement het probleem veroorzaakt dat u oplost, wordt dit hier vermeld.

 5. Selecteer het eerste ActiveX-besturingselement dat wordt vermeld en kies vervolgens: Verwijderen onderaan het venster, gevolgd door OK.

 6. Sluit Internet Explorer en open het opnieuw.

Test welke activiteiten in Internet Explorer het probleem veroorzaakten dat u hier oplost. Als het probleem niet is opgelost, herhaalt u de bovenstaande stappen en verwijdert u nog een ActiveX-besturingselement per keer totdat uw probleem is opgelost. Als u alle ActiveX-besturingselementen van Internet Explorer hebt verwijderd en het probleem zich blijft voordoen, moet u mogelijk Internet Explorer-add-ons selectief uitschakelen, tenzij u dit al heeft gedaan.