Skip to content

Hoe Adobe samenwerking aan documenten eenvoudig maakt

29 de juni de 2021
adobecloudcollaborationpresetsync 3a8f1c26bcc1466fb3a2e905c6550233

Belangrijkste leerpunten

  • Gebruikers van Photoshop, Illustrator en Fresco kunnen nu samenwerken in de cloud.
  • Gebruikers kunnen niet tegelijkertijd aan hetzelfde document werken.
  • De tool werkt op desktop, iPad en iPhone.

Adobe heeft cloudsamenwerking toegevoegd aan Photoshop, Illustrator en Fresco. Het is geen Google Docs, maar het verslaat zeker het gebruikelijke heen en weer via e-mail. Als u Photoshop, Illustrator of Fresco op desktop of mobiel gebruikt, kunt u uw huidige document snel delen door op een knop te tikken en het e-mailadres van uw medewerker toe te voegen. Jullie hebben allebei toegang tot hetzelfde bestand en jullie kunnen het allebei bewerken. In tegenstelling tot Google Docs kun je er echter niet tegelijkertijd aan werken, maar het is nog steeds een stuk beter dan de alternatieven. “Ik stuur documenten naar klanten met WeTransfer Pro”, vertelde een professionele grafisch ontwerper die liever anoniem blijft reddingsdraad via direct bericht. “Veel van mijn werk is gebaseerd op het feit dat klanten denken dat ze Photoshop niet kunnen gebruiken.”

Stop, werk samen en luister

Delen gebeurt via Adobe’s Creative Cloud, de online opslag- en synchronisatieservice. Om uw document te delen, opent u gewoon het deelvenster en voert u een e-mailadres in. Omdat uw document al in de cloud is opgeslagen (als dat niet het geval is, moet u het daar opslaan om het te kunnen delen), is delen direct. Uw medewerkers kunnen deze bestanden bekijken en bewerken in hun eigen exemplaren van Photoshop, enz., en deze worden terug gesynchroniseerd met uw exemplaar. Zoals eerder vermeld, kunnen niet meerdere mensen tegelijkertijd aan een document werken, zoals meerdere auteurs tegelijkertijd kunnen samenwerken aan een Google-document.

Een bijdrager toevoegen in Photoshop

Zelfs als u niet samenwerkt aan een document, zijn er andere toepassingen voor deze functie. In plaats van bijvoorbeeld de composities en bewijzen heen en weer te e-mailen met een klant of je baas, zou je het origineel kunnen delen. Het voordeel is dat u aan uw kant wijzigingen kunt aanbrengen en dat zij deze kunnen bekijken. U heeft niet meerdere exemplaren van dezelfde documenten en het proces gaat een stuk sneller. Een ander goed gebruik is voor teams. Als uw team aan een project werkt, kunt u nu middelen delen. En omdat er maar één versie van een bestand of document is, weet je zeker dat je altijd aan de juiste werkt. En als er iets misgaat, slaat Creative Cloud versies op, zodat u kunt terugkeren naar eerdere bewerkingen, nog steeds zonder duplicaten te bewaren.

“De samenwerkingstool hebben ingebouwd in de [software] maakt het leven beter, en ook – aangezien we het hebben over Photoshop en Illustrator, die de meerderheid van de creatieve teams gebruiken – is het de kers op de taart,” vertelde Rohit Pulijalla van DevPixel design boutique reddingsdraad via e-mail.

Cloudvertrouwen

Het nadeel van elke synchronisatie- of samenwerkingsservice is dat deze in de cloud bestaat. In de praktijk is de kans groter dat u per ongeluk uw eigen bestanden verwijdert, dan dat een bedrijf dat zich toelegt op cloudservices uw gegevens verliest. Maar cloudopslag is ook volledig buiten uw controle. Sommige ontwerpers kunnen om privacyredenen geen cloudopslag gebruiken – misschien staan ​​hun klanten dit niet toe. En voor anderen maakt de grootte van de betrokken bestanden het onpraktisch. “Ik heb veel Photoshop-bestanden die honderden megabytes groot zijn,” vertelde grafisch ontwerper Graham Bower reddingsdraad via e-mail. “Sommige zijn gigabytes. Ik zou er geen cloudopslag mee toevertrouwen, en zeker niet die van Adobe.”

Photoshop-voorinstellingen

Photoshop-gebruikers genieten van een extra bonus van deze nieuwe update. Ze kunnen nu hun voorinstellingen synchroniseren tussen apparaten. Dit is handiger als ze meerdere desktopcomputers gebruiken, omdat Photoshop voor iPad nog steeds, om het genereus te zeggen, een werk in uitvoering is.

Vooraf ingestelde synchronisatie-instelling in Photoshop

Maar dat is eigenlijk slechts een bijkomend voordeel in vergelijking met synchroniseren. Het is een simpele toevoeging, maar als je ooit een bestand met iemand anders moet delen, kan dat een enorme tijdwinst opleveren en werkverlies voorkomen. Maar eerst moet Adobe misschien de sceptici voor zich winnen. “Ik heb nog nooit een goede synchronisatieoplossing gezien”, zegt Bower. “Ik zou er nooit op vertrouwen voor betaald werk.”