Skip to content

Hoe AR u kan helpen uw sleutels te vinden

21 de juni de 2021
GettyImages 970166424 858f4cc4fe644a379dafe62e27ea735d

Belangrijkste leerpunten

  • Met de aankomende trackers van Tile kun je naar verluidt augmented reality gebruiken om ontbrekende items te vinden.
  • De nieuwe ultrabreedbandtechnologie van het bedrijf biedt mogelijkheden voor ruimtelijk inzicht die het vinden van items nog gemakkelijker kunnen maken.
  • De Tile-app is slechts een van een groeiend aantal apps die AR gebruiken om te helpen bij navigatie en het vinden van objecten.

Het vinden van verloren items kan een beetje eenvoudiger worden dankzij de aankomende trackers van Tile waarmee je naar verluidt augmented reality kunt gebruiken om ontbrekende items te vinden. De nieuwe trackers verbeteren de eerdere Bluetooth-gadgets van Tile waarmee gebruikers hun spullen kunnen vinden, meldt TechCrunch, met behulp van ultrabreedband (UWB) -technologie om de ontbrekende items gemakkelijker te vinden. De Tile-app maakt ook gebruik van augmented reality (AR) om gebruikers naar de locatie van het verloren voorwerp te leiden. Experts zeggen dat AR veel potentie heeft om alles te helpen vinden, van sleutels tot computers. “AR maakt het mogelijk visuele informatie over de telefooncamera van een gebruiker te leggen”, zei Nicolas Robbe, CEO van augmented reality-ontwikkelingsbedrijf Hoverlay, in een e-mailinterview. “Het toevoegen van visuele pijlen in het gezichtsveld van de gebruiker vereenvoudigt drastisch de taak om naar een specifieke locatie te navigeren waar het item kan worden gevonden.”

Pijlen wijzen de weg

Eerdere Tile-modellen konden aan items worden geplakt en worden gevolgd door een Bluetooth-signaal, maar de nieuwe UWB-technologie biedt mogelijkheden voor ruimtelijk inzicht die het vinden van items nog gemakkelijker maken, zegt het bedrijf. Gebruikers kunnen een cameraweergave met AR zien door de Tile-app te gebruiken. De camera toont richtingspijlen en een AR-weergave van de locatie van het item, aldus het rapport.

Veel van de oorspronkelijke use-cases voor bewegwijzering via AR waren het gebruik van energiezuinige Bluetooth en afbeeldingsdoelen om gebruikers door binnenkaarten te leiden voor grote, complexe ruimtes zoals conferentiecentra, zei Vikram Bhaduri, groeimanager van augmented reality-ontwikkelingsbedrijf levAR, in een e-mail interview. “De toepassingen waren vaak beperkt in functionaliteit en reikwijdte vanwege de onvolgroeide technologie en de vraag”, vervolgt Bhaduri. “Tegenwoordig gebruikt Google Maps in AR een combinatie van GPS- en AR-technologie om gebruikers te helpen de weg te vinden in stedelijke omgevingen op elk mobiel apparaat. Mercedes Benz heeft vergelijkbare functionaliteit in hun nieuwe voertuigen geïmplementeerd, waarbij digitale signalen bovenop de voorruit worden geplaatst.”

De Tile-app is slechts een van een groeiend aantal applicaties die AR gebruiken om te helpen bij navigatie en het vinden van objecten, zeggen waarnemers. AR-apps zijn goed in het detecteren van horizontale vlakken, zei Adriana Vecchioli, een AR/VR-ontwerper, in een e-mailinterview. “Zodra ook verticale, schuine vlakken, gebogen en onregelmatige oppervlakken worden gedetecteerd, is het gemakkelijk om 3D-ruimten in kaart te brengen”, voegde ze eraan toe. “AR kan dan voor verschillende zaken worden gebruikt: boeken vinden in de bibliotheek, spullen in een winkel, inchecken in een hotelkamer (laat zien waar de kluis is, de föhn, extra kussens), een nieuwe medewerker opleiden (laat zien waar elk gereedschap zich bevindt), gezamenlijk gebruik van gereedschappen en uitrusting (zie waar de laatste persoon die een specifiek object heeft gebruikt het heeft achtergelaten), het sorteren van kasten (Marie Kondo-ing your home with AR) tot magazijnorganisatie.”

Uw auto kan u op een dag naar een dealer verwijzen

Gebruikers kunnen zich verheugen op vele toepassingen voor augmented reality naarmate de technologie zich ontwikkelt, zei Robbe. “De toekomst gaat verder dan alleen het lokaliseren van objecten, maar het virtueel koppelen van andere informatie aan objecten”, voegde hij eraan toe. “Denk aan uw auto met een digitale kopie van de handleiding en het nummer van de dichtstbijzijnde dealer en laat deze als overlays verschijnen door uw camera eenvoudig op uw auto te richten.” Tile kan in de nabije toekomst echter te maken krijgen met concurrentie voor trackers. Apple zal naar verluidt dit jaar AirTags-itemtrackers en een augmented reality-apparaat uitbrengen, volgens een rapport verkregen door MacRumors. Het rapport zegt dat de AirTags aan items kunnen worden bevestigd en gelokaliseerd met behulp van de Zoek mijn-app op iPhone-, iPad- en Mac-apparaten.

Persoon die naar zijn telefoon staart terwijl een Tile Pro-tag aan een sleutelhanger bungelt

“We zullen zeker zien dat bestaande navigatie- en bewegwijzeringstechnologieën AR en andere mixed-reality-technologieën aanpassen aan zowel bestaande als nieuwe producten naarmate mobiele technologieën volwassen worden”, zei Bhaduri. “AR-adoptie zal blijven worden aangedreven door mobiele apparaten zoals smartphones – met speciale hardware, zoals headsets en brillen.” Als iemand die constant zijn sleutels verliest, kan ik niet wachten tot augmented reality me laat zien hoe ik mijn ontbrekende bezittingen kan vinden. Als er nu maar een manier was om te voorkomen dat ik ze kwijtraakte.