Skip to content

Hoe de fout ‘Internet Explorer werkt niet meer’ op te lossen

10 de juli de 2021
GettyImages pha140000041 d04184a4c02d4f08b30101e71dcfb76a

Wanneer Internet Explorer een foutmelding weergeeft met de melding “Internet Explorer werkt niet meer”, zijn er een paar manieren om het weer aan de gang te krijgen. Dit probleem kan optreden op computers met Windows 10, Windows 8 en Windows 7 en de mogelijke oplossingen hier zijn alleen van toepassing op Internet Explorer (niet op Microsoft Edge). Microsoft update of ondersteunt Internet Explorer niet meer. Voordat u probeert de fout op te lossen, kunt u overwegen bij te werken naar Microsoft Edge of een andere huidige webbrowser.

Oorzaken van het bericht ‘Internet Explorer werkt niet meer’

Zoals met veel Windows-problemen, komt het probleem er meestal op neer dat programma’s geen toegang hebben tot specifieke bibliotheekbestanden die bekend staan ​​​​als DLL’s (dynamic-link-bibliotheken). Deze zorgen ervoor dat programma’s kunnen communiceren, gegevens kunnen delen en correct kunnen functioneren, maar wanneer deze bestanden beschadigd of zoekgeraakt zijn, werken toepassingen niet meer. De fout kan ook het gevolg zijn van beschadigde cachebestanden en incompatibele plug-ins.

Hoe u ‘Internet Explorer werkt niet meer’-fouten kunt oplossen

Het oplossen van problemen met de meest waarschijnlijke boosdoeners kan het probleem oplossen, zodat u terug kunt gaan naar uw favoriete online inhoud.

  1. Update Windows en Internet Explorer. De problemen waarmee u wordt geconfronteerd, zijn mogelijk verholpen en opgelost in een eerdere update. Daarom is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van Windows op uw pc hebt geïnstalleerd.

  2. Reset Internet Explorer-instellingen. Als u Internet Explorer terugzet naar de standaardinstellingen, kunnen wijzigingen worden verwijderd die ervoor zorgen dat de browser langzamer werkt of helemaal niet meer werkt. Een reset schakelt alle toegevoegde werkbalken uit, stelt de startpagina opnieuw in, verwijdert alle webgeschiedenis, wist alle opgeslagen wachtwoorden en vereist dat u zich opnieuw aanmeldt bij al uw websites.

  3. Schakel add-ons uit. Open Internet Explorer en schakel alle add-ons handmatig uit. Als deze oplossing het probleem oplost, weet u dat een van de add-ons van derden uw browse-ervaring beïnvloedt. Schakel add-ons één voor één opnieuw in en controleer of de fout terugkeert. Als dit het geval is, schakelt u die specifieke add-on permanent uit.

  4. Reset beveiligingszones. Microsoft Internet Explorer volgt een strikte reeks beveiligingsregels bij toegang tot internet. Deze regels gaan af en toe kapot, waardoor er problemen ontstaan.

  5. Schakel softwareversnelling uit. Internet Explorer kan profiteren van softwarerendering om uw browse-ervaring te verbeteren. Als uw systeem echter niet correct is geconfigureerd of grafische problemen heeft, kan deze instelling het probleem verergeren.

  6. Voer een Windows-probleemoplosser uit. Met behulp van een in Windows ingebouwde probleemoplossingstool kan het probleem worden gevonden en opgelost waardoor Internet Explorer niet meer werkte.

Loop je nog steeds tegen problemen aan?

Als u de oorzaak van het probleem niet kunt vinden, gebruik dan een andere webbrowser zoals de Microsoft Edge-browser of alternatieven zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. Als u het probleem niet kunt (of wilt) diagnosticeren en oplossen, overweeg dan om hulp te krijgen van een gerenommeerde reparatieservice. Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en contact opnemen met hun klantenservice zal waarschijnlijk niet helpen.