Skip to content

Hoe de iCloud-wachtwoordextensie u (en Apple) helpt

12 de juni de 2021
photo 1504203700686 f21e703e5f1c fef4450cfc6443e6bc7aa8d0605e96d1

Belangrijkste leerpunten

  • Met de extensie van Apple hebben Windows-gebruikers toegang tot hun opgeslagen wachtwoorden in Chrome.
  • De extensie maakt deel uit van Apple’s iCloud voor Windows.
  • Apple trok de extensie kort na de lancering in. Hopelijk is het snel weer terug.
Apple heeft zijn iCloud-wachtwoordbeheer beschikbaar gemaakt als extensie voor de Chrome-browser, wat betekent dat je het nu op Windows kunt gebruiken. De nieuwe iCloud-wachtwoordextensie die werd gelanceerd als onderdeel van Apple’s iCloud voor Windows (Apple heeft hem sindsdien uit de Chrome Store gehaald, maar we gaan ervan uit dat hij snel terugkomt), maar waarom zou je een van je beste functies beschikbaar maken voor platforms van concurrenten? Het antwoord is dat ze niet echt concurrenten zijn, of niet helemaal, en dit is een slimme zet van Apple. “Door deze essentiële functie in Chrome te plaatsen, maakt Apple zichzelf platformonafhankelijk”, vertelde MalwareFox-schrijver Peter Baltazar. reddingsdraad via e-mail. “Chrome is de meest gebruikte webbrowser op elk besturingssysteem, inclusief Windows. Veel mensen gebruiken zowel Windows als Mac OS voor hun werk en vinden het een uitdaging om er tegelijkertijd aan te werken.”

Niet-rivalen

Als u een wachtwoordbeheerder van welke aard dan ook hebt gebruikt, of deze nu in uw browser is ingebouwd, of een app van derden zoals 1Password of Nordpass, dan weet u hoe frustrerend het is wanneer u een computer gebruikt die niet over uw wachtwoorden bij de hand. Apple-gebruikers genieten van wachtwoordsynchronisatie tussen hun Macs, iPads en iPhones, en Chrome-gebruikers krijgen vergelijkbare voordelen. Maar hoe zit het met een iPhone-bezitter die bijvoorbeeld op het werk een pc gebruikt? “Er is zeker geen tekort aan Mac-gebruikers die Chrome verkiezen boven Safari”, zegt Paul Bischoff, privacyadvocaat bij Comparitech reddingsdraad via e-mail. “Apple ontmoet zijn gebruikers halverwege door een extensie voor Chrome te maken.” “Door deze essentiële functie in Chrome te plaatsen, maakt Apple zichzelf platformonafhankelijk.” Nu hebben die gebruikers via een Chrome-browserextensie toegang tot opgeslagen wachtwoorden op hun Windows-pc. Belangrijk is dat deze extensie deel uitmaakt van Apple’s iCloud voor Windows-platform. Misschien komen gebruikers voor de wachtwoorden, maar blijven ze voor alle andere iCloud-services van Apple. “Apple wil zijn producten zoals iCloud niet alleen op Mac, maar ook op andere besturingssystemen, zoals Windows,” vertelde wachtwoordbeveiligingsadvocaat “Password Professor” reddingsdraad via e-mail. “Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe Apple-functie, moet je de [the] iCloud-app op al uw computers. Het doel is om uiteindelijk iCloud te gaan gebruiken in plaats van bijvoorbeeld Microsoft OneDrive dat een Windows-gebruiker mag gebruiken.”

iCloud voor Windows 10 toont verschillende synchronisatiefuncties

Deze stap is dus zowel een manier om het voor Apple-gebruikers gemakkelijker te maken, als een manier voor het bedrijf om nog verder te infiltreren in de gewoonten van gebruikers. Het is ook een erkenning dat Chrome een grotere deal is dan Apple’s Safari. “Het is belangrijk op te merken dat Chrome volgens Statista in december 2020 65,96% van het marktaandeel van de desktopbrowser had”, vertelde Chad Hammond, beveiligingsexpert van Nordpass. reddingsdraad via e-mail, “dus natuurlijk wil elk product toegankelijk zijn op de meest populaire platforms.”

Effect op wachtwoord-apps van derden

Het lijkt misschien dat wachtwoordmanagers van derden eronder zouden lijden, maar dat lijkt niet het geval te zijn. “Niemand wil meer concurrenten”, zegt Hammond, “maar dergelijke ingebouwde oplossingen zijn niet de primaire focus van de browser. Daarom lossen ze niet dezelfde wereldwijde problemen op die wachtwoordmanagers doen. In toegewijde wachtwoordmanagers is het de belangrijkste kenmerk.” “Apple wil zijn producten zoals iCloud niet alleen op Mac, maar ook op andere besturingssystemen, zoals Windows.” Op de Mac, om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een wachtwoord dat op iCloud is opgeslagen, moet u de Safari-browser openen en vervolgens het wachtwoordpaneel zoeken in het voorkeurengedeelte. iCloud-wachtwoordbeheer mist ook belangrijke functies, zoals ondersteuning voor tweefactorauthenticatie. Het is echter veel beter dan de naam van uw hond als wachtwoord te gebruiken. Gebruikers die wachtwoordmanagers gebruiken, zijn het soort gebruikers dat er graag voor betalen. “Mensen hebben al de keuze om wachtwoorden op te slaan in hun webbrowser, enzovoort, en waarschijnlijk ook. Mensen die wachtwoordmanagers gebruiken, weten beter, of zijn in het verleden gehackt”, zegt de “Password Professor.”

iCloud-wachtwoordbeheer in Chrome gebruiken om een ​​opgeslagen wachtwoord te kiezen

“Mensen die zich meer zorgen maken over privacy zullen nog steeds de voorkeur geven aan toegewijde wachtwoordbeheerders om sterke wachtwoorden te genereren en te beveiligen”, zegt Balthazar. Bischoff van Comparitech is het daarmee eens. “Het is vermeldenswaard dat Chrome al een ingebouwde wachtwoordmanager heeft en dat er nog geen andere wachtwoordmanagers failliet zijn gegaan”, zei hij. “Apple’s oplossing zal er een zijn in een lange lijst van opties.” Uiteindelijk is het een overwinning voor de gebruiker om het gemakkelijker te maken om veilige wachtwoorden te genereren en deze op alle apparaten te gebruiken.