Skip to content

Hoe de standaardtalen in IE11 te wijzigen?

19 de juli de 2021
GettyImages 172586163 582f54633df78c6f6a0954f6

Wat te weten

 • druk op Winnen+ik om Windows-instellingen te starten en selecteer vervolgens Tijd & Taal > Taal > Voeg een voorkeurstaal toe.
 • De nieuwe taal verschijnt onder Voorkeurstalen, waar u elke taal die u installeert naar een rangorde kunt slepen.
 • Windows (niet IE) regelt de taal en de selecties die u maakt in de taalinstellingen zijn van toepassing op alle andere browsers.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de taal in Internet Explorer in Windows 10 kunt wijzigen. Internet Explorer 11 ondersteunt tientallen wereldwijde dialecten, dus het is eenvoudig om een ​​standaardtaal in te stellen die overeenkomt met uw voorkeur door middel van wijzigingen in de instellingen in Windows.

Een voorkeurstaal voor browsen specificeren

Voordat een webpagina wordt weergegeven, controleert IE11 of deze uw voorkeurstaal ondersteunt. Als dit niet het geval is en u heeft extra voorkeurstalen gekozen, worden deze gecontroleerd in de volgorde waarin u ze vermeldt. Als blijkt dat de pagina in een van deze talen beschikbaar is, geeft IE11 de pagina in die taal weer. Om uw voorkeurstaal te wijzigen:

 1. druk op Winnen + ik om Windows-instellingen te starten en selecteer vervolgens Tijd & Taal.

 2. Selecteer de Taal groep vanaf de linkerkant van het venster.

  Taal instellingen

 3. Onder Voorkeurstalen, selecteer Voeg een voorkeurstaal toe.

  Installeer een nieuwe taal in Windows 10.

 4. Selecteer een taal gevolgd door De volgende.

  Een taal selecteren om te installeren.

 5. Elke taal biedt iets andere aanpassingsfuncties. Selecteer de componenten die u nodig hebt en selecteer vervolgens Installeren.

  Opties selecteren om met nieuwe taal te installeren.

 6. De nieuwe taal verschijnt onder Voorkeurstalen. Sleep elke taal die u installeert naar een rangorde. Websites worden standaard ingesteld op de hoogst gerangschikte taal op uw lijst.

  Windows-weergavetalen.

Standaardinstellingen browsertaal

Internet Explorer heeft geen onafhankelijke controle over de taalselecties. Hoewel je de taalinstellingen-app kunt starten via de menu’s van IE 11, regelt het besturingssysteem zelf de taal, en de selecties die je maakt in de taalinstellingen-app zijn ook van toepassing op alle andere browsers.

Selecteren van de taalinstellingen binnen IE11.

Het proces voor het wijzigen van de weergavetaal voor Windows 7 is vergelijkbaar, maar de stappen zijn een beetje anders.