Skip to content

Hoe Fitbit Charge 2-banden te veranderen

1 de augustus de 2021
Chargeseriesproductimage b43e9c96a4b0480fa91ce963f3fe0258

Je kunt de band op een Fitbit Charge 2 verwisselen om je look voor elke gelegenheid of evenement aan te passen. Er zijn talloze officiële en onofficiële Fitbit-bandopties die geweldig passen bij verschillende soorten kleding. Deze instructies zijn van toepassing op de Fitbit Charge 2, evenals op Charge 2 HR en Charge 3. De stappen voor het wijzigen van de band op een Fitbit Versa zijn een beetje anders.

Een Fitbit Charge 2-band wijzigen

Volg deze stappen om de band op je Fitbit Charge 2 uit te schakelen:

 1. Kijk in je Fitbit Charge-band en zoek de twee snelsluitingen die aan weerszijden van de Fitbit-wijzerplaat zijn aangesloten.

 2. Terwijl u de Fitbit-wijzerplaat in één hand vasthoudt, drukt u met de duim van uw andere hand op de buitenrand van de ontgrendelingsclip (in rood weergegeven). Trek vervolgens de wijzerplaat naar u toe om de wijzerplaat van de clip los te maken. Herhaal dit proces voor de andere kant van de band.

  Fitbit Charge 2-clips lokaliseren

  Oefen niet te veel kracht uit bij het wisselen van band. Als de clip vastzit, beweeg de band dan voorzichtig om hem los te maken.

 3. Om de band te bevestigen, keer je in principe de bovenstaande stappen om. Controleer om te beginnen de positie van de wijzerplaat ten opzichte van uw pols en zorg ervoor dat u de banden aan de juiste zijden van de wijzerplaat bevestigt.

 4. Houd de wijzerplaat in één hand met de binnenkant naar u toe.

 5. Neem de ene kant van de band in uw andere hand en bevestig deze door de wijzerplaat van u af te drukken in de snelsluiting. U hoeft deze keer niet op de clip te drukken; zet het er maar in.

 6. Herhaal dit proces aan de andere kant van de band.

Fitbit Charge 2-bandtypes

De Charge 2 is compatibel met een breed scala aan polsbandjes en materialen, waaronder:

 • Siliconen banden: Verkrijgbaar in een regenboog van kleuren, siliconen banden zijn lichtgewicht en gemakkelijk te dragen voor alle activiteiten, inclusief naar de sportschool gaan, buiten sporten en voor informele evenementen.
 • Leren banden: Hoewel het waarschijnlijk niet de beste keuze is om te sporten, kunnen leren bandjes je Fitbit-activiteitstracker in een oogwenk veranderen in een klassiek, modern ogend horloge.
 • Metalen gaasbanden: Een goed alternatief voor leer, roestvrijstalen mesh-polsbandjes zijn strak en stijlvol en passen goed bij zowel zakelijke als casual kleding.
 • Fitbit originele vervangende banden: Als je de voorkeur geeft aan een originele Fitbit-band, heeft Fitbit een paar verschillende stijlen voor de Charge-serie, waaronder de waterdichte Classic- en Sports-bandjes.

Je hoeft geen vervangende band bij Fitbit te kopen. In plaats daarvan kun je kiezen uit een breed scala aan vervangende bands op sites zoals Amazon of eBay. Zorg ervoor dat deze specifiek compatibel is met de Charge 2.