Skip to content

Hoe het te repareren wanneer u geen teksten ontvangt op Android

30 de juli de 2021
GettyImages 1148422594 c785d515e0a34d2dba107f88fb475071

Ontbrekende en vertraagde sms-berichten kunnen frustrerend zijn, vooral omdat u zich misschien niet bewust bent van het probleem totdat iemand contact met u opneemt via een andere methode om te vragen waarom u niet reageert of waar u bent. Gelukkig kun je het probleem snel oplossen.

De oorzaken van vertraagde of ontbrekende teksten op Android

Tekstberichten hebben drie componenten: de apparaten, de app en het netwerk. Deze componenten hebben meerdere faalpunten. Het apparaat werkt mogelijk niet goed, het netwerk verzendt of ontvangt mogelijk geen berichten of de app heeft mogelijk een bug of een andere storing. In sommige gevallen zijn deze oorzaken niet gemakkelijk te diagnosticeren. SMS-berichten kunnen bijvoorbeeld vertraging oplopen omdat het mobiele netwerk wordt overspoeld met verkeer en berichten worden verzonden in de volgorde waarin ze zijn ontvangen. Rekening houdend met al deze mogelijke faalpunten, is het het beste om te beginnen met het meest voorkomende probleem en de lijst af te werken.

Hoe Androids te repareren die geen teksten ontvangen

Als je geen sms’jes ontvangt op Android en je weet dat iemand ze naar je stuurt, kunnen deze stappen voor probleemoplossing je helpen het probleem op te lossen. Voordat u begint, is het altijd een goed idee om, indien mogelijk, te testen of u sms-berichten van een paar verschillende mensen kunt ontvangen. Dat zou wat aanwijzingen kunnen opleveren over wat het probleem zou kunnen zijn.

  1. Controleer geblokkeerde nummers. Als je weet dat iemand je sms’jes stuurt, maar je ontvangt die sms’jes niet, controleer dan of het nummer is geblokkeerd.

  2. Controleer de receptie. Mobiele netwerken zijn soms onvoorspelbaar. Als je weinig of geen tralies ziet, ga dan naar buiten of zoek een hogere plek binnen. Als je thuis bent, kun je een signaalversterker gebruiken om de ontvangst in het hele huis te verbeteren.

  3. Schakel de vliegtuigmodus uit. Controleer of de vliegtuigmodus is ingeschakeld en controleer uw ontvangst zodra deze is uitgeschakeld. In de vliegtuigmodus wordt elke vorm van draadloze communicatie uitgeschakeld, niet alleen wifi.

  4. Start de telefoon opnieuw op. Soms zijn er eindeloze loops of andere problemen achter de schermen die u misschien niet kunt diagnosticeren, maar die u eenvoudig kunt oplossen door opnieuw op te starten. Hiermee worden ook alle updates van het besturingssysteem geïnstalleerd die de sms-app mogelijk nodig heeft.

  5. Meld iMessage af. Als je vroeger een iPhone gebruikte, vraag dan iedereen die regelmatig met je sms’t om iMessage uit te schakelen of om je een nieuwe sms op je nummer te sturen, in plaats van contact met je op te nemen via een oude sms-thread. Een iMessage-thread vertaalt zich niet naar Android.

  6. Android-update. Installeer eventuele openstaande updates van het besturingssysteem, zelfs als een update niet relevant lijkt voor het probleem dat u ondervindt. Sommige bugfixes en andere reparaties kunnen betrekking hebben op bewerkingen of functies die de sms-app gebruikt. Wacht tot eventuele updates zijn voltooid voordat je sms’t.

  7. Update je favoriete sms-app. Updates lossen vaak obscure problemen of bugs op die kunnen voorkomen dat uw teksten worden verzonden.

  8. Wis de cache van de tekst-app. Start vervolgens de telefoon opnieuw op en start de app opnieuw.

  9. Controleer de website van uw mobiele provider. Als niets anders werkt, zoek dan naar waarschuwingen of updates met betrekking tot netwerkproblemen. Netwerkproblemen zijn misschien niet meteen duidelijk voor eindgebruikers, of hebben alleen invloed op bepaalde functies.