Skip to content

Hoe Nashlie Sephus het technische ecosysteem van Jackson een boost geeft

18 de mei de 2022
NashlieSephus f046b38926c84c1292451aa7f8f18ac7

Wanneer Nashlie Sephus zich een lang leven voorstelt voor haar geboorteplaats Jackson, Mississippi, ziet ze een transformatie voor de stad naar de volgende grote tech hub. Sephus is de oprichter en CEO van The Bean Path, een incubator en technische adviesorganisatie die technisch advies en begeleiding biedt aan individuen en kleine bedrijven om netwerken te helpen groeien en gemeenschappen te bevruchten. De leider van de technische non-profitorganisatie kocht onlangs een landgoed van 14 hectare om een ​​werkruimte te bouwen, het Jackson Tech District.

“Ik wil technische hulp en bekendheid bieden aan mensen in de gemeenschap die anders niet bevoegd zouden zijn geweest met dergelijke middelen of die er geen toegang toe hadden”, vertelde Sephus in een telefonisch interview aan Lifewire. “Ik wil de technische kloof in mijn gemeenschappen overbruggen.” Sephus richtte de non-profitorganisatie in 2018 op om digitale geletterdheid mogelijk te maken, de ontwikkeling van technisch personeel te bevorderen en kleine bedrijven en startups in de gemeenschap te voorzien van technische tools, bewustzijn en knowhow. De CEO van Bean Path heeft ook een missie om het technische ecosysteem in Mississippi te versterken en samenwerking en inclusie in de hele staat te bevorderen, te beginnen met de hoofdstad Jackson. Naast het verstrekken van technisch advies, organiseert The Bean Path kantooruren bij lokale bibliotheken, voert het engineering- en coderingsprogramma’s uit en biedt het beurzen en beurzen aan Jackson-studenten en leden van de gemeenschap.

Snelle feiten

Naam: Nashlie SephusLeeftijd: 36Van: Jackson, Mississippi willekeurig genot: “Ik speel piano en een paar andere instrumenten. Muziek was mijn eerste liefde!”Kerncitaat of motto: “Ik kan alle dingen doen door Christus die mij kracht geeft (Filippenzen 4:13).”

Van een bijzaak naar een droom

Sephus groeide op in Jackson, Mississippi, een stad vernoemd naar voormalig president Andrew Jackson. Sephus zei dat veel zwarte inwoners in de hoofdstad van de staat wonen, maar dat ze weinig eigendom hebben over bedrijven en eigendommen in de binnenstad. Ongeveer 82% van de bevolking van Jackson identificeert zich als zwart of Afro-Amerikaans, en het grotere gebied van Jackson vertoont nog meer diversiteit. “Ondanks het feit dat we een slechte omslag hebben gekregen vanwege ons harde verleden als staat en economische problemen, heeft de stad veel ziel, kunst, muziek en eetcultuur met een gevoel van gemeenschap”, zei Sephus. Sephus brak voor het eerst door in het ondernemerschap tijdens zijn studie computertechniek aan de Mississippi State University. Ze begon te adviseren over websites en softwareontwikkeling voor kleine bedrijven als bijzaak via haar doctoraatsprogramma bij Georgia Tech. Sephus ging aan de slag als Chief Technology Officer en ontwikkelde prototypes voor een startend bedrijf genaamd Partpic, dat uiteindelijk $ 1,5 miljoen aan durfkapitaal ophaalde. “Ik zeg vaak dat ik bij een startup-bedrijf werkte, maar niet echt wist wat een startup was vanwege mijn achtergrond in engineering”, zei Sephus. “Nu heb ik een paar extra bedrijven opgericht en heb ik verschillende anderen geadviseerd.” Nadat Amazon Partpic in 2016 had overgenomen, ging Sephus aan de slag voor de tech e-commerce gigant en is dat blijven doen tijdens het bouwen van The Bean Path. Sephus is gespecialiseerd in software voor kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning. Het verkopen van een bedrijf aan Amazon was een van de meest lonende momenten in de carrière van Sephus. De leider van de non-profitorganisatie heeft het team van The Bean Path opgebouwd tot 10 parttime medewerkers, met plannen om dit najaar enkele fulltimers toe te voegen na een verhoging van $ 300.000 aan financiering.

Nashlie Sephus zit aan een bureau te lezen van haar telefoon

Het idee voor een technische hub ontstond nadat Sephus in 2018 moeite had om een ​​kantoorruimte voor The Bean Path te vinden. Met deze nieuwe ontwikkeling voor gemengd gebruik wil ze het technische ecosysteem van Mississippi versterken, waarvan ze denkt dat deze fysieke ruimte zal verbeteren. Het Jackson Tech District verwacht zeven gebouwen te beslaan en omvat evenementenruimte, appartementen, een supermarkt, een fotostudio, een innovatiestation en meer. “Het Jackson Tech District wordt een innovatiecentrum voor live-werk-play met samenwerking, inclusie en rechtvaardigheid in het achterhoofd,” zei ze. Hoewel Sephus veel succes heeft geboekt in haar ondernemende werk zonder winstoogmerk, worstelt ze op sommige gebieden nog steeds. Haar belangrijkste uitdagingen waren het inzamelen van geld voor een non-profitorganisatie en het overtuigen van mensen om te investeren in het technische ecosysteem van Jackson. Ondanks tegenspoed is Sephus ervan overtuigd dat ze alles kan overwinnen. “Ik geloof dat ik met de juiste strategie, precisie en begrip van de behoeften van de gemeenschap deze uitdagingen kan overwinnen”, zei Sephus. Sephus zei dat de bouw van de technische hub dit najaar zou beginnen. Volgend jaar hoopt ze het eerste gebouw van het Jackson Tech District te lanceren, waar het hoofdkantoor van Bean Path zal komen. Sephus wil ook weer meer evenementen gaan organiseren.