Skip to content

Hoe u uw wifi sneller kunt maken

5 de augustus de 2021
how to make your wi fi faster 50724851 9e701f3ac3a84e9283161e4ecbee8697

Wat te weten

 • De snelste manier om een ​​wifi-netwerk te versnellen, is door de router naar een centrale, onbelemmerde locatie te verplaatsen.
 • Schakel tussen kanalen 1, 6 en 11 om er een te vinden die niet overbelast is.
 • Nog steeds geen verbetering? Koop een range extender als het verplaatsen van de router of het wisselen van kanaal niet werkt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw router verplaatst, het routerkanaal wijzigt en een Wi-Fi-extender installeert om uw draadloze thuisnetwerk te versnellen.

Versnel dingen door de router te herpositioneren

Het klinkt bijna te simpel om waar te zijn, maar de plaatsing van je router kan het verschil maken tussen snelle wifi en slechte wifi. Overweeg de kwaliteit van het signaal en hoe moeilijk het is om de apparaten te bereiken die wifi-toegang nodig hebben. Plaats een router altijd op een onbelemmerde locatie. Als een router zich bijvoorbeeld in een gesloten kast, in de hoek van een kamer of meerdere muren van uw computer bevindt, wordt het signaal onmiddellijk verslechterd, zelfs als het zich op een centrale locatie bevindt. Ga als volgt te werk om een ​​router te verplaatsen:

 1. Koppel de router los van de huidige locatie.

 2. Verplaats de router naar een centrale locatie om het wifi-signaal te verbeteren. Gebruik tijdelijke bedrading om te zien of dit helpt voordat u de kabels opruimt als een oplossing voor de langere termijn.

 3. Zet de router aan en ga met je smartphone, tablet of laptop van kamer naar kamer om het aantal wifi-balken op het apparaat te zien. Als ze zijn verbeterd, is uw verbinding beter dan voorheen en moet u van de nieuwe plaatsing een meer permanente oplossing maken. Een andere handige manier om het signaal te versterken, is door uw router ergens verhoogd te plaatsen. Routers verspreiden hun signaal meestal naar beneden, dus het is het beste als het apparaat om te beginnen op een verhoogd oppervlak staat.

Krijg snellere wifi door het kanaal op de router te wijzigen

Routers verdelen het wifi-signaal in verschillende kanalen. Standaard hebben ze de neiging om te kiezen wat als de beste en meest populaire optie wordt beschouwd, maar dat kan een nadeel zijn. Als je buren hun wifi ook op hetzelfde kanaal gebruiken, kan het kanaal overbelast raken en begint het langzamer te gaan. Sommige nieuwere en meer geavanceerde routers kiezen automatisch het minst drukke kanaal. Kijk in de handleiding van je router of je router dit al doet. Voordat je aan de slag gaat, wil je misschien een internetsnelheidstest doen om erachter te komen waar je begint voordat je de onderstaande acties uitvoert.

 1. Log op uw router in op de routerbeheerpagina en zoek naar iets dat verwijst naar draadloze kanalen.

 2. Normaal gesproken gebruiken 2,4 GHz-routers de kanalen 1, 6 en 11. U kunt een analysetool gebruiken om uit te zoeken of die kanalen overbelast zijn voordat u ze dienovereenkomstig wijzigt.

 3. Sommige routers bieden dual-band technologie, waarbij u er ook voor kunt kiezen om het 5GHz-spectrum te gebruiken, dat vaak minder vaak wordt gebruikt en dus meestal sneller is dan 2,4 GHz. De 5GHz-frequentie is gevoeliger voor fysieke objecten die deze vertragen. Gebruik de 5GHz-frequentie alleen als je router een duidelijk pad naar al je apparaten heeft.

 4. Nadat u van kanaal of spectrum bent veranderd, gebruikt u een internetsnelheidstestsite om te controleren of uw verbinding daadwerkelijk is verbeterd.

Verbeter het signaal met een Range Extender

Merk je op hoe de locatie van je router een enorm verschil maakt voor de verbindingssnelheid van je wifi? Lukt het niet om je router eenvoudig te verplaatsen of is je huis toch te groot, dan kun je een range extender gebruiken om het bereik in huis uit te breiden. Wi-Fi-bereik is een belangrijk onderdeel om uw Wi-Fi soepeler te laten werken. Hier is een kort overzicht van hoe u het bereik kunt uitbreiden.

 1. Koop een wifi range extender. Er zijn veel verschillende apparaten die verschillende budgetten en vereisten dekken. Het is belangrijk dat u de juiste koopt voor uw situatie.

  Iemand die een wifi-bereikvergroter in een stopcontact plaatst

 2. Plaats de wifi range extender op een plek in je huis halverwege tussen de huidige wifi router en het gebied met het zwakste signaal.

 3. Log in op de extender en volg de meegeleverde instructies om deze te laten werken met uw bestaande router.

 4. Als u de voorkeur geeft aan een meer geavanceerde oplossing, kunt u uw extender vervangen door een mesh-netwerk, wat uw probleem waarschijnlijk zou oplossen met een betere dekking.