Skip to content

Ideeën voor schoolprojecten voor studenten IT en computernetwerken

3 de juli de 2021
GettyImages 595349863 597a57e46f53ba00110c16d9

Middelbare scholieren en universiteitsstudenten die computernetwerken en informatietechnologie studeren, worden vaak gevraagd om klasprojecten te voltooien als onderdeel van hun cursussen. Hier zijn een paar ideeën voor een leerling die een schoolproject moet bedenken waarbij computernetwerken betrokken zijn.

Netwerkbeveiligingsprojecten

Studentenprojecten die het beveiligingsniveau van een computernetwerkopstelling testen of demonstreren hoe de beveiliging kan worden geschonden, zijn actueel en belangrijk.

Netwerksniffers

Studenten kunnen een project ontwerpen dat netwerksniffers uitvoert om verkeer dat via een netwerkverbinding wordt verzonden vast te leggen en alle verschillende netwerkprotocollen die het gebruikt te identificeren.

Antivirus

Maak een project dat de effecten meet van antivirussoftware op het processorgebruik en de prestaties van een computer, met of zonder te kijken naar de effectiviteit van antivirussoftware bij het voorkomen van netwerkwormen, Trojaanse paarden en virussen.

Firewall

Studenten die aspirant-softwareontwikkelaars zijn, kunnen een project structureren rond het bouwen van een netwerkfirewalltoepassing.

Opkomende internet- en netwerktechnologieprojecten

Experimenteren met technologieën die momenteel populair zijn in de industrie, kan een geweldige manier zijn om meer te weten te komen over hun echte voordelen en beperkingen. Een project zou bijvoorbeeld kunnen onderzoeken wat er nodig is voor een gezin om hun bestaande huishoudelijke apparaten, verlichting of beveiligingssysteem te laten werken als Internet of Things (IOT)-gadgets en te specificeren welke interessante toepassingen die opstellingen kunnen hebben.

Projecten voor netwerkontwerp en -configuratie

De ervaring met het opzetten van een klein netwerk kan studenten helpen veel te leren over elementaire netwerktechnologieën. Projecten op beginnersniveau omvatten het samenbrengen van verschillende soorten apparatuur en het evalueren van de configuratie-instellingen die elk biedt, waarbij wordt beschreven hoe gemakkelijk of moeilijk het is om bepaalde soorten verbindingen werkend te krijgen. Projecten voor IT-studenten kunnen het plannen van een groot computernetwerk omvatten, zoals een netwerk dat wordt gebruikt door scholen, bedrijven, internetproviders en datacenters. De planning van netwerkcapaciteit omvat een schatting van de apparatuurkosten, beslissingen over de lay-out en overweging van de software en services die het netwerk kan ondersteunen. Een project kan ook betrekking hebben op het bestuderen van het ontwerp van bestaande netwerken, zoals die van een school, en het identificeren van manieren om deze te verbeteren.

Netwerkprestatiestudies

Studenten kunnen de prestatiekenmerken van lokale netwerken en internetverbindingen onder verschillende omstandigheden beoordelen. Een project zou de werkelijke gegevensoverdrachtsnelheden en de latentie van echte netwerkapplicaties kunnen meten, samen met de effecten van netwerkverkeerscongestie op applicaties. Een ander project zou de effecten kunnen meten van fysieke obstakels of bronnen van draadloze interferentie, zoals magnetrons, op actieve netwerkverbindingen. Door verschillende factoren te vergelijken en tegenover elkaar te stellen, ontstaan ​​veel verschillende soorten projecten. Eén project kan prestatieverschillen tussen verschillende soorten netwerkhardware, zoals routers, van verschillende fabrikanten vergelijken, of verschillen in besturingssystemen vergelijken, zoals tussen Windows en Linux. Studenten konden zelfs de prestaties van softwaretoepassingen zoals webservers vergelijken en contrasteren. Aspirant-softwareontwikkelaars zouden hun karbonades kunnen testen door open-source softwaretoepassingen aan te passen om parallelle programmeertechnieken te gebruiken.

Voor jongere studenten

Basis- en middelbare scholieren kunnen zich voorbereiden op dit soort projecten door te leren coderen. Ouders kunnen een paar gratis kindvriendelijke programmeertalen en hulpmiddelen bekijken om hen op weg te helpen.