Skip to content

iOS 15.2 Beta laat je scannen op AirTags en meer

27 de juni de 2022
daniel romero DxP49sBqyGA unsplash 54840fd50c784ffda39c91b986d80cf0

Apple heeft dinsdag de bèta voor iOS 15.2 uitgebracht en nieuwe veiligheidsverbeteringen toegevoegd aan de Zoek mijn-app. Met de update heeft Apple verschillende nieuwe functies toegevoegd die gebruikers kunnen testen. De Find My-app heeft een enorme update ontvangen in de bètaversie van iOS 15.2, inclusief de optie om te scannen op AirTags en andere Find My-items die ze zouden kunnen volgen.

Volgens MacRumors kunnen gebruikers de Zoek mijn-app openen in de bètaversie van iOS 15.2 en het tabblad ‘Items’ selecteren. Ze kunnen dan de optie ‘Items die mij kunnen volgen’ kiezen om onbekende items om hen heen te vinden die mogelijk kunnen worden gebruikt om ze te volgen. Wanneer geactiveerd, zal de functie Onbekende items scannen naar alles in de buurt en u vervolgens waarschuwen voor alles wat het vindt. Apple geeft vervolgens instructies om die apparaten uit te schakelen, zodat ze niet langer kunnen worden gebruikt voor trackingdoeleinden zonder uw toestemming.

De update brengt ook een verbeterde optie om gebruikers te helpen verloren items te vinden. Dit is hetzelfde als de vorige selectie ‘Identificeer gevonden item’, en het zal apparaten in de buurt scannen. Na het scannen kan de app instructies geven om u te helpen contact op te nemen met de eigenaar van het item, zodat het kan worden geretourneerd. Apple laat gebruikers ook gepersonaliseerde instructies op hun apparaten aanbieden.

De Zoek mijn-app op iPhone, iPad en Mac

Deze nieuwe functies maken deel uit van Apple’s actie om veiligheidsmaatregelen te bieden tegen het gebruik van AirTags en andere Zoek mijn-apparaten voor kwaadaardige doeleinden, zoals stalking. AirTags zijn ontworpen om binnen acht tot 24 uur een geluid af te spelen nadat ze van hun eigenaar zijn gescheiden, en Apple zal nu iPhone-bezitters waarschuwen als er een AirTag in de buurt is. Apple werkt naar verluidt aan een app voor Android-telefoons die onbekende AirTags of andere Find My-apparaten zal detecteren.