Skip to content

Kan ik een inbelinternetservice delen via een draadloos netwerk?

27 de juli de 2021
GettyImages 77740331 947a05469cd34b5cbcb65dadbcb2e353

Het delen van breedbandinternetdiensten via draadloze netwerken is niet moeilijk met de huidige routers en andere thuisnetwerkapparatuur. Maar hoe zit het met mensen met inbelinternet – kunnen ze ook delen?

Kan ik een inbelservice delen via een draadloos netwerk?

Ja, het is mogelijk om inbelinternettoegang te delen via een draadloos thuisnetwerk of een ander draadloos LAN (of WLAN). Draadloze LAN’s ondersteunen de hoeveelheid bandbreedte die nodig is om een ​​inbelinternetservice te delen. Inbellen werkt echter met zulke lage snelheden dat internetverbindingen traag werken op WLAN’s, vooral wanneer ze met meerdere computers tegelijk worden gebruikt. Probeer een van de volgende benaderingen om de effectiviteit te maximaliseren.

Bekabelde router met draadloos toegangspunt

Deze optie vereist drie hardware-onderdelen naast draadloze netwerkkaarten voor de clientcomputers: een bedrade breedbandrouter, een externe modem en een draadloos toegangspunt. Sluit de externe modem aan op deze router voor internettoegang en verbind vervolgens het draadloze toegangspunt met de router voor draadloze toegang. Niet alle breedbandrouters ondersteunen externe modems; zoek naar die met RS-232 seriële poorten.

Ad hoc modus met Windows ICS

Als alternatief kunt u Windows Internet Connection Sharing (ICS) of vergelijkbare software proberen die afhankelijk is van één computer die de internetverbinding host. Deze optie vereist minimaal dat de hostcomputer een modem heeft (intern of extern) en dat alle draadloze netwerkkaarten zijn geconfigureerd voor ad-hoc (peer-to-peer) modus. Deze optie werkt het beste als u maar een paar thuiscomputers dicht bij elkaar hebt staan. Degenen die de voorkeur geven aan de eerste optie hebben meestal een bekabelde breedbandrouter die externe modems ondersteunt. Omdat de tweede optie geen bekabelde router of een externe modem vereist, is het meestal goedkoper en gemakkelijker in te stellen voor degenen die vanaf het begin nieuwe thuisnetwerken bouwen.

WiFlyer

U kunt ook overwegen om het WiFlyer-product aan te schaffen dat is ontworpen om als inbelrouter te werken. Deze optie is het eenvoudigst te installeren van de opties die hier worden besproken, maar het duurst in termen van apparatuurkosten.

Andere gespecialiseerde draadloze routers

Als geen van de bovenstaande opties haalbaar is, hebt u een draadloze router nodig met een RS-232 (seriële) poort om de inbellijn te delen via een externe modem. De reguliere modellen van tegenwoordig hebben niet zo’n seriële poort. Producten die dat wel zijn, zijn meestal niet meer leverbaar modellen of duurdere routers die zijn ontworpen om inbellen als failover-optie te gebruiken. Sommige residentiële routers die seriële poorten bieden voor externe modems zijn:

  • ZoomAir internetgateway IG-4165
  • SMC-barricade 7004AWB
  • Vroege modellen van het Apple Airport-basisstation