Skip to content

Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden terwijl ik VoIP gebruik?

19 de juli de 2021
Smartphone or landline SteveDF E Getty 5804f5193df78cbc28959a2d

In de meeste gevallen kunt u een telefoonnummer overzetten naar een VoIP-dienst. Het wordt aanbevolen, zodat u niet al uw contacten een nieuw nummer hoeft te geven.

Kan ik mijn telefoonnummer behouden met VoIP?

U gebruikt al jaren een telefoonnummer en veel mensen herkennen u of uw bedrijf erdoorheen, en u wilt het niet in de steek laten voor een nieuw nummer. Overstappen op VoIP betekent wisselen van telefoonaanbieder en ook van telefoonnummer. Kunt u uw bestaande vaste PSTN-telefoonnummer nog gebruiken met uw nieuwe VoIP-dienst? Staat uw VoIP-serviceprovider u toe om uw bestaande telefoonnummer te behouden? In principe wel, u kunt uw bestaande nummer meenemen naar de nieuwe VoIP-dienst (internettelefonie). Er zijn echter beperkingen. Het is mogelijk dat u uw nummer niet kunt overzetten als u verhuist en als gevolg daarvan het netnummer verandert.

Beperkingen voor overdracht van VoIP-nummers

Deze functie is niet altijd gratis. Sommige VoIP-bedrijven bieden tegen betaling nummerbehoud aan. De kosten die in rekening worden gebracht kunnen een eenmalige betaling zijn of een maandelijks te betalen bedrag, zolang u het overgedragen nummer behoudt. Dus, als u nummerportabiliteit belangrijk vindt, praat er dan over met uw provider en houd rekening met de uiteindelijke vergoeding in uw kostenplanning. Naast de vergoeding kan het overzetten van een nummer bepaalde beperkingen met zich meebrengen. Mogelijk kunt u niet profiteren van bepaalde functies die worden aangeboden met de nieuwe service. Dit geldt vooral voor functies die zijn gekoppeld aan hun nummers, die vaak gratis worden gegeven bij een nieuwe dienst. Een manier waarop mensen deze beperking vermijden, is door te betalen voor een tweede lijn met hun geporteerde nummer. Zo heb je alle features van de nieuwe dienst en kun je toch je oude lijn gebruiken.

Wat is nummerbehoud?

Nummerportabiliteit is de mogelijkheid om uw telefoonnummer van de ene telefoonserviceprovider met een andere te gebruiken. Dit is mogelijk tussen telefoonserviceproviders, of ze nu een bekabelde of draadloze service aanbieden. De regelgevende instantie in de VS, de FCC, oordeelde dat alle VoIP-serviceproviders telefoonnummerportabiliteit moeten aanbieden.

Zorg ervoor dat uw records overeenkomen

Als u uw bestaande nummer wilt behouden, is er één belangrijk ding om in gedachten te houden: de persoonlijke gegevens van uw nummer moeten bij beide bedrijven exact hetzelfde zijn. De naam en het adres dat u opgeeft als de eigenaar van het account, moeten bijvoorbeeld bij beide bedrijven exact hetzelfde zijn. Een telefoonnummer is altijd gekoppeld aan een naam en een adres. Als u wilt dat het nummer bij het nieuwe bedrijf bijvoorbeeld dat van uw echtgenoot is, dan is het niet overdraagbaar. Ze zullen een nieuw nummer moeten gebruiken dat ze van het nieuwe bedrijf hebben gekregen.