Skip to content

Kevin Dedner: leider in geestelijke gezondheidstechnologie

21 de juli de 2021
ScreenShot2021 02 16at10.57.40AM 800b0250dce34954be14a81444e6015b

Na een donkere periode in zijn leven nam Kevin Dedner het heft in eigen handen toen hij de behoefte voelde om grip te krijgen op zijn geestelijke gezondheid.

Dedner lanceerde in januari 2018 Hurdle, een digitaal platform voor geestelijke gezondheidszorg dat zich richt op het bieden van geestelijke gezondheidsdiensten en zelfzorgondersteuning aan mensen van kleur. Dedner zette zich in juni 2018 volledig in voor het bedrijf, met als doel de zwarte gemeenschap betere toegang te bieden tot digitale geestelijke gezondheidsdiensten. Deze missie werd voor Dedner nog duidelijker toen de gezondheidscrisis vorig jaar toesloeg, gevolgd door de burgerlijke onrust na de dood van George Floyd. “We hebben een expliciete focus op zwarte mensen, en zwarte mensen zijn toevallig het zwaarst getroffen door de pandemie”, vertelde Dedner. reddingsdraad in een telefonisch interview. “We zien dat er een duidelijke vraag is in de markt naar onze diensten, dus dit jaar staat in het teken van hoe we het bedrijf verder kunnen brengen en hoe snel we dat kunnen doen.” De reeks geestelijke gezondheidsdiensten van Hurdle zit boordevol meditatiegidsen, dagelijkse motiverende berichten en teletherapie van getrainde therapeuten die zijn uitgerust om te werken met mensen met gedeelde interesses, uitdagingen en culturele achtergronden. Sinds het sluiten van de eerste startkapitaalronde van $ 5 miljoen in januari, is het bedrijf bezig met het uitbouwen van zijn platform om het toegankelijk te maken via een alles-in-één web- en mobiele applicatie.

Snelle feiten over Kevin Dedner

Naam: Kevin Dedner
Leeftijd: 44
Van: Little Rock, Arkansas
Willekeurig genot: Hij werkt aan het schrijven van een boek, veel dagboeken, lezen en zich overgeven aan paardrijden.
Sleutelcitaat of motto waar hij naar leeft: “Heb iedereen lief, vertrouw er een paar, doe niemand kwaad.” Dedner heeft dit specifieke citaat het afgelopen decennium op Facebook gedeeld, dus het blijft in zijn herinneringen verschijnen om hem eraan te herinneren. “Het vertegenwoordigt echt heel veel mijn leven, zelfs hoe ik mijn werk probeer te benaderen”, zegt hij.

Geestelijke gezondheid staat aan het roer

Dedner verhuisde in 2011 naar Washington, DC met een adviespraktijk op het gebied van volksgezondheid. Destijds had hij geen idee dat hij zich zou wagen aan het werk dat hij nu doet als tech-oprichter. “Door mijn adviespraktijk te laten groeien, werkte ik mezelf in mentale uitputting die leidde tot een periode van depressie”, zei hij. Het was na deze periode van duisternis dat Dedner een carrière in digitale gezondheid begon te verkennen, en dat leidde tot de geboorte van Hurdle. Dedner richtte het bedrijf drie jaar geleden op als Henry Health, dat sindsdien is omgedoopt tot Hurdle. Het bedrijfsmodel van het bedrijf is erop gericht zijn platform rechtstreeks aan werkgevers te verkopen, in tegenstelling tot consumenten, waarvan Dedner hoopt dat het Hurdle op de lange termijn zal helpen opschalen. “Een van de dingen over ons bedrijf op dit moment is dat we ook bezig zijn het bedrijf gaandeweg te leren. We kunnen een paar tekortkomingen hebben omdat we begrijpen hoe we dit bedrijf veel sneller kunnen schalen”, zei Dedner. “Het was een langzaam proces om erachter te komen hoe het bedrijf op te bouwen, maar ik denk dat we nu een mooie blauwdruk hebben om het bedrijf vooruit te helpen.”

Een portret van Kevin Dedner.

Het bedrijf begon in 2019 met het bieden van therapie, maar heeft sinds de pandemie vorig jaar een grotere vraag naar zijn diensten gezien en meer mensen stonden open voor het concept van telezorg. Hij zei dat geestelijke gezondheidsproblemen, zoals hij heeft ervaren, veel voorkomen binnen de zwarte gemeenschap, en hij wil het stigma van het zoeken naar therapie wegnemen. “Helaas beëindigt 50% van de Afro-Amerikanen de therapie voortijdig vanwege de geschiktheid van de zorgverlener,” zei hij. “Als de stelling van ons bedrijf waar is, zullen we dat veranderen.”

Groei en focus

Zoals de meeste Black tech-oprichters, heeft Dedner moeite gehad om risicokapitaal aan te trekken. Ondanks het sluiten van een seed-ronde, denkt hij nog steeds aan manieren om zijn bedrijf op de lange termijn te financieren, en hij hoopt dat de investeringsgemeenschap meer tijd zal gaan besteden aan het aannemen van pitches van oprichters van minderheden. “Het ding over het aantrekken van durfkapitaal is dat het ongelooflijk moeilijk is”, zei Dedner. “Ik denk dat het inherent oneerlijk is tegenover mensen uit kansarme milieus.” Het bedrijf, dat begin 2020 ook een kleine vrienden- en familieronde afsloot, heeft in totaal bijna $ 6 miljoen opgehaald. Met de nieuwe startfinanciering hoopt Dedner tegen eind maart een aantal sleutelfiguren toe te voegen aan het team van negen van Hurdle. “Heb iedereen lief, vertrouw er een paar, doe niemand kwaad.” Dit jaar concentreerde hij zich op het uitbreiden van het bedrijf naar werkgevers in andere staten, het verbinden met meer therapeuten en het uitbouwen van het vlaggenschipplatform van Hurdle. Het bedrijf is momenteel operationeel in Washington, DC; Maryland; en Virginia, met plannen om uit te breiden naar ten minste drie nieuwe markten. “Ik denk dat geestelijke gezondheid meer een spectrum van diensten zou moeten zijn, en ons platform is ontworpen om een ​​spectrum van diensten aan te bieden,” zei hij. “Ik denk dat we de visie hebben over hoe de zorg er in de toekomst uit moet zien.”