Skip to content

Khang Vuong: gezondheidszorgadvocaat voor de middenklasse

3 de augustus de 2021
KhangVuong d90c802b819741a297291d835e7762e4

Khang Vuong is op een missie om de vooruitzichten van betaalbare gezondheidszorg te veranderen via het technische platform dat hij heeft gebouwd.

Vuong richtte in 2019 Mira op, een gezondheidstechbedrijf dat een online platform beheert dat onderverzekerde of onverzekerde personen met medische zorg verbindt. Hij werd geïnspireerd om het bedrijf te starten nadat hij in de gezondheidszorg had gewerkt en een hiaat in de medische dekking opmerkte bij veel arme en middenklasse individuen. Bij het zoeken naar een oplossing wist Vuong dat het inbouwen van technologie de beste manier zou zijn om mensen te bereiken. Via het Mira-platform kunnen gebruikers de dichtstbijzijnde eerstelijnszorg, spoedeisende zorg, laboratorium en apotheek bij hen in de buurt vinden om aan hun medische behoeften te voldoen tegen een betaalbare prijs. Het platform is gebaseerd op lidmaatschap en richt zijn marketing op jonge professionals, zoals freelancers en onafhankelijke contractanten. “Ik wilde iets vinden en mensen van dienst zijn die tot de middenklasse behoren, maar vastzaten met een van die pijnpunten zoals gezondheidszorg”, vertelde Vuong aan Lifewire in een video-interview.

Snelle feiten

Naam: Khang Vuong
Leeftijd: 28
Van: Vietnam
Willekeurig genot: Hij brengt een boek uit in 2024
Sleutelcitaat of motto waar hij naar leeft: “Ik val elke dag aan alsof het mijn laatste dag is.”

Hoe het bouwen van een app tot stand kwam

Vuong verhuisde naar de Verenigde Staten toen hij een tiener was na het bijwonen van een zomerkamp in Atlanta. Hij ging naar de Universiteit van Tennessee voor een bacheloropleiding en begaf zich uiteindelijk naar Washington, DC voor een graduate school aan de George Washington University. Vuong groeide op in een arm gezin, zei hij, dus hij had het financieel moeilijk toen hij voor het eerst naar de VS verhuisde. Om het nog erger te maken, kreeg hij vaak van zijn professoren op de universiteit te horen dat hij daar niet thuishoorde. Ondanks de twijfelaars bleef Vuong optimistisch en gefocust. Hoewel zijn opleiding gericht was op gezondheidszorg, zei Vuong dat hij altijd al interesse had in technologie en gadgets – iets waar hij uit trok bij het conceptualiseren van zijn bedrijf. Uiteindelijk was het zijn eigen worsteling met gezondheidskosten die hem ertoe bracht ondernemer te worden.

Portret van Khang Vuong

“Ik was ongeveer negen jaar onverzekerd omdat ik hier zonder mijn ouders kwam, dus ik had niemand met een plan waar ik onder kon komen”, zei hij. Op de vraag hoe Mira verschilt van andere vergelijkbare platforms zoals Zocdoc, zei Vuong dat zijn app gewoon meer doet voor gebruikers dan zijn concurrenten. Een aspect dat Mira onderscheidt, is dat het samenwerkt met zorgverleners, waardoor gebruikers de kosten van hun afspraken vooraf kunnen zien en betalen om te voorkomen dat ze worden overspoeld met buitensporige rekeningen. “Als je nadenkt over de ervaring van iemand die niet verzekerd is, is dit levensveranderend, en het zou zelfs kunnen zijn als je een verzekering hebt”, zei hij. “Ten eerste omdat je weet waar je heen moet en hoeveel het gaat kosten.” Sinds de oprichting twee jaar geleden heeft Mira haar netwerk uitgebreid tot 125 zorgpartners in gebieden van Washington, DC tot New York.

Hoe Vuong van plan is Mira . te schalen

Mira begon met alleen Vuong, een marketingvertegenwoordiger en een ingenieur, voordat ze uiteindelijk uitbreidde tot een team van 15 na het verkrijgen van durfkapitaalfinanciering. Vuong haalde rond de lancering van Mira eerst 160.000 dollar op bij engelinvesteerders. “Rond oktober vorig jaar zeiden we op een gegeven moment oké, laten we dit serieuzer aanpakken. Het werkt goed”, zei hij. “De toekomst van werk komt met de toekomst van uitkeringen, of het gebrek daaraan. Maar daar heeft niemand het over.” Hoewel de financiering Mira enorm heeft geholpen om te groeien, zei Vuong dat het niet gemakkelijk was om het veilig te stellen. Toen hij voor investeerders pitchte, zei Vuong dat hij worstelde met het feit dat ze geen empathie leken te hebben met de bevolking die hij probeert te dienen. Hij zei dat ze hem vaak vertelden dat ze geen onverzekerde mensen kenden. Maar hij was onvermurwbaar om hen te vertellen dat die mensen daar waren, wat volgens hem nog moeilijker was als Aziatische oprichter. “Wat ik ontdekte, was de harde waarheid dat ik een solo-oprichter ben en uiteindelijk geen Amerikaan ben”, zei hij. “Veel van die achtergrond zorgt voor een zware strijd als het gaat om het verhogen van VC.” Mira heeft een lange weg afgelegd sinds haar oprichting. Vuong zei dat het bedrijf zijn platform eerst met een eenvoudig formulier op Wix lanceerde voordat het een robuuster platform bouwde dat een jaar geleden werd gelanceerd. Nu vraagt ​​Mira’s gebruiksvriendelijkere app gebruikers eenvoudig wat ze nodig hebben, stuurt ze naar de dichtstbijzijnde faciliteit, plant een afspraak en int hun betaling. Hoewel Vuong enthousiast is over de groei van zijn bedrijf, is hij niet bepaald enthousiast over het feit dat meer mensen het platform van Mira moeten gebruiken, vooral tijdens de pandemie. In het afgelopen jaar zei hij dat veel gebruikers zich in deze moeilijke tijden bij Mira hebben aangesloten als een gap-oplossing. “Helaas zijn we in de gezondheidszorg, en als we groeien, betekent dat dat meer mensen ziek worden”, zei hij.

Een screenshot van de Mira-app.

“Ik bid nooit tot God om me meer boekingen te geven, maar vanwege de pandemie zien we dat veel mensen hun baan kwijtraken, en meer mensen verliezen hun uitkering in de gezondheidszorg en dus komen ze naar ons.” Sinds afgelopen maart zei Vuong dat Mira’s lidmaatschapsbehoud meer dan 80% is. Vooruitkijkend hoopt hij Mira dit jaar naar meer markten uit te breiden. Bovenal zei Vuong dat hij eraan werkt om Mira te verbeteren als een langetermijnoplossing voor de gezondheidszorg. Hij denkt niet alleen na over hoe Mira nu kan helpen, hij denkt na over hoe het nuttiger kan zijn als mensen vanuit huis blijven werken en overstappen naar de kluseconomie. “De toekomst van werk komt met de toekomst van voordelen, of het gebrek daaraan”, zei hij. “Maar daar heeft niemand het over.”