Skip to content

Kunt u Skype als uw huistelefoon gebruiken?

23 de juli de 2021
Skype Home Office Web 56a6c6025f9b58b7d0e4868f

Kan Skype uw vaste telefoondienst voor thuisgebruik vervangen? Niet helemaal. Je hebt nog steeds een vaste of mobiele telefoon nodig om toegang te krijgen tot de nooddiensten van 911, die niet beschikbaar zijn op VoIP-platforms. Als u uw maandelijkse telefoonrekening wilt verlagen, kunt u overwegen Skype te gebruiken voor uw gesprekken in plaats van uw vaste lijn. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Skype op Android OS 4.0.4 of hoger of iOS 10 of hoger.

Wat u nodig hebt om Skype-gesprekken te voeren

Zorg eerst voor een goede internetverbinding. Een wifi-hotspot in huis is ideaal. Tegenwoordig hebben de meeste internetproviders er een bij uw abonnement. Dan hebt u een mobiele telefoon nodig die verbinding kan maken met de Wi-Fi-hotspot en Skype kan gebruiken.

Skype-gesprekken voeren

Nadat u uw apparatuur hebt ingesteld, volgt u de onderstaande stappen om te bellen via Skype.

  1. Installeer de Skype-app op uw mobiele apparaat.

  2. Meld u aan voor een maandelijks Skype-abonnement. Je hebt er een nodig om onbeperkt te kunnen bellen naar vaste en mobiele telefoons. Als u in de VS woont, kost een abonnement $ 2,99 per maand. Hoewel het zegt dat het onbeperkt is, rekent het Amerikaanse abonnement $ 0,15 extra per minuut als je 2.000 minuten per maand gebruikt. Als u niet veel minuten nodig heeft, kunt u ook Skype-tegoed kopen in plaats van een abonnement. Hiermee kunt u ook tegen verschillende tarieven over de hele wereld bellen en betalen terwijl u werkt.

  3. Zoek de persoon die u wilt bellen vanuit uw Contacten lijst. Wanneer u de contactenlijst van uw telefoon synchroniseert met uw Skype-contactenlijst, kunt u Skype-gesprekken voeren door de Skype-knop te selecteren naast de persoon die u wilt bellen.

  4. Selecteer het contact dat u wilt bellen en kies vervolgens de Audiogesprek knop. Als u een groepsoproep wilt plaatsen, voegt u nog een contactpersoon toe.

  5. Selecteer aan het einde van een gesprek de Ophangen knop om op te hangen.

Als je via Skype gebeld wilt worden, heb je een online telefoonnummer nodig. Er is een Skype-nummer aan uw account gekoppeld waarmee u inkomende oproepen vanuit de app kunt beantwoorden. U kunt het land en het netnummer voor uw nieuwe nummer kiezen. Overweeg om je vaste lijn te behouden. Aangezien Skype geen noodoproepen toestaat, hebt u een vaste lijn nodig als u 911 moet bellen.