Skip to content

Ligt Mediacom plat… of ligt het aan jou?

2 de augustus de 2021
Mediacomoutagemap 067f88aca591414eb04b103a36693e0c

Als er iets misgaat met de internet- en kabeltelevisiediensten van Mediacom, is het niet altijd gemakkelijk te zeggen of het veel mensen in verschillende staten treft of dat het gewoon een probleem met u is. Er zijn echter verschillende dingen die u kunt doen om erachter te komen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u:

 • Controleer op grootschalige storingen in het netwerk van Mediacom.
 • Los veelvoorkomende internet- en televisieproblemen aan uw kant op.

Hoe weet u of Mediacom niet beschikbaar is?

Als u denkt dat Mediacom misschien niet voor iedereen werkt, kunt u met deze tips snel zoeken naar wijdverbreide storingsinformatie.

 1. Zoek op Twitter naar #mediacomdown. Zoek naar tijdstempels voor tweets die aangeven dat andere mensen net als u problemen hebben met Mediacom. Terwijl je bent op Twitter, check Mediacom’s Twitter-pagina om te zien of er updates zijn.

 2. Kijk op de Facebookpagina van Mediacom. Als er zich een grootschalig probleem voordoet, kan het bedrijf hier informatie over posten.

 3. Gebruik een externe “statuschecker” -website zoals Downdetector, Downhunter of Outage.Report. Deze sites bieden dekkingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen in het netwerk van Mediacom en welke diensten (internet of televisie) worden beïnvloed.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Mediacom

Het oplossen van problemen kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de service die problemen voor u veroorzaakt. Probeer deze tips om te ontdekken waar het probleem zou kunnen zijn.

 1. Controleer uw accountstatus bij Mediacom. Bevestig dat uw account up-to-date is en niet in een status is geplaatst die uw services blokkeert.

 2. Controleer problemen met de internetverbinding op verschillende manieren. Zorg er bovendien voor dat u het voor de hand liggende niet over het hoofd hebt gezien, zoals:

  • Zijn alle kabels tussen de apparaten correct aangesloten?
  • Geeft het internetmodem foutmeldingen weer?
  • Werkt je wifi naar behoren?
  • Zijn er objecten die internetsignalen lijken te blokkeren?
  • Werkt de elektriciteitsvoorziening van uw huis?
 3. Voer basiscontroles uit voor het oplossen van problemen met tv/kabelboxen als het probleem zich voordoet bij het bekijken van uw tv-programma’s. Zoeken:

  • Losse verbindingen: zoek naar indicatielampjes, controleer of de kabeldoos goed is aangesloten en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Vergeet niet de HDMI-aansluiting te controleren.
  • Batterijproblemen: schakel de tv en de kabelbox handmatig in en gebruik vervolgens de afstandsbediening om beide uit te schakelen. Vervang de batterijen als de afstandsbediening niet werkt.
  • Inputproblemen: Is Input ingesteld op TV? Druk op de INPUT-knop op de tv en blader naar de juiste optie voor uw televisietoestel als dit niet het geval is.
  • Is wifi goed verbonden met je smart-tv?

  Als deze controles het probleem niet oplossen, probeer dan uw kabelbox opnieuw op te starten. Als je nog steeds problemen ondervindt, kijk dan op deze Mediacom-pagina voor het oplossen van problemen voor meer tips voor kabelboxen en tips voor foutmeldingen voor digitale tv.

 4. Als u een kabelmodem heeft, ligt het probleem mogelijk in de telefoon die erop is aangesloten. Als alle andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op uw kabelmodem, probeert u het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Vervolgens:

  • Zorg ervoor dat alle kabels correct zijn aangesloten tussen de telefoon en de kabelmodem.
  • Controleer of andere elektrische apparaten de modem niet storen: staat deze te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten?
  • Probeer uw modem opnieuw in te stellen.
 5. Als je al deze stappen hebt geprobeerd en het werkt nog steeds niet, neem dan contact op met de klantenservice van Mediacom op 1-855-633-4226 of op Twitter. Je kunt ze ook sms’en op 66554.