Skip to content

Linksys E2500 standaard wachtwoord

5 de augustus de 2021
linksys e2500 router 58822bf45f9b58bdb3638686

Voor alle versies van de Linksys E2500 N600 router is het standaardwachtwoord: beheerder. Zoals met de meeste wachtwoorden, is het standaardwachtwoord van de E2500-router hoofdlettergevoelig. Hoewel sommige Linksys-routers geen standaardgebruikersnaam vereisen, doet de Linksys E2500-router dat wel: Hij gebruikt geen gebruikersnaam. Het standaardwachtwoord is echter: beheerder. Dat klopt. De gebruikersnaam is standaard leeg. Net als andere Linksys-routers, 192.168.1.1 is het standaard IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de router. Er zijn drie verschillende hardwareversies voor de Linksys E2500, maar ze gebruiken allemaal dezelfde gebruikersnaam, hetzelfde wachtwoord en IP-adres.

Wanneer het standaardwachtwoord van de E2500 niet werkt

Het standaardwachtwoord en de gebruikersnaam van de Linksys E2500 zijn altijd hetzelfde wanneer de router voor het eerst wordt geïnstalleerd, maar u kunt (en moet) beide wijzigen in iets unieks en aanzienlijk veiliger. Het enige nadeel hiervan is natuurlijk dat deze nieuwe, meer gecompliceerde woorden en cijfers gemakkelijker te vergeten zijn dan een lege gebruikersnaam en admin. Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord die u aan de router hebt toegewezen niet weet, moet u deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Het resetten van de E2500 naar de fabrieksinstellingen is de enige manier om de standaard gebruikersnaam en wachtwoord te herstellen. Hier is hoe:

  1. Zorg ervoor dat de router is aangesloten en ingeschakeld.

  2. Draai de E2500 fysiek om zodat je volledige toegang hebt tot de onderkant.

  3. Gebruik een klein, scherp voorwerp zoals een rechtgebogen paperclip en houd de knop ingedrukt Resetten knop 10 seconden ingedrukt. Blijf op de Reset-knop drukken totdat de lampjes van de Ethernet-poort aan de achterkant tegelijkertijd knipperen.

  4. Koppel het netsnoer 10 tot 15 seconden los en sluit het vervolgens weer aan.

  5. Wacht 30 seconden voordat u verdergaat, zodat de E2500 voldoende tijd heeft om weer op te starten.

  6. Controleer of de netwerkkabel nog steeds is aangesloten op de computer en router.

Nu de instellingen zijn hersteld, hebt u toegang tot de Linksys E2500 op http://192.168.1.1 met de standaard login-informatie zonder gebruikersnaam en beheerder voor zowel het wachtwoord. Zorg ervoor dat u het wachtwoord van de router wijzigt in iets veiligs, evenals de gebruikersnaam als u een extra beveiligingslaag wilt. Het is misschien een goed idee om het nieuwe wachtwoord op te slaan in een gratis wachtwoordmanager, zodat je het nooit meer vergeet. Nu moet u uw draadloze netwerkinstellingen opnieuw configureren, omdat het resetten van de E2500 al uw aangepaste instellingen heeft verwijderd. Dit omvat uw netwerknaam, netwerkwachtwoord en eventuele andere aangepaste instellingen die u mogelijk hebt geconfigureerd, zoals regels voor poortdoorschakeling of aangepaste DNS-servers.

Wanneer u geen toegang heeft tot uw E2500-router

De meeste routers zijn toegankelijk als een URL via hun IP-adres, dat in het geval van de E2500 standaard http://192.168.1.1 is. Als u dit adres echter ooit in iets anders heeft gewijzigd, moet u weten wat dat adres is voordat u kunt inloggen. Het vinden van het Linksys E2500 IP-adres is eenvoudig en vereist geen proces dat zo ingewikkeld is als het resetten van de hele router . U kunt het IP-adres van de router vinden als ten minste één computer die op de router is aangesloten normaal werkt. Als dit het geval is, moet u de standaardgateway weten die de computer gebruikt.

Linksys E2500 Firmware en handmatige downloadkoppelingen

De Linksys E2500 hardwarehandleiding voor versie 1.0 en 2.0 gebruiken beide dezelfde gebruikershandleiding. De hardwareversie 3.0-handleiding is specifiek voor die versie van de Linksys E2500. Beide handleidingen zijn in pdf-formaat. Huidige firmwareversies en andere downloads voor deze router zijn te vinden op de Linksys E2500 Downloads-pagina. Als u de firmware van de Linksys-router wilt bijwerken, download dan de firmware die bij de hardwareversie van uw router hoort. Elke hardwareversie heeft zijn eigen downloadlink. Voor de E2500 gebruiken zowel versie 1.0 als versie 2.0 dezelfde firmware, maar er is een geheel andere download voor versie 3.0. U vindt het versienummer aan de zijkant of onderkant van de router.