Skip to content

Linksys EA2700 standaard wachtwoord

10 de juli de 2021
linksys e2700 n600 56bc730d5f9b5829f84e3231

Het standaardwachtwoord van de Linksys EA2700 is: beheerder (allemaal kleine letters). Naast het vereisen van een wachtwoord, gebruikt de EA2700-router de standaard gebruikersnaam beheerder. Het standaard IP-adres van de EA2700 dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de router is: 192.168.1.1. Dit is een veelvoorkomend standaard IP-adres onder Linksys-routers. Het modelnummer van dit apparaat is EA2700, maar het wordt ook op de markt gebracht als de Linksys N600-router.

Welke hardwareversie heb je?

Sommige routers zijn er in twee of meer hardware- of firmwareversies, elk met verschillende standaardaanmeldingsgegevens. De EA2700 is echter slechts in één versie beschikbaar en gebruikt daarom slechts één set inloggegevens. U vindt de hardwareversie aan de onderkant of zijkant van het modelnummer, gelabeld met een “v” om de versie aan te geven. Als u geen versienummer op uw router ziet, kunt u ervan uitgaan dat het versie 1 is.

Als het standaardwachtwoord van de EA2700 niet werkt

Hoewel een standaardwachtwoord handig is wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij een router, kunt en moet u dit zo snel mogelijk wijzigen. Een wachtwoord wijzigen in iets alleen jij weten betekent echter dat alleen jij het kunt onthouden – en het kunt vergeten, wat gemakkelijk te doen is als het zo veilig is als het zou moeten zijn. Als u het wachtwoord van uw EA2700-router bent vergeten, volgt u de onderstaande stappen om de instellingen van de Linksys-router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor de hierboven vermelde standaard gebruikersnaam en wachtwoord worden hersteld. Een reset is niet hetzelfde als een herstart. Een herstart (of reboot) houdt alleen in dat je je router uit- en weer aanzet; het verandert niets aan de instellingen. Een herstart zet uw router echter terug naar de fabrieksinstellingen.

  1. Zorg ervoor dat de Linksys EA2700 is ingeschakeld en draai hem dan ondersteboven zodat u bij de onderkant kunt.

  2. Houd met iets kleins en puntigs, zoals een paperclip of een minischroevendraaier, de Resetten knop gedurende 15 seconden ingedrukt. De lampjes van de Ethernet-poort aan de achterkant van de router knipperen tegelijkertijd om aan te geven dat de router wordt gereset.

  3. Wacht 15-30 seconden totdat de EA2700 weer volledig is ingeschakeld.

  4. Verwijder de voedingskabel van de achterkant van de router voor slechts 5 seconden of zo, en steek hem dan weer in.

  5. Na nog eens 30 seconden, of zodra het stroomindicatielampje op de achterkant van de router verandert van een langzame flits naar een constant licht, is de router klaar voor gebruik.

  6. U kunt nu inloggen op de EA2700 en de verloren instellingen (draadloos netwerkwachtwoord, enz.) opnieuw configureren met de beheerder gebruikersnaam en wachtwoord op http://192.168.1.1. Zorg ervoor dat u het routerwachtwoord wijzigt in iets dat veiliger is dan: beheerder. Overweeg ook om het nieuwe wachtwoord ergens veilig op te slaan, zoals in een gratis wachtwoordbeheerder, om te voorkomen dat u het opnieuw vergeet.

Het opnieuw toevoegen van alle aanpassingen die u aan uw router hebt aangebracht nadat u ze opnieuw hebt ingesteld, kan een vervelend proces zijn. Overweeg om een ​​back-up van de EA2700-configuratie te maken naar een bestand dat u op de router kunt terugzetten als u het ooit opnieuw moet instellen, om te voorkomen dat u dit ooit nog moet doen. Om een ​​back-up van uw instellingen te maken, gaat u naar Routerinstellingen > Probleemoplossen > Diagnostiek Bij 192.168.1.1.

Pagina 55 in de producthandleiding geeft meer details over dit proces. U vindt de handleiding, samen met installatiehandleidingen, veelgestelde vragen, downloadkoppelingen en andere informatie op de productinformatiepagina van de Linksys EA2700.

Linksys EA2700 N600 ondersteuningspagina

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de EA2700-router

Net als bij de standaard gebruikersnaam en wachtwoord, is het standaard IP-adres van de EA2700 mogelijk gewijzigd in iets anders. Dat is waarschijnlijk de reden waarom je er geen toegang toe hebt. In plaats van de router opnieuw in te stellen om het standaard IP-adres van de EA2700 te krijgen, zoekt u gewoon de standaardgateway van een computer die op de router is aangesloten. Dit vertelt u het IP-adres waarnaar de computer is ingesteld om verzoeken naar te verzenden (het standaard gateway-IP-adres), wat ook het adres is voor de EA2700.